eveliina matilda - Banneri

Tuleva kotimme on 1954-luvulla rakennettu rintamamiestalo. Talo on kolmekerroksinen ja tällä hetkellä siinä on noin 90 asuin-neliötä. Tarkoituksemme on remontoida taloa melko rajulla kädellä mieleiseksemme. Kaikki 50-luvun alkuperäiset pinnat menevät uusiksi, muutamme huonejärjestystä ja teemme alimmasta ns. kellarikerroksesta asuttavan, jolloin saamme rutkasti lisää neliöitä.

Tällä hetkellä suurin mietinnänkohteemme on huonejärjestys. Alimmassa kerroksessa on kaksi huonetta, (viini)kellari, kylpyhuone sekä tekninen tila. Alimmassa kerroksessa seiniä ei siirrellä, vaan huonejärjestys saa jäädä. 
Ylimmästä kerroksesta löytyy kaksi makuuhuonetta, aula ja varastointi tilaa. Myöskään ylimmän kerroksen huonejärjestykseen ei tehdä muutoksia.
Sen sijaan eniten muutoksia tulee tapahtumaan keskikerrokseen. Keskikerroksesta löytyy aikuisten makuuhuone, olohuone, kuisti, keittiö, wc sekä aula. Olemme suunnitelleet nyt kaksi erilaista huoneratkaisua, joiden molempien on tarkoitus tehdä tilasta avonaisempi. 

 Tällä hetkellä keskikerros näyttää kutakuinkin tältä. Paljon seiniä ja melko ahtaita huoneita. Kuistilta sisään tultaessa heti oikealla on rappuset yläkertaan. Keittiön vierustalla on rappuset alakertaan. Rappuset sekä pikku wc jäävät paikoilleen, mutta muita huoneita on mahdollisuus muunnella melko paljonkin.

Tässä on pohjaratkaisu vaihtoehto nro. 1. Makuuhuone ja olohuone vaihtavat paikkaa ja niiden välistä seinää siiretään, jolloin olohuoneesta saadaan isompi. keittiön ja olohuoneen välissä ei ole seinää tai sitten välissä on ”puolikas seinä”, eli hieman reilu metrin korkuinen seinämä. Tässä ratkaisussa tykkään siitä, että keittiön alkuperäinen puuhella saa jäädä paikallee. Tuo kaasuhellana piirretty hella on siis oikeasti ihana vanha puuhella, jolla pystyy myös lämmittämään kotia.
Tässä ratkaisu nro. 2. Tyykkään aulan, keittiön ja olohuoneen avoimuudesta, mutta ikävä kyllä makuuhuoneeseen ei oikein puuhella sovi ja siksi puuhellasta jouduttaisiin luopumaan. Minusta olisi niin kiva säilyttää jotain vanhaa ja alkuperäistä! Tässä pohjapiirrustuksessa keittiössä on sarake jonka toista sivua vasten on ruokapöytä. En ole ihan varma vihaisinko vai rakastaisinko tuota saraketta?
Älkää välittäkö kuvien huonekaluista tai niiden sijoittelusta. huonekalut ovat tässä vain havainnollistamassa huoneiden käyttötarkoitusta. Myös kuvien mittakaavat heittelevät, sillä nämä eivä ole virallisia pohjapiirrustuksia.
Meillä molemmilla taitaa Tonyn kanssa olla omat suosikkimme, mutta näin mittavan päätöksen tekemiseen menee vielä paljon aikaa. Kertokaa te suosikkinne, ja perustelut; mikä on paras 1,2 vai kenties alkuperäinen?
Myöhemmissä postauksissa esittelen myös alimman sekä ylimmän kerroksen pohjapiirrustuksen!

Kommentit (46)

olettehan varmistaneet etteii talossa ole hometta? siksi kysyn kun tuttavani osti rintamamiestalon ja siitä sitten löytyi hometta,elämästä tuli hel******ä sen jälkeen kaikkine ongelmineen. Sitä en todellakaan kenellekkään soisi.

Ensimmäinen vaihtoehto ehdottomasti parempi ja ennen kaikkea toimivampi. Puuhella kannattaa ehdottomasti säästää jo ihan tunnelman vuoksi, kukkarokin kiittää lämmityskulujen osalla. Toisen vaihtoehdon makuuhuoneen koko ei toimi, onko esim. vaatesäilytys huomioitu? Lisäksi keittiön ja olohuoneen yhdistämistä avonaiseksi tilaksi kannattaisi harkita kahdesti, jos 2. vaihtoehtoa miettii. Rintamamiestalon kokoinen talo kun ei ole niin iso, jotta keittiön ja olohuoneen välille saataisiin "tarpeeksi väliä". Kokemuksella voin kertoa, että keittiöstä kuuluva meteli (tiskikoneen ääni, mikron hurina yms. kodinkoneiden äänet) kiristää kyllä varsinkin kaksilahkeisten hermoja kun tv:stä tulisi se jääkiekkopeli tai urheiluruutu ja samanaikaisesti kun keittiössä vispataan kermavaahtoa..
Remppa- ja sisustuspostauksia odotellen:)

Vau, mihin hommaan ryhdytte, tsemppiä! 😀 nää postaukset tulee kiinnostamaan! Ihailen aina muiden jaksamista, musta ei tuohon olisi. .

2.ratkaisu näyttää avarammalta ja selkeämmältä, ei joudu kulkemaan koko kerroksen läpi makkariin. Mutta siinä menettää sitten sen hellan.. tietysti riippuen teidän tarpeista, eihän keskikerroksessa tarttisi olla makkaria?

Itse sanoisin vaihtoehto 1, vaikka olenkin hieman twisted ja tykkään just 50-60-lukujen talojen sokkeloisuudesta ja seinistä 😀 mutta tuossa voisit pitää vanhan uunin ja keittiö ja olohuone olisi nykyaikaisesti yhdistetty. Ekassa vaihtoehdossa on hassusti makuuhuoneeseen kaksi ovea.

Toi talon alakerta muistuttaa ihan sitä taloa, jossa me asuttiin joskus ku olin jotain 5-6-vee. 😀

Musta on niiiiin hienoo että uskallatte toteuttaa unelmanne! 🙂 2 vaihtoehto miellyttää minun silmää eniten! TSEMPPIÄ!

No tarkoittaa varmaan, että viimeisen numeron pitäisi vuosiluvussa olla nolla, jotta voidaan puhua jostain luvusta. Tässä tapauksessa 50-luvusta. Mutta eikai tuollaisiin nyt tarvi jäädä kiinni, kun asia tuli ymmärretyksi. Tuo sarake on semmoinen, minkä voisi korjata ellette sitten käytä siitä sitä nimeä. Saarekkeen sijaan. Toisilla tuntuu olevan aina kaikesta nokankoputtamista.. terv. Äikänope

Kakkonen ehdottomasti, paljon avarempi ja jotenkin käytännöllisempi 🙂

Entä jos purkais koko makkarin pois ja tulis iso oleskeluhuone kun nuita makkareitakin on useampi?

Mä olen sitä mieltä, että ykkös vaihtoehto on parempi! 🙂

Kummassakin vaihtoehdossa vaikuttaa olevan omat hyvät puolet, mutta vaihtoehto 2 näyttää pohjapiirroksessa avarammalta, joten miellyttää minua siksi ehkä enemmän. Innolla odotan teidän projektia, kai jaat siitä paloja bloginkin puolella?

Säännöllisesti blogiasi seurailen, mutta tulee kommentoitua tosi harvoin. Nyt kun kommentoimaan ryhdyin, niin täytyy kiittää kivasta ja aidosta blogista! 🙂

2. Vaihtoehto ehdottomasti parempi,käytännöllisempi. Ja tohon puuhellaan; onhan se kiva.. Mutta laittaisin vesikiertosen lattialämmityksen(+maalämpö) yhdistettynä leivinuunitakkaan.

Itse pidän viimisestä vaihtoehdosta eniten, koska:
1. vihaan puuhellaa, joten itse en sitä siis säilyttäisi 😀
2. tykkään että makkari ja wc on lähekkäin
3. tilava aula on vaan paras, muista ratkaisuissa tulee hirveän tungettu ja ahdas vaikutelma
4. tykkään tosta saarekkeesta

Ja ehdottomasti kuitenkin yhdistetty olkkari/keittiö tila! 🙂

Innolla odotan lisää kuvia! 🙂

Kannatan alinta vaihtoehtoa siinä olohuone oli heti jotenkin kutsuva ja kun taas ykkös vaihtoehdossa se oli jotenki perällä

Tykkään 2 vaihtoehdosta 🙂
Kun puhut tossa 3 vaihtoehdossa "sarakkeesta" ruokapöydän edessä niin tarkoitatko kenties SAARREKETTA 😀

Itse en pidä siitä että tuossa nro. 1 olohuoneeseen pitää kiertää keittiön kautta 🙂 vaikka tuon uunin säilytystä kannatan ehdottomasti! Siinä säilyy talon henki vaikka muuten menisi kaikki uusiksi 🙂

jolloin tietysti jääkaappi saa siirron muualle ^^

Alkuperäinen pohja, olkkarin ja eteisen välinen seinä pois ja myös keittiöstä tuo oviaukko kokonaan auki! itse poistaisin myös keittiönkaappien ja portaiden välistä pikku seinän ja tilalle lasi tai lasitiili seinä josta tulisi lisää valoa ja avaruutta eteis aulaan!!

Jos itse olisin muuttamassa valitsisin varmastikkin toisen vaihtoehdon. Kolmaskin näytti kivalta ja avonaiselta. Tykkään siitä, että keittiö on avoinainen eikä sellainen huone niinkuin ykkösvaihtoehdossa. Tsemppiä rakentamiseen!

Ensimmäinen vaihtoehto miellytti omaa silmää enemmän. Toisessa makuuhuoneen paikka (lähinnä ovi) näyttää jotenkin todella epäkäytännölliseltä 😀 Ja puuhellan säilytyksen avulla saatte tosiaan pitää palasen ns. talon historiaa. Olen NIIN kateellinen kun pääsette muuttamaan rintamamiestaloon! Odottelen jo innolla remppa- ja sisustuspostauksia (mitkä eivät varmasti helpota kateellisuutta :'D) Muttamutta tsemppiä uuden kodin rakentamiseen 🙂

Tuo ykkösvaihtoehto on varmaan paras ja uskoisin, että pääsette myös helpommalla ja halvemmalla, kun ei tarvitse uudelleen vetää esim. sähköjä ja vesiä, jos keittiön paikkaa siirtäisi kokonaan. Myös siinä voi säästää, jos pystyy jättämään edes osan keittiönkaappien rungoista paikoilleen. Muuten tykkään kyllä enemmän kakkosvaihtoehdosta (koska avaruus), mutta ykkönenkin on kiva. 🙂 Alkuperäinen sen sijaan näyttää juurikin ahtaalta eli siihen en missään nimessä jäisi. Mullakin oli joskus haaveena rempata kokonaan joku vanha rintamamiestalo, mutta nyt iän lisääntyessä (vaikken oo ku 23 vasta) oon tullu siihen tulokseen, että helpommalla ja joskus jopa halvemmallakin vois päästä, ku ostais vaan suht uuden jostain. Toisaalta sitten ei ehkä pääse vaikuttamaan niin paljon taloon kuin esimerkiksi tällaisen vanhan kanssa pääsee… No joo, toivottavasti kirjoittelet tästä projektista paljon blogiin. 🙂

Toinen vaihtoehto takan sijaan on leivinuuni! Niistäkin saa nykyään tosi nätin näköisiä, ja mulle sellainen henkii myös vanhan ajan tunnelmaa, jos sitä haluat kotiisi tavoitella. 🙂 Ja käytännössäkin leivinuuni lämmittää (ainakin meillä) tosi paljon enemmän kuin takka! Mutta itse kysymykseen, itse tykkään vaihtoehdosta 1. enemmän. 🙂 Sisään tultaessa jää selkeämpi "aula/eteistila", eikä pamahda suoraan keittiöön niin kuin kakkoskuvassa. Mutta makuasioitahan nämä on. 🙂 Kivaa projektia teille, kodin laittaminen on ihanaa! Nimim. Vuoden -68 talo ikuisuusrempassa 😀

2 vaihtoehto kera takan vaikuttais viihtyisälle ja valoisalle.. Luo myös ihanan tervetulleen vaikutelman vieraisiinkin avoin pohja. 1 vaihtoehdossa en tykkää siitä että olkkari on oikeastaan kerroksen viimisessä kolkassa ja siinä joutuu kirjaimellisesti kulkemaan keittiön läpi.

Ehdottomasti 1 vaihtoehto ja vanhan puuhellan säilytys! Kuten joku kommentoikin, siinä vois eteisestä makkariin menevän oven jättää pois niin jäis eteiseen (sekä makkariin) yks ehjä seinä kaapeille yms.
Ihanaa saada seurata tätä projektia (ojos siis aiot siitä blogin puolella kertoa)! 🙂
Ärsyttää noi kommentit että "miten teillä on varaa" huoh, eihän se muille kuulu.

Ihan mielenkiinnosta, miksi te haluatte muuttaa varta vasten teille rakennetusta omakotitalosta näin pian pois? (jos oikein olen siis ymmärtänyt). Ihmetyttää kans miten teillä voikaan olla varaa tuollaiseen, mutta ymmärrän että siitä et halua blogiin puhua.

Kyllä se vaan on niin että kultalusikka tuntuu perseessä paljon mukavammalta kuin tarjoustalon halpalusikat 😀 Siks toiseks onko täällä blogissa mainittu, et nää kultalusikkaperseiset asuu nykyisellään ilmaiseksi, maksamatta mistään mitään? Entä jos ne onkin ahneiden appivanhempien ylihintaisessa asuntoloukussa? Mietippä sitä ja kehitä pari teoriaa lisää 😉 Any way, helkutin hyvät naurut saa näköjään näistä blogikommenteista. Ihmiset on…..

Voi jumalantähe, en voi ymmärtää miten toisten iloiset asiat jaksaa toisi vituttaa. Eihä minunkaa raha-asiat yms. kuulu tuntemattomille, miks sunkaa pitäs täälä tai kenenkää muunkaa bloggaajan niktä huudella??!!?:D ja sitä paitsi, ei kenenkää oo pakko asua kodissaa kuolemaa asti, vaikka se kuin ihana on. Sairaus tuo katkeruus, itekki joskus sorrun moisee vaa kaikkee ei tarvi äänee sanoa.
Onnea taloprojektille:)
Anita

Ennemmin synnyn vaikka 100 lusikkaa perseessä, kuin olen noin katkera ja kateellinen tuntemattoman ihmisen elämästä.

Rakentaneet ja pitkälti varmaan myös maksaneet… Toiset ne vaan syntyy kultalusikka perseessä. Syvällä

Kukkaromme sisältöä mulla ei ole ollut tapana päivitellä blogissa. 🙂
Tonyn vanhemmat ovat rakentaneet nykyisen asuntomme ja muutimme tähän ajatuksella että asumme tässä vain väliaikaisesti. Tämä koti on ihana, hieno ja upouusi! Mutta nyt me haluamme itse tehdä itsellemme ihanan kodin. 🙂

Tykkäsin enemmän 1. vaihtoehdosta. Puuhellan säästäisin ehdottomasti, koska talvella sen avulla säästäisi pitkän pennin lämmityskuluissa. Ja onhan niissä muutenkin tunnelmaa 🙂

Saattaa olla että jos puuhella lähtee, olohuoneeseen tulee takka. 🙂

Mikset päivittelee instagramia useammin ? 🙂

Apua ei kai kukaan seuraa mua siellä? 😀
Joskus kun liityin painoin vahingossa jotain "seuraa kaikkia" nappulaa, minkä jälkeen menin ihan paniikkiin kun lista oli täynnä ihmisiä joita en halua seurata. 😀 sitten vaan kirjauduin ulos ja olen siitä asti vältellyt koko paikkaa. XD
Vois tässä kyllä pikkuhiljaa alkaa opettelemaan instan käyttöä..

Puuhellan kannalla olen! On kätevä, itse tykkään lämmittäessä usein laittaa siinä ruokaakin! 🙂 mutta mä tykkäisin myös kyllä saarekkeestakin 😀

Ehdottomasti nro 1. Vanha keittiö jää paikoilleen ja muutenkin tuo vaihtoehto näytti silmään kivemmalle 🙂

Ensimmäisestä vaihtoehdosta sulkisin toisen makuuhuoneen ovista, mielummin varmaan eteisestä, jolloin sille seinälle saisi esim kaappeja. Olisikohan tuohon toiseen vaihtoehtoon mahdollista saada puuhellan tilalle (kun piippu jo löytyy) takka, esim kaksipuoleinen joka toimisi sitten sekä makkariin että olkkariin 😉 eipä kyllä vastannut kysymykseesi, mutta kunhan kommentoin 😀

Jep, on ehkä vähän turha laittaa makkariin kaksi ovea. Nää on näitä yksityiskohtia mille ei vielä juurikaan olla suotu ajatuksia. :))

Ihana kuulla 🙂 totta, niitä kuulee usein tapahtuman. Mukavaa talven odotusta!

Taloon on tehty hyvin kattava kuntotarkastus. Ei ole kosteusvaurioita eikä hometta.
Tosi ikävästi ystävällesi on käynyt! Näitä tarinoita saa turhankin usein kuulla. 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X