eveliina matilda - Banneri

Myin entiset yhdistelmävaunut pois, sillä kaipasin vaihtelua ja hieman erilaisia ominaisuuksia nyt kun Adeliina on hieman vanhempi. Ne Tutekin vaunut olivat tosi hyvät ja olin niiden ostoon erittäin tyytyväinen, mutta nyt kun vaunukoppa ei enää ollut käytössä, aloin kaivata hieman kätevämpiä rattaita. Täällä kotona missä ei ole pyöräteitä ne olivat ihan mainiot jykevyytensä ja isoiden renkaidensa ansiosta, mutta kun lähdettiin muualle, rattaat olivat painavat ja suuret kuljettaa. Kauppojen pienissä hyllyväleissä kuljettaessa aloin kaivata rattailta myös enemmän ketteryyttä. Niinpä laioin Tuteki myyntiin ja niille löytyi varsin nopeasti ostaja. Vähän tippa linssissä hyvästelin ensimmäiset vaununi, joissa Adeliina oli nukkunut päiväuniaan ja viettänyt paljon aikaa. Nyyh. Ja minä kun en yleensä kiinny mihinkään materiaan!

Olen tässä nyt useamman viikon tutkinut nettiä, pysäytellyt ja haastatellut miellyttävän näköisten vaunujen työntäjiä sekä ravannut lastentarvikeliikkeitä läpi, jotta ymmärtäisin mitä ominaisuuksia rattailta oikeasti tarvitsemme. Yksi melko haastava tekijä vaunukaupoissa on se että silmääni miellyttäviä rattaita ei ole kuin kourallinen. Minuun on jo muutaman kerran iskenyt epätoivo ja turhautuminen, minkä takia prosessi onkin venynyt vähän turhan pitkäksi. Nyt olemme jo usean viion kituuttaneet ainoilla rattaillamme; matkarattailla menemään. Nuo matkarattaat ovat varsin hyvät ja toimivat peli tarkoitukseensa. Ovat kevyet ja tosi helpot kasata, mutta päiväunilla ja koiralenkeillä tien pientareella, ne eivät ole parhaimmillaan, varsinkaan kun meillä ei ole niihin edes sadesuojaa. 
Vaatimuslistani vaunuilta
– Kääntyvät (ja lukittavat) etupyörät. Ei mitään mini pyöriä
– Näppärän kokoiset eli ei mitään järkyttävän leveitä laivoja
– Ei toimistotuolien näköisiä yybercooleja
– Selkänojan saa makuuasentoon
– Istuinosan saa kasvot työntäjää kohden
– Ei mielellään kuppipenkkiä
– Siistin näköiset. Mustat tai joku luonnollinen väri. Missään nimessä ei vihreää, oranssia, pinkkiä yms!
Siinä siis vaatimaton vaatimuslistani. Olen valmis joustamaan joistakin ominaisuuksista ja minulle kelpaavat myös hyväkuntoiset käytetyt rattaat. 
 Baby Jogger City versat

 Empulla on Baby Joggerin kolmipyöräiset rattaat ja ne ovat tosi hyvät työnnellä ja kasata. Minä haluisin näistä kuitenkin tän nelipyräisen mallin. Ulkonäkö miellyttää ja näissä on aika lailla kaikki vaatimuslistani ominaisuudet. Näihin voi myös ostaa erikseen vaunukopan.

Crown

Näistä rattaista mulla ei ole mitään käyttökokemuksia, enkä siis tiedä ovatko ihan rimpulat vai millaiset luonnossa. Nää pitäisi tilata ulkomailta ja se vähän mietityttää. Ovat kuitenkin ihan kivan ja kätevän näköiset. Hintakaan ei ole paha. Tuo vaunukoppa toimii sekä istuimena ja vaunukoppana, eli hihonjen avulla tämän saa helposti muunneltua. Voi työntää kasvot menosuuntaan tai työntäjää kohden. Olen löytänyt näistä melko heikosti värivaihtoehtoja. Tähän mennessä vastaan on tullut vain sini-mustia sekä kelta-mustia. Haluaisin täysin mustat.
Chicco Urban

 Näissä vaunukoppa sekä istuinosa ovat myöskin samat eli hihnojen avulla nää on helppo muuttaa tarvitsemikseen. Näistä on saatavilla nättejä värejä ja voisin harkita myös muitakin kuin täysin mustia.

Brio Smile

 Näissä on erikseen vaunukoppa ja ratasosa. Ovat myöskin tyylikkäät sekä ketterät.

 Emmaljunga Super Viking
Olen aina tykännyt Emmaljungan vaunuista ja olen todella pitkään pohtinut eri Emmaljungan malleja. Scoottereita en halua ja haluan suurehkot kääntyvät etupyörät, joten nämä olisivat paras vaihtoehto. Vaunukoppa on todella kivan näköinen, mutta en ole täysin varma tykkäänkö tuosta ratasosasta tarpeeksi paljon. Lisäksi haluaisin näihin sen teleskooppi työntöaisan, mutta Super Vikingiin ei taida saada?
Ehdotelkaa tämän tyylin suuntaisia vaunuja/rattaita ja kertokaa kokemuksianne edellä mainituista. Olisi mukava kuulla paljon mielipiteitä! 🙂

Kommentit (30)

Kannattaa kurkata myös esim Mutsy Evo 🙂 Omakohtaista kokemusta ei löydy mutta eturenkaat näyttävät olevan kätevän suuret 🙂

^^ brion smilet on pienet, noiden super vikingien kokoiset, 2cm leveämmät? tarkoitit varmaan brio sing-rattaita, jotka näyttävät samankaltaiselta ja ovat 65cm tms leveät..

Meillä Emmaljungan Super Vikingit ja oon tykännyt todella paljon! Vaihdoin ne perus emmaljungat super vikingeihin vauvan ollessa 3 kk. Tykkään just siitä, että eturenkaatkin on vähän isommat kuin esim. Emmaljungan vikingeissä. Ovat tosi näppärät rattaat, moitetta ei mistään! Brion smileissä takarenkaat vievät niin leveän tilan, että esim. kaupoissa niillä ei mahdu kapeista väleistä, toisin kuin näillä mun super vikingeillä. Kaverin kanssa ollaan asiaa eräänkin kerran vertailtu! Jossain muussakin brion mallissa sama juttu. Suosittelen siis ainakin käymään koeajamassa super vikingeitä. Plussana sekin, että niistä saa adaptereilla rattaat kahdelle lapselle!

tsekkaa baby jogger vue rattaat

supervikingeistä saa tuplarattaat jos tarve tulee, niihin käy kaikki emmaljungan kopan+ratasosat kiinni.
noi versat taisi olla jollyroomissa alessa ainakin hetki sitten.
britaxilla on sellaisia joggereita, missä on käännettävä istuinosa? ja teutonialla ja gessleinillä myös, aika monella merkillä on vaan noi eturenkaat pienet..

Ehdottomasti noihin olosuhteisiin emmaljungan supernitrot! 🙂 nukkumatilaa leveydessä ja pituudessa ja mahtuu talvella kunnolla toppaa ja lämmikettä päälle! Lisäksi jälleenmyynti arvo yksi parhaista. Teleskooppilla et tee mitään kun toi säätö on todella loistava, työntöaisa on tarpeeksi pitkä ettei potki alas runkoon reippaasti kävellessä. Integroitu hyttysverkko/aurinkosuoja on myös kova, kulkee mukana eikä oo jossain hukassa. Supernitrot eroo supervikingeistä vain sillä että SV on vahvistettu runko, saa kaksosrattaat.

kato emmaljunga buddy s. se on 2015-vuoden malli.

Näin taitaa käydä aika usein: yhdistelmävaunuista tulee käytettyä vain se vaunuosa, kun lapsen kasvaessa ja siirtyessä rattaiden käyttäjäksi yhdistelmävaunujen runko tuntuu rattaiden alla kovin isolta. Ja sitä tunnettakin kaipaa, kun verrataan ja vaihdetaan… Meillä yhdistelmävaunuja ei myyty, mutta ne siirtyivät käytössä päiväunialustaksi.
Rattaita on taloudessa tullut ja mennyt. Parhaimpia hankintoja ovat olleet peg peregon matkarattaat, joissa selkänoja taipuu täytee makuuasentoon, sisaruksella löytyi kiinteä seisomateline, rattaat kasautuivat yhdellä kädellä "sateenvarjon malliin", jolloin auton takaluukkua sai käytettyä vähän eri tavalla kuin "matkalaukkumalliin" taittuvien rattaiden kanssa.

Toinen suosikki on ollut aina brion pony -rattaat. Ne oikein perus joka kirjaston ja rautakaupan yleisörattaat. Niissä ei nukuta pitkiä päiväunia, mutta ne kulkevat missä vain, mahtuvat mihin vain ja niissä kyyditsee isommankin tenavan tarvittaessa. Puhdistus on helppoa, kun muoto on simppeli. Kurahousuisen lapsen istuttaa niihin puistoretken jälkeen ja kotona vain pyyhkäisee rattaat puhtaaksi. Klassikko, ei mitään trendikamaa. Tuo brion race on vähän samaa sarjaa, vaikkakin useammalla ominaisuudella höystettynä.

Täytyy vielä mainita, toki tämä oma mielipide, mutta Brioissa en pidä siitä kun kuomun pyöreys tai suuruus saa ne näyttämään kunnon taistelualukselta. Valtavalta jyrältä joka lähestyy

Puhut monessa, että saisi myös vaunukopan ostettua ja Adeliinaa tuskin enää koppaan ahdat… onko siis puheet toisesta kääntyneetkin positiiviseen suuntaan? 😉

Meillä on brion smilet ja oon tykänny 🙂

Bumbleridet ihan ykköset!!!

Emmaljunga Viking! ( ei super-viking) ovat hieman kaposemmat kuin super vikingit. Me vaihdettiin Britaxin rattaista niihin tässä äskettäin ja oon niin rakastunut! Suosittelen!

Meillä on ollut paljon ( varmaan lähemmäs kahdetkymmenet, hups!) rattaita ja nyt puolisen vuotta brio smilet enkä keksi mitään moitittavaa. Olen erittäin tarkka rattaista ja jos ne ei ole täydelliset vaihdan heti. kriteerit oli kutakuinkin samat kun sulla eli suosittelen!

Toi Chiccon malli on uusi tuttavuus mulle, näyttävät tosi kivoilta! 🙂 Mä oon rakastunu emmaljungan tohon vaunukoppaan mutta mulla sama juttu kun sulla ettei toi ratas osa iske sitten yhtään! 😀 Ootko bugaboon eri malleja katellu? Cameleonit vois olla hyvät, buffalot mun suosikit! 🙂

Meillä oli esikoisella juurikin nuo brion vaunut/rattaat ja olivat käytössä todella hyvät, mutta kakkoselle vaihdettiin emmaljungiin (super nitro) ja olen totaalisen rakastunut. Kärryt rullaa missä vaan ja ratasistuin iso ja menee vähän isommallakin lapsella ja plussaa toki kapeasta rungosta. Noista Super Vikingeistä ei ole kokemusta, mutta luulisin hyviksi niitäkin ja nehän saa adaptereilla muutettua kahdelle lapselle sopiviksi.

Ei omakohtasia kokemuksia, mutta ehdottomasti näistä parhaimmilta kuvien perusteella näyttivät Briot tai Chiccot 🙂

Cosatton rattaat on ihan syötävän sulosia! Niistä löytyy myös melko neutraaleja vaihtoehtoja. 🙂

Emmaljungan Super Nitro, ei käyttökokemuksia, mutta vaikuttavat kivoilta ja istuinosa on kunnollinen. 🙂

Nuo Briot on todella massiiviset! Emmaljungat on myös aika "raskaat", mutta rimpuloita melkein kaikki on! Bugaboo beet ovat RUMIMMAT, mutta näppärimmät rattaat jotka ikinä olleet käytössä!! Renkaiden pienuus miinus talvea ajatellen, mutta muuten ihan huiput! Niitä et kuitenkaan etsi 😀

Meillä Britaxin vastaavat kuin nuo baby joggerin omat, erona kuitenkin noin 100€ halvempi hinta. Olikohan niiden "nimi" joku b-agile tai jotain. Ovat hyvät ihan kaikin puolin ja joka paikkaan pääsee. Ovat yhtä näppärät niin kaupassa kuin lenkilläkin. Ovat myös erittäin helpot kasata (yksi napin painallus, kahvasta nosto niin rattaat ovat kasassa roikkumassa kädessäsi) ja vievät tosi vähän tilaa. Suosittelen! Eivät kyllä täytä noita kaikkia sinun vaatimuksia (eturenkaat ovat melko pienet mutta eivät kyllä mitään matkarataskokoa, istuinosan suuntaa ei myöskään saa vaihdettua)

me saatiin keväällä yhteistyön kautta brio go nextit ja oon ollu tosi tyytyväinen! 🙂 tosi ketterät ja kevyet työntää! Värivaihtoehdotkin on tosi kivoja kaikki kun ei ole mitään räikeitä tai ns. sukupuoli värejä! 🙂

Brio smile, on meillä.. Odottelenkin vauvaa syntyväksi että pääsee kunnolla testaa. Nyt oon kaksi kertaa kokoilut vanhemman lapsen kanssa ja olen niin tyytyväinen vaunuihin!

Meillä on saman ikäsellä tytöllä nuo versat gt-versiona ollu syntymästä saakka (alkuun kopan kanssa) ja on ollu tosi toimivat ja näppärät 🙂 toki niihin on ny jo kyllästyny ja haluisin jotku uudet mut ei oo löyty mitään yhtä näppäriä 🙂

Ostin baby jogger city versa gt viime syksynä. Aivan mahtavat, isot renkaat toimivat lumi/loska kelissä. Kevyet työntää vaikka on painava lapsi kyydissä +ostokset tavarakorissa. Ne menee todella helposti kasaan ja on kevyet myös nostaa. Ostimme juuri vaunukopan ja kaukalon adapterit kyseisiin rattaisiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X