Eveliina Matilda - Hero Header

Adeliinan kuulumiset

Pikku-Ade kasvaa niin kovaa vauhtia että ihan hirvittää. Adeliinasta on tullut jo niin ulottuvainen, että välillä haaveilen siitä sylivauvan helppoudesta, kun ei jatkuvasti tarvinnut pitää silmällä neidin touhuja. Välillä Adeliina nousee seisomaan huonekaluja vasten ja hakee konttausasentoa. Neiti ryömii kovaa kyytiä ja kierii lattialla. Kävelytuolin kanssa juostaan huoneesta toiseen ja aivan kaikkeen kosketaan mihin yletytään. 
Vaikka yritänkin aina seurata Aden touhuja, niin nyt jo neiti on onnistunut jättämään sormensa televisiotason kaapin väliin. Adeliina tutki laatikkoa ja onnistui saamaan sen kiinni niin, että oikean käden sormet jäivät väliin. Ensin hän hämmentyneenä katsoi minuun ja kun hän tajusi tilanteen, alkoi lohduton itku. Itku oli erilaista kun ennen. Se ei ollut nälkää, kiukkua tai väsymystä vaan täynnä kipua ja säikähdystä. Tuudittelin Adeliinaa sylissä ja puhalsin sormia. Parin minuutin päästä itku lakkasi ja neiti rimpuili sylistäni pois ja lähti möngertämään kohti Fidon vesikuppia.

Päivä päivältä Adeliinan luonteenpiirteet nousevat paremmin esille. Neiti loukkaantuu jos ei saa haluamaansa, kuten Fidon luuta. Jos Adeliina on ryömimismatkalla koiran vesikupin luo ja hän huomaa minun tulevan perässä, neiti nauraa ja ottaa reippaan ryömimis-spurtin pakoon. Uusin leikki on se, että pydän äärellä istuessaan Adeliina viskoo kaikki käsiinsä saamat tavarat maahan ja odottaa että joku nostaa ne hänelle. Kun tavaran nostaa, typy heittää sen uudestaan nauraen maahan. Jos tavaroita ei nosta, eikä pöydällä ole enempää heitettävää, Adeliina lyö käsiään pöytään, kiukkuaa ja osoittelee lattialle.
Meillä asustaa siis melko voimakasluonteinen lapsi. Virkeänä ja kylläisenä Adeliina on aurinkoinen, naurava pikku piltti, joka viihtyy lattialla puuhissaan, mutta hiemankin väsyneenä kaikki on hänestä tosi tylsää ja pienimmästäkin vastoinkäymisestä tulee lohduton itku.

Seuraava neuolakäyntimme on vasta vuoden iässä, joten neidin mitat kuulette vasta silloin. Kooltaan Adeliina on kuitenkin edelleen useimpia ikätovereitaan pienempi. Tällä hetkellä käytössä on Liberon vaipoista kolmonen, sekä vaatteista 68-74. 74 koon vaatteet ovat reiluja, mutta minä tykkään käyttää vähän väljempiä.

 Adeliina tykkää istua vaunuissa koiralenkeillä. Hän juttelee itsekseen hiljaisella äänellä ja katselee maisemia. Ulkona neiti istuu kyydissä mielellään, mutta heti kun tullaan kotiin eteiseen, hänelle tulee todella kova kiire päästä rattaista pois.
Adeliina seurailee myös mielellään Fidon touhuja. Hän kiljahtelee kun Fido juoksee pallon perässä. Syöttötuolissa istuessaan Ade kurkottelee alaspäin ja tarkkailee missä Fido menee. Suuri ihmetyksen aihe on myös se kun Fido syö raksuja. Välillä annan Fidolle ruuan ja istun Adeliina sylissä parin metrin päähän lattialle katsomaan koiran syömistä. Adeliina osoittaa Fidoa, hymyilee ja yrittää päästä itsekkin kupin luo.

Adeliinalta tulee jo satunnaisesti sanoja. Välillä sanoja tulee päivittäin, välillä voi olla parin päivän tauko puhumisesta. Adeliina osaa sanoa äiti sekä ei. Muutaman kerran Ade on halaillut tyynyä ja sanonut selvästi tyyny. Mukkilassa Ade otti käsiinsä ukin kellon ja sanoi kello. Myös Fidolle Adella on oma sanansa Hiido.
Aamuisin kun Ade herää, pinnasängystä kuuluu usein huuto äääätiiii.
Tuen Adeliinan puheen oppimist nimeämällä esineitä aina arkisten puuhien lomassa. Tämän tekstin kuvia ottaessani sanoin Adeliinalle että Äiti ottaa sinusta kuvia kameralla. Eiko ole hieno kamera jne.. Uskon esineiden nimeämisellä olevan paljon vaikutusta vauvan puheen tuottamiselle, koska pikkuhiljaa vauva oppii yhdistämään nimen ja esineen tai jonkin liikkeen toisiinsa.
Lyhyiden sanojen lisäksi Adeliina osaa taputtaa, vilkuttaa, antaa läpyn ja pudistaa päätänsä.

 Aina kuvauksellinen Adeliina ja pöhöttynyt äiti 
Jokaisen äidin mielestä se oma lapsi on varmaan maailman kaunein ja niinhän se luonto on asian meidänkin perheessä järjestänyt. Adeliina on niin syötävän suloinen ja täydellinen! Nauraessaan, nukkuessaan, kiukutellessaan ja ihan milloin vain muulloinkin, pysähdyn miettimään miten minusta ja Tonystä voi syntyä jotain noin kaunista. 
Muut varmaan näkevät Adeliinassa vain pienen kuolaavan kaljupään. 😀

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Minun mielestäni Adeliina on aivan ihastuttavan suloinen lapsi <3 Ja suloisella lapsella on suloinen nimi, Adeliina-nimi on yksi suosikeistani. Meidän 2vkoa vanhalle tyttärellemme aiomme antaa nimen Adella. 🙂

Avatar

En tiedä, mutta itseasiassa näen Adeliinassa hyvin paljon samaa kuin omassa pojassani. Jännää, vaikka ei varmastikaan olla sukua. Hienosti kehittyy tyttö! 🙂

Avatar

Ihana tyttö! Montako hammasta löytyy?

Avatar

Ei vielä yhtäkään! 😀 itselleni on tullut ensimmäinen hammas vasta yli yksivuotiaana.

Avatar

Adeliinalla näyttää olevan luomi tuossa nenän sivussa, missä iässä se tuli?
Ollaan vaan miehen kanssa mietitty että koskakohan meiän pojalle (11kk) tulee eka luomi kun meillä molemmilla on niitä tosi paljon. En tiedä onko se kuinka perinnöllistä mutta vielä ei tosin oo löytyny yhtään.
-AK

Avatar

Tuo ei ole luomi vaan pieni rupi. Kuvasta varmasti tosi vaikea erottaa kumpi on. Vielä ei ole tullut yhtään luomea, enkä kylläkään tiedä missä iässä niitä mahtaa tulla..

Avatar

Nyt on pakko ihan rehellisesti sanoa että Adeliina on kyllä todella, todella suloinen lapsi! 🙂 Oikeasti ehdottomasti suloisempi kuin monet muut. Ikinähän lapsi ei ainakaan minun mielestäni ruma ole, mutta teidän neiti on poikkeuksellisen kaunis.

Avatar

Veit sanat suustani! Oon ehdottomasti samaa mieltä 🙂 supersuloinen pikkuruinen teillä on <3

Avatar

Aivan ihana äitinä kuulla kun joku kehuu lastaan. 🙂 Kiitos! Onhan hän aivan ihana <3

Avatar

Teidän Adeliina on kyllä suloinen :). Meillä päiväkodissa kans huomasi, että ne lapsen joille oli kotona kerrottu esineiden nimiä puhuivat paljon selvemmin eli varmasti siitä on hyötyä :).

Avatar

Kiitos. Toivottavasti siitä on hyötyä. 🙂 Kaiken järjen mukaan olisi.

Avatar

Mistä Adeliinan paita ja panta ovat? aivan ihanan näköiset ja mieli tekisi omalle tytöllekkin ostaa 🙂

Avatar

Ne on käytettynä saatuja, enkä muista nyt ollenkaan merkkiä. :/

Avatar

Oho onpa hän tosiaan pieni jos 74 koko on vielä reilu ? eikös hän ole ihan kohta jo vuoden vanha? Minun 4kk vanha vauvani käyttää jo 68 kokoa ??

Avatar

Minun tyttöni on 10kk ja 74cm on vielä liian iso! 62 bodyt menee vielä ja pää-asiassa 68. Lapset ovat erikokoisia.. 🙂

Avatar

Niin tai ehkä sinun lapsesi on vain paksu 🙂 Lapset (niin kuin aikuisetkin) nyt vaan sattuu olemaan eri kokoisia.

Avatar

Kaikkea muuta kuin paksu 🙂

Avatar

voiettä miten toinen kasvaa ja kehittyyy <3 Niin suloinen pieni<3 Meillä menee vielä jonkin aikaa ennenkuin saa itellä olla silmä tarkkana Aadan touhujen perään. Aada kierii nyt eteenpäin, mutta ei vielä onneksi ryömi. Nään jo painajaisia siitä ajasta kun toinen alkaa ryömimään, konttaamaan ja sitten kävelemään. Tää aika on niin helppoa, kun ei tarvii johtoja piilotella jne.. Jaksuja sulle vilkkaan lapsen kanssa 😉 Ja aivan ihania kuvia <3

Avatar

Minkä ikäinen Aada on? Tosi kaunis nimi. 🙂 Nauti nyt vielä liikkumattomasta lapsesta! ;D

Avatar

Adeliina on kyllä suloisimpia lapsia mitä ikinä olen nähnyt. Noi jääsilmät<3

Avatar

Voi, ihana kuulla. :)<3

Avatar

Noi silmät on niin pelottavat!

Avatar

haha 😀 Onhan ne aika persoonalliset, mutta ei kai sentään pelottavat? Ainkaan minun mielestä kun oen niihin tottunut. 🙂

Avatar

On kyllä todella suloinen neiti! 🙂 meidän 7 kk on 5 hammasta, kyllä lapset vaan on erilaisia ja eritahtisia! Imetyksen kannalta ainakin parempi mitä myöhemmin tulevat 😉

Avatar

Kiitos! 🙂 Meitä ei hampaattomuus haittaa. Eipähän tarvitse vielä harjailla! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä