eveliina matilda - Banneri

Aloitin kirjoittaa blogia raskauden inspiroimana. Kutsuimme odotusaikana vauvaa Ellieksi ja se oli läpi raskauden vahva nimivaihtoehto Adeliinalle. Perustaessani blogia, lätkäisin nimeki ”Little Ellie”, sillä blogin oli tarkoitus rakentua vauvaelämän ympärille ja ”Ellie” oli vielä kovin pieni pallero asuesaan masussa.
Myöhemmin nimi ei ollut enää kovin sopiva, sillä Ellien sijaan, lapsi sai nimekseen Adeliina. Osoite pysyi eveliina-ellie.blogspot.com:nä, mutta muutin blogin nimen melko omaperäisesti Adeliinaksi. En yksinkertaisesti keksinyt osuvaa nimeä, mutta Ellie -nimi häiritsi, joten ”Adeliinasta” tuli ikäänkuin väliaikainen nimi.
Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt millaisen nimen haluan blogilleni. Halusin ehdottomasti Suomalaisen nimen. Nimi ei saisi olla liian pitkä lause, mutta sillä pitäisi kuitenkin olla jonkinlainen sanoma. Nimen täytyisi jollain tapaa kertoa elämästäni tai ajatuksistani. Halusin nimen kertovan minun olevan äiti, mutta ehdottomasti nimessä ei missään muodossa saisi lukea ”mamma”! Blogin nimen pitää olla ajankohtainen, mutta sen pitää myös myöhemmin pitää paikkansa, mikäli elämän tilanne muuttuu. Esimerkiksi vauva -sanaa en voinut mainita nimessä, sillä pianhan Adeliina on jo taapero ja tuntuisi typerältä mainostaa blogia vauvablogina. Helppoa eikö? 😀

Käytän arkikielessä jonkin verran vanhoja suomalaisia sananlaskuja ja kaikki vanhan ajan viisaudet ovat aina kiehtoneet minua. Jostain mieleeni putkahti nimetä blogi jollain teemaan sopivalla sanonnalla.
En tiedä onko Hedelmistään puu tunnetaan liian kaukaa haettu eli ymmärtävätköhän kaikki mitä sananlaskulla tarkoitetaan? Ainakin näin äiti-ihmisenä minulle tulee ensimmäisenä mieleen kääntää lause niin, että äidin maine määrittyy hänen jälkikasvunsa mukaan. Vielä syvemmälle mentäessä nimenomaan lasten kasvatus kertoo siitä kuinka millaiset vanhemmat heillä on. Näinhän asia mielestäni onkin. Älkää nyt sekoittako tätä lapsen käyttämistä välineenä saavuttaa mainetta, mutta jollain tapaa Adeliina on tietyissä ympyröissä minun ”käyntikorttini.” Se että lapsi käyttäytyy kiltisti, (kuitenkin lapselle ominaisella tavalla), on siisti eli kynnet leikattu, tukka puhtaana, ehjissä ja oikean kokoisissa vaatteissa jne. antaa ainakin minulle ensivaikutelman ja mielikuvan siitä, että hänellä on välittävät vanhemmat.
Tällä hetkellä pyrkimykseni on olla paras mahdollinen äiti ja toivon että sen voi myöskin huomata kasvatukseni kohteesta; Adeliinasta.  Nimi tuntuikin osuvalta, sillä tämän hetkinen (sekä vähintään seuraavat 17 vuotta!) tärkein tehtäväni on olla kasvattaja.

Tuo banneri on ehkä vähän laimea, mutta ajaa asiansa nyt ainakin jonkun aikaa. Nimen ja ulkoasun lisäksi blogin aihepiiriin on hiljattain tulossa hieman lisäsisältöä, mutta edelleen kirjoitan samalla tavalla perhe-elämästä ja mielipiteistäni. 🙂

Kommentit (12)

Mielestäni blogin nimi on liian pitkä, joku ytimekkäämpi toimisi ja jäisi mieleen.

p.s. suomalainen kirjoitetaan pienellä 😉

Mulla tulee blogin uudesta nimestä sellainen kuva että kirjoittaja olisi uskovainen. Sananlaskuhan löytyy Raamatusta ja viittaa siihen että hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa. Jotkut ihmiset esittävät että olisivat kovinkin hyviä mutta siitä mitä he tekevät tuleekin esille se etteivät ole.

Mun mielestä erittäin hyvä, omaperäinen ja osuva nimi! 🙂

Blogin uusi nimi on mahtava! Pidän siitä todella paljon, ja mielestäni se antaa älykkään vaikutelman. Kaikki "Sannan/Hennan/Millan elämää"-blogit hukkuvat samaan höttöön ja minulle tulee niistä heti mieleen joku "turhuusblogi" Tarkoitan siis sellaisia, joita en itse jaksa lukea, koska niiden sisällöstä ei löydy paljoakaan syvällistä (tai sitten en vain ole jaksanut etsiä niistä syvällisiä postauksia :D).
Mutta Hedelmistään puu tunnetaan -nimitys osuu ja uppoaa heti! Aloin heti miettimään onko sillä joku muukin tarkoitus, kun että "se vaan nyt on kiva sanonta ja hedelmät on ihan hyviä", ja niinpäs olikin kun tekstiä luin pidemmälle.
Olen lueskellu sun blogia jo aikas lailla alusta asti ja edelleenkin jaksan päivittäin tsekkailla onko uutta postausta tullut! Sun blogi nimittäin on mun pikavalikossa heti kun avaan selaimen 😉

T: vauva-, hää- ja perhe-elämäkuumetta poteva ikäisesi nainen, jolta löytyy jo kihlattu ja joka paikkaa kissalla vauva- ja perhekuumetta ;D

Musta nimi on hyvä! Oikein hyvä!

Omaperäinen, kiva nimi 🙂 kommentteja lukiessa tulee mieleen vaan yksi asia: PITÄÄKÖ KAIKKIEN KULKEA MASSAN MUKANA?!

Mä taas tykkään tästä uudesta nimestä, ja pääasiahan kuitenkin on se, että sä itse siitä tykkäät. 🙂

Ymmärrän kyllä mitä nimellä haet takaa, mutta mielestäni nimi on silti hiukan ontuva. Jotenkin. .en osaa selittää miten. Voisikohan joku toinen sanonta olla osuvampi? Esim Pisara meressä, kuvaamaan blogimaailman runsautta jne. Tai Borta bra men hemma bäst eli Muualla hyvä, kotona paras. Tms.

Itse ainakin ymmärsin tuo sanonnan ja uusi ulkoasu näyttää kivalle! 🙂

En tiedä blogisi tavoitteita ja mihin tähtäät, mutta en näkisi tuollaista nimeä kantavaa blogia isojen blogien piireissä. Litlle ellie oli paras ja jatkossakin olisi parempi joku lyhyt ja ytimekäs. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.
Ade & Eve
Little Adeliina
Eveliinan elämää
Adeliinan maailma

Minulla ei ole tavoitteena kilpailla "isojen blogien" rinnalla vaan kirjoitan lähinnä omaksi ilokseni. 🙂
Ehdottamasi nimet ovat mielestäni liian tylsiä. Joka toinen blogi tuntuu olevan nimeltään Eveliinan/Minnan/Sannan elämää… 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X