eveliina matilda - Banneri

Raskauden aikana kirjoitin listan kaikesta tavarasta mitä meidän täytyy hankkia vauvaa varten. Pitkän listan yhdellä rivillä luki leluja. Sittemmin olen kuitenkin huomannut, että koko kohdan olisi hyvi voinut deletoida, eikä meidän olisi itse tarvinnut ostaa lelun lelua.
Adeliinan kummit, meidän ystävämme ja sukulaisemme ovat pitäneet hyvää huolta Adeliinan lelulaatikon sisällöstä. Adella oli leluja jo ennen kuin hän oli edes syntynyt ja syntymälahjaksi niitä saatiin paljon lisää. Sittemmin Adeliina on saanut leluja joululahjana ja virpomispalkkana sekä jotkut tykkäävät lahjoa häntä ihan noin niin kuin muuten vaan. 😀
Monet tykkäävät ostaa lapsille lahjaksi leluja, koska niistä on lapsille eri tavalla iloa kuin esimerkiksi vaatteista. Moni varmaan ajattelee että vaatteista, lahjakorteista, vaipoista ja ruokailuvälineistä on iloa ennemminkin vanhemmille kuin lahjan saajalle.
Adeliina on aina saanut aivan ihania leluja, jotka ovat sopineet hyvin hänen ikätasolleen. Muutamia vanhempien lasten lelujakin hänellä on, mutta ne ovat jemmassa odottamassa oikeaa ikää, jolloin Ade saa niistä pienien osien sijaan jotakin hyötyä irti.

En ole juurikaan törmännyt mauttomiin lasten leluihin, mutta pyörittelin kyllä silmiäni nähdessäni lelukaupan hyllyllä vauvojen suojakuoret ihka oikealle iPadille. Suositusikä kyseiseen ”leluun” oli +4kk. Mielestäni nelikuinen vauva ei vielä tee yhtään mitään iPadin kanssa. En nyt tarkoita että lasten pitäisi edelleen leikkiä kouluikään asti käpylehmillä, mutta välillä minua kauhistuttaa kuinka leluja tarvitsisi olla järkyttäviä määriä ja kaiken tulisi olla mahdollisimman teknistä ja lapsen mielikuvitusta kehittämätöntä. On hyvä muistaa että vaikka vauva viihtyisi lattialla lelun kanssa josta irtoaa jos jonkin näköistä kilkettä ja välkettä, niin mikään lelu ei korvaa sitä vuorovaikutusta mitä lapsi saa toisen ihmisen kanssa olemisesta ja keskustelemisesta!
Minä tykkään leluista joissa on joku idea. Tämän ikäiselle ideaksi riittää se että lelua puristamlla/heiluttamalla/lyömällä siitä kuuluu ääni tai paljastuu jokin uusi asia. Adeliina alkaa myös pikkuhiljaa ymmärtämään kurkistuskirjojen päälle.

Aion totuttaa Aden siihen että leluja on lelulaatikossa kerralla kohtuullinen määrä. Haluan että Adeliina arvostaa lelujaan ja oppii että leikin jälkeen lelut siivotaan paikoilleen.
Suuria lelumääriä omaaville perheille hyvä vinkki on kerätä lelut kahteen tai useampaan laatikkoon/jätesäkkiin ja viedä osa leluista piiloon varastoon. Muutaman viikon välein kun vaihtaa käytössä olleet lelut piilossa olleisiin, ovat lelut lapsille taas kuin uusia!

 Olohuoneen lelulaatikko. Joku muuten kyseli mistä tämä on ostettu, niin muistaakseni Tony löysi tämn Honkkarista.
Unilelut
 Aden isoin lelu on tämä jättikoira. Tää on Fidon mielestä aina tapettava uudelleen ja uudelleen…

Accessorizestä ostettu reppu jossa lelut kulkevat mukana kylään ja kaupungille.

 Fidon lelut kiinnostavat myös. Aina se mikä on toisella on paljon kivempaa, myös koiran ja lapsen välillä.
 Joidenkin mielestä kävelytuolit ovat saatanasta ja hidastavat lapsen kehitystä. Mun (sekä Aden) mielestä kohtuudella käytettynä tämä on aivan huikea keksintö!
 Tässä on Adeliina kaikki lelut mitkä nyt tähän hätään löysin ja muistin. Ihan sopivasti siis, on kai näitä joillakin enemmänkin? 
 Ääntä pitävät lelut on aina lasten mielestä in. 
Kun olin päiväkodissa töissä päätin että sitten kun minulla on omia lapsi niillä ei iknä ole tuollaisia rallattavia paloautoja ja vinkuvia pehmoleluja. 
Helppo tapa päästä hermoja raastavista äänileluista eroon on sanoa että ”ei ole pattereita”. Hiljattain kuitenkin kuulin ystävältäni miten hänen tutun lapsi, jolle ilmeisesti samaa patteri -lausetta oli toitotettu, pyysi joulupukilta kirjeessään pattereita. 😀 Mulle tulisi tästä niin paha omatunto!

 Lammaskäsinukke on Adeliinan mielestä ihana. vaan kun aina joku jaksaisi liikutella tätä.

 Lamazelta saatu musiikkimato on edelleen kovassa käytössä. Tykkään muistakin Lamazen leluista paljon. Niissä on aina kivat värit ja kivoja ideoita.

 Enää kilinä ja tärinä lelut eivät jaksa kiinnostaa Adea niin paljoa kuin pikku vauvana.

 Mumma osti Adelle oman leikki puhelimen kun Ade on niin kovin älypuhelinten perään. Vasemmalla oleva Samsungi on mun vanha puhelin, mistä on irrotettu akku ja nyt se toimittaa lelun virkaa.

 Enää ei köllötellä lelukaaren alla, vaan nykyään se toimii kävelytelineenä.
Kirjat on ihan huippuja! Adeliina kuuuu lasten kirjakerhoon josta lähetetään joka kuukausi ikätasolle sopva kirjapaketti.
Meillä kirjoja luetaan yhdessä sängyssä makoillen, enkä juurikaan anna kirjoja Adelle leluiksi lattialle.

Sellaista kaikkea meiltä siis löytyy ja voisin kuvitella että parin kuukauden päästä leluvarasto saa taas täydennystä kun juhlitaan neidin ensimmäistä syntymäpäivää. 😉

P.S
 🙂

Kommentit (20)

Hei! Mä jo täällä odottelen sun ja Emilian videoo! 🙂
Milloin se tulee?!

Moikka!
Olisitko jaksanut/ehtinyt kirjoitella jotakin tuosta turvallisuusalan koulutuksesta? Jonkun postauksenhan jo kirjotit valmistumisen jälkeen, mutta olis kiva kuulla lisää. 🙂 Valmistun ite toiseen ammattiin ens keväänä, enkä vielä tiedä mitä sen jälkeen teen, ja turvallisuusala olis yks vaihtoehto. Olis kiva kuulla toisen naisen ajatuksia opinnoista! Oliko jotain haasteita miesvaltaisella (vai oliko sun luokalla sukupuolijakauma millainen? 😀 ) alalla? Sullahan oli toki vähän omat kuviot, kun Adeliina ilmoitti tulostaan kesken opintojen (pointsit opintojen jatkamisesta ja jaksamisesta! 🙂 ), mutta noin yleisesti, vastasiko odotuksia, mikä oli parasta, mikä huonoa? Millasia tunteja, kuuluiko koulutukseen harjotteluita tms. työelämässä? Oliko kauheesti teoriaa laki-asioista yms., ja kuinka paljon piti osata kieliä? Kiitos jos viitsit postata aiheesta!

Pakko vielä sanoa, Ade ja Fido on supersöpö kaksikko! Hienoa, että Adeliina saa pienestä pitäen elää koiraperheessä, se on suuri rikkaus ja heistä tulee varmasti tärkeät toisillensa! ♥

Meiltä löytyy tuo sama leikkipuhelin pojalle 🙂 Tuo on hyvä ideä, että laittaa osan leluista pussiin ja jonkun ajan päästä vaihtaa ne nykyisiin leluihin, meillä ainakin tuntuu ettei poika innostu samoista leluista jotka pyörivät kokoajan silmissä niin kauheasti enää 🙂

Hei! Ihania kuvia! 🙂 Onkohan tuo hauska kynttilälyhty olohuoneen pöydällä mistä?

Se on h&m:stä. 🙂 hiekasta kynttilä Ikeasta.

Hei!

Olisitko kiinnostunut jakamaan täällä blogissasi ja fb:ssä tämän kansalaisaloitteen linkkiä?

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/765

Aloitteen tarkoituksena olis saada uudelleen käsittelyyn päivystysasetus, jolloin pienet sairaalat vois edelleen ottaa synnyttäjiä vastaan. Nimiä kerätään 10.10 ja niitä pitäis olla kasassa 50 000.

Tässä on selvennetty päivystysasetuksen vaikutuksia.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152647774450238&set=a.10150484908015238.392911.668715237&type=1&theater

Fb:ssä on myös perustettu ryhmä, jossa kerrotaan asiaan liittyviä uutisia yms. 🙂

https://www.facebook.com/synnytykset?fref=ts

ISO kiitos jo etukäteen, jos päätät auttaa meitä! <3

Tai sitten hymiö meinaa kihloja/häitä? En muista lukeneeni mikä on tämän asian "tilanne" 🙂

Odotatteko toista lasta? 😮 muistaakseni kirjoitit täällä muutama kk takaperin että adeliina tulee hyvin todennäköisesti jäämään ainoaksi lapseksenne kun ette halua jakaa huomiotanne muihin lapsiin tai joku tämäntyyppinen syy siinä oli. Tuosta hymiöstä vaan päättelin 😀

Mä taas muistelin, että haluavat kaks kolme lasta ja lyhyellä välillä? 😀

Tiesitkö että tuossa vanhassa puhelimessasi, jota Adeliina mitä luultavammin suuhunsakin tunkee, on enemmän bakteereja kuin wc pöntössä ;O

Voi aapua, mun tyttö leikkii vanhalla nokia 3310, joka on kiertänyt mun serkulta mummille ja sitten mulle, nyt on leikeissä vaan.. varmaan kärsii jo bakteereista ihan hirveesti,sormien mukana ei onneks tuu yhtään mitään

Tiesitkö anonyymi että taidat olla hullu? T.toinen nyymi

Pöpöthän on vaa huvästä. Kasvaa vastustuskyky. Eikai lasta kannata pitää pumpulissa

Mullekin tuli mieleen vihjaus pikkukakkosesta 🙂

Mistä on tuo lelukaari? Olen aina etsinyt tuollaista muovista mutta mistään en ole löytänyt :/

Minä haluaisin tietää myös mistä lelukaari on 🙂

Ps. 🙂

Tosta. Tai sit oli tarkoitus aiheuttaa vaan myllerrystä 😀

Oi, odotatte toista 😉 Mistä naarmu Aden otsassa?

Mitä ihmettä, mistä sä näin päättelit? Miksen mä tajua 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X