eveliina matilda - Banneri

YH-mutsi täällä moi

Okei, otsikko on varsin karrikoitu, sillä minä ja Tony olemme edelleen onnellisesti yhdessä. Tony nyt vaan on tämän viikon reissutöissä. Tony on ennenkin tehnyt töitä hieman kauempana, asuen viikon muualla, mutta tämä on Adeliinan syntymän jälkeen pisin aika kun isi on poissa kuvioista. Eikä tämäkään tosiaan kestä neljää päivää kauempaa, sillä Tony tulee kotiin jo huomenna illalla ja sitten meillä on edessä yhteinen pitkä viikonloppu! Mutta ovat nämäkin pari päivää tässä yksin touhutessa olleet varsin normista poikkeavia. Inhottavaa nukkua yksin ja raskaampaa hoitaa Adeliinaa yksin kellon ympäri. Olenkin tuupannut viikkomme täyteen ohjelmaa, koska kotosalla iskee helposti yksinäisyys. Adeliinassa en ole huomannt mitään isin kaipuu merkkejä. Eiköhän hän huomaa että isi on poissa, mutta koska minä olen hänelle ensisijainen kiintymyksen kohde, ei hän ainakaan näkyvästi reagoi Tonyn poissaoloon. Torstaina varmasti repeää ihana riemu kun isi saapuu kotiin, meinaan aina kun Tony tulee töistä, Ade on todella innoissaan.

Sunnuntaina Adeliina vietti muutaman tunnin illasta kummitäti Sohvin luona, kun minä ja Tony menimme Fransmanniin illallistamaan. Illan tarkoitus oli viettää vähän laatuaika ennen Tonyn työputkea, sekä ”etukäteis juhlistaa” tulevaa asuntokauppaa. 😉 Pakko nyt valoittaa hieman teille.. Minä bongasin netistä vanhan rintamamiestalon myynti-ilmoituksen ja jo samana päivänä kävimme katsomassa taloa paikan päällä. Ihastuimme ja teimme alustavan tarjouksen jo seuraavana päivänä! Nyt talo on meille varattu ja odottelemme kuntotarkastuksen tekemistä. Talo on vanha ja kaipaa runsaasti remonttia, mutta uskon että siitä saadaan vielä ihana koti meidän perheelle. Mikäli asuntokauppa nyt onnistuu, tulette varmasti kuulemaan remontin vaiheista myös täällä blogissa.
Nyt takaisin sunnuntai iltaan; Olimme todella tyytyväisiä Fransmannin ruokaan. Minä otin grillipihvin ja Tony otti kanttarelli härkää. Jälkiruuaksi söimme lämmintä suklaakakkua sorbetilla. Ilta oli oikein ihana, oli mukavaa pitkästä aikaa hieman laittautua ja syödä pitkän kaavan mukaan. Aluksi ajattelin ottavani Adeliina mukaan ravintolaan, mutta siinä nautiskellessani lasin kuohuvaa, olin ihan tyytyväinen ettei kesken ruuan tarvinnut vaihtaa ainuttakaan kakkavaippaa tai siirreellä pöydällä olevia aterimia pois pienten tahma näppien ulottuvilta.
Adeliinalla oli mennyt hoidossa hyvin. Kaksi mun muuta siskoa oli Sohvin luona kylässä, joten Adella oli useampi tuttu henkilö seurana.

Tällainen ilopilleri ryömi eteisessä vastaan kun tultiin hakemaan kummitädiltä.

Tiistaina mun uudet ratsastusvarusteet pääsivät testaukseen kun minä ja Adeliinan toinen kummitäti Emilia mentiin ratsastamaan vuokrahevosilla. Se meidän ylläpito ponin tulo peruuntui ainakin toistaiseksi, talleilla liikkuvan pääntaudin takia. Jotta tauti ei pääse leviämään, ponia ei uskalla liikuttaa toiselle tallille. Toistaiseksi me siis vain kerran viikossa vuokraillaan paria hevosta. Ensi viikolla mennään kuitenkin katsomaan paria uutta hevosta, joista saattaisi olla ainesta heppakavereiksemme.

Keskiviikkona, eli tänään oltiin Sohvin kanssa shoppailemassa Ikeassa! Ikea on niin huippu. Meillä on Ikeasta paljon sisustustavaraa ja joitain huonekaluja. Astioissa kylläkin luotan ennemmin Iittalaan ja Tupperwareen. Jos ja kun me muutamme ja remppa alkaa, minut voi varmaan joka toinen päivä löytää Ikeasta. 😀
Sohvi on juuri muuttanut poikaystävänsä kanssa aivan ihanaan upouuteen kerrostalokaksioon ja Sohvi on melkoisen innokas sisustaja. Mun piti oikeastaan vain olla hänen seurana ja sisustustukena, mutta kyllä munkin matkaan muutama juttu tarttui, kuten ruokapöydälle uudet tabletit, muffinivuoat sekä sohvatyynyille uudet päälliset.

 Pikkuruokailija ja kummitäti <3

Ainakin Fidon mielestä uudet tyynynpäälliset oli nappi valinta.
Torstaina, eli huomenna mennään Fidon kanssa koirapuistoon, jossa yritän taas vähän sosiaalistaa pentua. Koirapuistoilun jälkeen siivoan kotia ja laitan ruokaa, että Tonyn on sitten illalla mukava tulla takaisin kotiin. 
Perjantaina vietetään Sohvin ja Oskun tupaantuliaisia! 
Lauantain ja sunnuntain ohjelma on vielä vähän auki, mutta ainakin mun on tarkoitus Emilian kanssa vastailla teidän kysymyksiinne!

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Heippa, oon lueskellut sun blogia bloglovinin kautta jo pitkään. 🙂 Me ostettiin miehen kanssa 82 vuotias puutalovanhus keväällä, ja muuttamaan päästiin kesällä, samana päivänä kun poikamme syntyi maailmaan.. 😀 Kesä on mennyt rempatessa ja vauvan kanssa touhuillessa ja pikku hiljaa alkaa koti näyttämään siltä kuin pitääkin. Remppapostauksia on tulossa enemmänkin nyt lähitulevaisuudessa, jos tykkäät käydä kurkkaamassa http://villafurulund.blogspot.com/
Asustellaan kanssa Turun läheisyydessä. 🙂

Avatar

Ettekö vasta muuttaneet tohon asuntoon ? 🙂

Avatar

On siitä varmaan melkein vuosi. :'D

Avatar

Miksi te haluatte nyt jo muuttaa uuteen asuntoon? 🙂

Avatar

mutta sehän rakennettiinkin teitä varten ja sisustuskin on ihan uusi. harva muuttaisi noin hienosta kodista pois

Avatar

No jos nyt löytää jonkun upean vanhan talon, niin ymmärrän täysin! Kuka päästää sellaisen tilaisuuden ohi! 🙂 onnea!

Avatar

Siis onko nykyinen talonne omakotitalo, joka on varta vasten rakennettu teille? Olen itsekin haaveillut rintamamies talosta, mutta eikö tule huono omatunto jättää koti jonka joku on juuri teille hetki sitten rakentanut? Toki pitää elää kuin itse haluaa eikä niin kuin muut haluaa

Avatar

No huhhuh, miten raaskitte jättää ihan upouuden talon? Onko asuinympäristössä tai jossain muussa asiassa jotain vikaa? Tuntuu hassulta, että vuoden jälkeen haluaa muuttaa vanhaan taloon josta kuntotarkastuksesta huolimatta (kannattaa teettää niin perusteellinen tutkimus kuin mahdollista, ei pelkkää pintatutkimusta!) voi ilmetä MITÄ vain. Mutta onhan niissä vanhoissa taloissa oma tarinansa, vaikka itse haaveilenkin nimen omaan siitä, että saa itse rakentaa uuden talon ja tarinan sille rakennetulle talolle. Jään seurailemaan 🙂

Avatar

Meillä isi tekee aina kaukana töitä, on suurin piirtein viikon töissä ja viikon kotona.. Rankkaa Se on, onneksi lapsen kasvaessa koko ajan helpottuu 🙂 asutteko nyt omistusasunnossa?? Mielenkiinnolla seuraisin remonttiprojektia 🙂 -uudet lukijat äiti & poika 10kk

Avatar

Huh, olen ihan koukussa tähän blogiisi! Muutama viikko sitten bongasin blogisi kaksplussan keskustelusta joihin oltiin blogeja linkitetty! Yhen postauksen jälkeen oli pakko lukea kaikki alusta asti!!
Käyn joka päivä pariin otteeseen vilkaisemassa onko tullut uusia kirjoituksia! (ÄLÄ IKINÄ LOPETA =D)
Olen yksityinen lastenhoitaja pk-seudulla ja 2v sinua vanhempi, joka kerta kun luen blogiasi ihastelen miten fiksu, varma ja "kypsä" olet!
Kirjoituksista välittyy miten hyvin sinut on kasvatettu ja miten hyvin sinä kasvatat tuota ihanaa sinisilmää! Olet todella loistava äiti, kaikki mitä teetkin, jatka samaa rataa! 😉

Avatar

Adeliina on maailman söpöin tuossa Ikea-kuvassa! ♥ Oliko tämä uusi talo siis tuo viime postauksen P.S 🙂 ?

Avatar

Aika inhottavaa sanoo tälleen YH mutsi täällä moi.. ku et oo semmonen. 🙂
Muut joutuu oikeesti elämään yh "mutsina" niin ja toinen vaan pelleile asialla .. miettisit välillä mitä kirjoittelet ettei joillekin lukijoille tuu paha mieli 🙂

Avatar

En ole yh, mutta muutaman päivän elin kutakuinkin niin, siitä siis otsikko.
Kuulostaa siltä kuin yksinhuoltajuudessa olisi mielestäsi jotain pahaa.

Avatar

Tarkotin vaan että joillekin ihmisille yh mutsina oleminen saattaa olla arka puheenaihe

Avatar

mikä tahansa aihe saattaa jollekkin olla arka, eihän sitä blogia voi kirjoittaa jos aina miettisi tekstit silleen ettei kukaan loukkaannu/suutu tai tuu paha mieli. Ymmärrän toki pointin, kyllä mullakin särähtää nää yh jutut korvaan kun pari päivää/viikkoa hoitaa yksin lasta, kun on ihmisiä jotka tekee niin vuosi tolkulla. Enkä tarkoita vain Eveliinaa tällä 🙂

Avatar

Onko,tää nykyinen talo teidän ensiasunto,,eihän sitä kannata myydä ennekuin olette asuneet sen 2vuotta, muuten joudutte maksamaan myyntivoittoveron. Kannattaa olla vanhan,talon kanssa kyllä,tarkkana.. Vanhat rintamiestalot on kyllä,hienoja mut vanha on vanha uus on uus..?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä