eveliina matilda - Banneri

Meidän suvulla on syksy yhtä juhlaa, sillä näiden suvun uusimpien tulokkaiden syntymäpäivät sijoittuvat kaikki mukavasti tähän kolmen kuukauden sisään. Ensimmäisenä juhlitaan Emilian pojan Noahin synttäreitä 28.8. Seuraavana juhlintavuorossa on mun tädin tytär joka syntyi viime maanantaina! <3 Eli 6.10. Emilian esikoisen Avan syntymäpäivät ovat 12.10 ja Adeliinan synttärit ovat 13.11. Melkoinen juhlaputki, jonka me päätämme ensi kuun 15. päivä kun kutsumme Adeliinan läheisimmät ihmiset koolle. Toivottavasti mun puolen sukulaisille maistuu vielä kakku. 🙂

Luonnollisesti olen hyvin innoissani esikoiseni ensimmäisistä syntymäpäiväjuhlista. Haluan panostaa, mutta pidämme kuitenkin juhlat hyvin maltillisina ja ”tavallisina” synttäreinä. Mitään yliampuvaa ohjelmaa ei siis ole luvassa, varsinkaan kun Adeliina itse ei vielä mistään kauheasti ymmärrä.
Vieraita kutsutaan sama porukka kuin ristiäisiin, eli vaan ne kaikkein ”pakollisimmat”. Juhlaporukkaan kuuluu Adeliinan isovanhemmat, isoisovanhemmat, kummit, mun siskot perheineen sekä mun tädit perheineen. Adeliinan kastetilaisuus oli kirkossa ja kahvittelut täällä meidän kotona. Täällä oli silloin aika vilske ja jokainen neliö käytössä, joten nyt ajattelimme pitää juhlat kahdessa erässä, jotta mun ja Tonyn ei jatkuvasti tarvitse olla kahvipannun kahvassa, vaan voimme myös itse istua alas seurustelemaan. Oli luonnollisinta jakaa porukka kahtia suvuttain, eli päivällä kutsumme toisen puoliskon ja vielä iltapäivästä toiset juhlijat. Juhlallisuuksien välissä Adeliina saa nukkua päiväunet ja ehdimme siistiä ja valmistella kodin ja tarjoilut seuraavia vieraita varten.

Vaikka olenkin innoissani syntymäpäivien järjestelystä, en luota kykyihini järjestää juhlia yksin. Lähinnä tarjoiluiden valmistaminen saa minut paniikkiin ja siksi olenkin ulkoistanut tämän A&A:n juhlapalvelulle. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään virallinen pitopalvelu, vaan olen värvännyt siskoni Annikan ja Alisan auttamaan. 😀 Annikan mukaan he hoitavat pientä korvausta vastaan siivouksen, ruuanlaiton, kahvinkeiton, herkkujen vamistamisen sekä koristelun! Haha, eikö olekin mahtavaa? Ajattelin kuitenkin myös itse osallistua ja aion kuitenkin itse hoitaa siivouksen sekä emännöinnin. Kykyjeni mukaan autan myös ruuan teossa ja leivonnassa.

Tähän asti olemme Annikan kanssa pitäneet lähinnä puhelin-neuvotteluita ja meillä on jo melko selkeä näkemys juhlien ruokapuolesta. Vieraille tarjotaan siis ruoka joka on kasvis-sosekeitto höysteillä ja kotitekoisilla sämpylöillä ja saaristolaisleivällä. Tony sanoi heti että kasvis-sosekeitto on vauvanruokaa, mutta hänpä ei ole maistanut mun siskojen tekemää, joka on aivan huippu hyvää ja täyttävää. Myös kasvis-sosekeitosta voi tehdä hieman modernimman ja hienostuneemman ruuan! Ensimmäisille vieraille ruoka on siis lounas ja toisille keitto tarjoillaan päivällisen aikoihin. Ruuan takia kahvin kanssa ei tarjoilla ollenkaan suolaista syötävää, vaan pöydässä on kakku sekä söpöjä mini muffinseja ja ehkäpä vielä jotain keksiä? En usko että ruuan perään porukka jaksaa syödä kauheasti makeaa ja siksi panostammekin määrän ja suuren valikoiman sijaan ulkonäköön. Kakuksi tulee syksyn teemaan sopiva porkkanakakku. Porkkanakakku on mun lempparikakku ja tuntuu että se maistuu aina kaikille. Tästä melko tavanomaisestakin kakusta tehdään syntymäpäiväkakku lisäämällä väliin täyte sekä koristelemalla kakku hienosti.

Olemme tulevan viikonlopun aikana menossa siskojen kanssa erääseen lähistölle avattuun juhlatarvike liikkeeseen. Josko saisimme vähän inspiraatiota ja koristuksia. Mitään selkeää teemaa en juhlille ajatellut, mutta värinä täältä taitaa löytyä aika hyvin vaaleanpunaista.

Tekin pääsette kurkkimaan Adeliinan juhliin sitten postauksen kautta. 🙂 Hyvää viikonloppua kaikille!

Kommentit (12)

Meillä kummeina sisaruksiani ja paras kaverini ja isovanhempien kanssa ollaan todella hyvissä väleissä, joten on ihan sama tulevatko he silloin aamusta käymään kun meillä yökkärit päällä 🙂 pidän siitä että meillä on niin ihanat välit, ettei haittaa vaikka näyttäisi röllitä ja pöydässä olisi vain kaupasta ostettu pullapitko! Joskus sitten isompana juhlimme vähän isommin 🙂 mutta onnea sinne vuoden ikäiselle!! 🙂

1-vuotias ei tosiaan ihan täysin vielä ymmärrä synttärihulinoita, mutta tykkään itse myös järjestää isommin juuri lasten synttäreitä. Vuosi vuodelta ovat enemmän mukana järjestelyissä ja suunnittelemassa kutsuja. Mä uskon että lapsi kokee itsensä erityiseksi ja juhlituksi kun synttäreihin vähän panostetaan ja lähin suku on mukana. Enkä todellakaan tarkoita mitään ihmeempiä ohjelmanumeroita. Ja saan pari kertaa vuodessa"syyn" järjestää juhlat lähimmilleni, muuten kun tuppaa jäämään vain ajatuksen tasolle! Ja Eve, tarjoilunne kuulostaa hyvältä ja oon samaa mieltä et on kiva kun porukka tulee hieman porrastetusti. Mukavia juhlia teille! 🙂

Porkkanakakkua en liputa, mutta muuten kuulostaa todella kivalta! Tavallaan pidän siitä että kaikki ovat kerralla paikalla, MUTTA Adeliina täyttää 1v, eikä ymmärrä mikä tämä juttu on, kun porukkaa tulee ovista ja ikkunoista ja kerääntyvät hänen ympärille. Lapsesta riippuen ennemmin tulee hätä. Joten kiva ajatus tuo jakaminen, jolloin Adeliinakin pääsee hetkeksi lepäämään ja rauhoittumaan . + 1v synttärit ovat kaikista specialeimmat, joten kyllä sitä kuuluukin juhlia koko päivän 😉 Eikä sillä ole väliä kuka sen kakun tai pullan on leiponut, kunhan sitä on ja se maistuu vieraille! 😉

Niin ja lisään vielä että kyllä minäki panostan lapseni synttäreihin ? mutta eri tyylillä. Ja joka vuos teen asiay vähä erityyliin. Meillä lapsen kummit asuu kaikki lähes kauempana nii ei onnistuis edes pitää yhellä kertaa koko porukalle.

No tottakai sitä kuitenki etukäteen sovitaan että mikä pv tulevat. Ja noin aika. Ylläri vierailuja ei meidän piireissä harrasteta. Ja ei en syötä puoliks syötyä kakkua, vaan teen joka kerta uuden, aina erilaisen tai sit on pelkästään jäätelöä, riippuen vieraista. Musta on mukava että kerkeää itekki jutella niiden vieraiden kanssa ja ku on kavereita kummeina jota näkee vaikka harvemmin nii en halua siihen enää isovanhempia jäykistämään tunnelmaa. Mutta kukin taaplaa tyylillään. ?

Miksi järjestää synttärit kahdessa erässä jos sun ei tarvii tehdä mitään ku saat apulaisia?

Kuulostaa tosi oudoilta "syntymäpäiviltä". Jokainen vieras tulee sinä päivänä kuin haluaa? 😀 pitäisikö meidän olla täällä viikko tolkulla valmiina ja aina osata leipoa ja laittaa kaikki valmiiksi ennen kun vieraat tulee? Siis mitä ihmettä, tarjoatko sä vieraille puoliksi syötyä kakkua yöpuku päällä jos sattuvat tulemaan vaikka aamusta? 😀
Näemmä tyylejä on monia, me pidetään ihan kunnon syntymäpäiväjuhlat. 🙂 ja mielestäni on mukavaa panostaa ja nähdä vaivaa, ovathan vieraatkin pukeutuneet ja hankkineet lahjan lasta varten. 🙂

Kuulostaa todella yliampuvalle touhulle mun korvaan. Meidän synttärit järjestetään niin että jokainen vieras saa tulla sinä päivänä ku niillä huvittaa. Ja tarjolla on täytekakku, poppareita, jotain keksiä ja muffinssi/pulla. Ei ressiä eikä tarbi edes kavereita valmistelemaan. Joskus olen saattanut isovanhemmat kutsua yhtä-aikaa. Nii ja vieraslistalla on vain kummit ja isovanhemmat.

Mekin pidettiin 1v synttärit kahdessa erässä. Koin sen helpommaksi itseni, että myös lapsemme kohdalta. Ja ehkä hieman jopa vieraiden.
Sain itsekin pienen rauhan kahvinkeitolta, lapselle ei tullut liian hälinä päivä ja jokainen vieras ehti keskittää huomionsa juhlakaluun, eikä tarvitsisi ns. Odottaa vuoroaan. 😀

Jotta tilaa ja astioita riittää tarpeeksi. Vieraita on tulossa melko paljon ja on mukavaa että kaikki pääsevät pöydän ympärille kun kuitenkin syömme ruuan. Keittoa ei varmaankaan ole mukavaa lipittää matalalta sohvapöydältä

Ja Annin, Aulin ja Sohvin synttärit syys-lokakuussa! 😉

Jep! 😀 mut näille harvemmin enää sen suurempia juhlia on pidetty.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X