eveliina matilda - Banneri
Paljon kiitoksia kaikille asuntoon liittyvään tekstiin vastanneille! Saimme uusia näkökulmia ja ideoita keskikerroksen pohhdiskeluun. Tällä hetkellä olemme aika lailla kallistuneet alkuperäisen puuhellan säilyttämiseen. ūüôā

Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joista pienemmästä tulee Adeliinan nukkumishuone ja suuremmasta huoneesta tehdään erillinen lasten leikkihuone. Meidän vanhempien makuuhuonehan löytyi keskikerroksesta. Nuo kuvan kaksi kalustamatonta huonetta ovat varastointi käytössä, koska katon laskeutuvan mallin takia huoneissa ei ole seisomakorkeutta. Musta ympyrä nukkumis- ja leikkihuoneen välillä on hormi.

Yläkertaan tehdään kaikkein vähiten muutoksia ja se remontoidaan viimeisimpänä, koska ensin remontoidaan asumisen kannalta tärkeimmät huoneet kuten keskikerroksen keittiö ja alimman kerroksen suihkutilat. Yläkerrassa päivityksen kohteeksi joutuvat lähinnä makuuhuoneiden kokolattiamatot (!) ja aulan muovimatto. lattioiden lisäksi ainakin seinät ja listat maalataan. Kaikki talosta löytyvät ovet ovat ruskeita ja haluaisin niistä valkoiset. emme vielä tiedä riittääkö pelkkä ovien maalaaminen vai pitääkö ne vaihtaa kokonaan.

Mitäpä tykkäätte ratkaisusta jakaa lapselle huoneet erikseen leikkimiselle ja rauhoittumiselle? Miten muilla toimii se, että vanhempien makuuhuone on eri kerroksessa?

Kommentit (14)

Meill√§ nukutaan yl√§kerrassa aikuiset ja lapset,alhaalla sitten erillinen leikkihuone lapsilla. T√§m√§ toiminut meill√§ ainaki tosi hyvin,leikkihuone oli v√§lill√§ ylh√§√§ll√§kin,mutta siit√§ ei tullut mit√§√§n..ÔŅĹÔŅĹ mutta tapansa jokaisella omaÔŅĹÔŅĹ meill√§ lapsia kolme ja itse olen huomannut ett√§ kaikista helpoin kun lapset nukkuu samassa kerroksessa vanhempien kanssa. Se leikkihuone sopisi teill√§ hyvin siihen keskikerrokseen,jos tulee esim vieraita niin aikuiset voivat seurustella keitti√∂ss√§/olohuoneessa ja lapset leikki√§ leikkihuoneessa ja kuitenkin ovat aikuisten kuulo ja n√§k√∂et√§isyydell√§..ÔŅĹÔŅĹ ja vaikka meill√§ lapset leikkii yhdess√§ silti eiv√§t viihtyneet leikkim√§ss√§ ylh√§√§ll√§,halusivat olla leikkim√§ss√§ siell√§ miss√§ vanhemmat on tai ainakin l√§hell√§. Meill√§ tarkoitus ett√§ kun lapset tulee kouluik√§√§n niin saavat vallata yl√§kerran ja me siirryt√§√§n alas,isompana kaipaa jo omaa rauhaakin ÔŅĹÔŅĹ

Näin kuvan indiedaysillä sinusta, onko odotettavissa pian uutta vauvauutista? <3

Tsekkaappa uusin postaus ūüėČ

Itse olen samaa mielt√§ edellisten kommentoijien kanssa, ett√§ ei noin pient√§ lasta varsinkaan kannata laittaa yksin eri kerrokseen nukkumaan. Jo ihan lapsen oman turvallisuuden kannalta portaat ovat vaaralliset keskell√§ y√∂t√§ pime√§ss√§ l√§hte√§ laskeutumaan vanhempien luo kun lapsi oppii k√§velem√§√§n. S√§ilytystilaa n√§ytt√§isi olevan ainakin reippaasti mik√§ on hyv√§! ūüôā

Itse en laittaisi noin pientä nukkumaan eri kerrokseen. Vasta ehkä kouluikäisen kanssa onnistuisi.

Itsekin harkitsisin noiden makuuhuoneiden sijoittamista yläkertaan.
Jotenkin kovin karulta kuulostaa se, että lapsen pitäisi nukkua yksin vintillä. Eikä vain ne oksennustaudit, vaan myös ne kesän ukkoset tai talvimyrskyt. Aika pelottavaa!
Oma esikoiseni on jo kymmenen täyttänyt, enkä häntä yksinään kyllä yläkertaan nukkumaan laittaisi. En, vaikka ihan reipas poika noin muuten onkin. Mutta lapsen ei koskaan tulisi pelätä nukkumaan mennessään.

Itse en pitäisi makuuhuoneita erikerroksissa ihan siitä syystä, että lapsi voi herätä yöllä ja voi olla vähän peestä rampata unessa noita portaita + kuuleeko lapsen heräämisen varmasti. Toinen on se, että kun lapsi siirtyy normi sänkyyn nukkumaan ja joko sillä iskee paniikki kun ei pääse turvaportista vanhempien luo alakertaan tai jos ei ole turvaporttia niin hoipertelee unissaan portaissa.

toisaalta on kiva idea, että leikkitila on erillään keittiöstä ja olkkarista niin ne tilat voivat välttyä täyskaaokselta, mutta lapsi ei välttämättä viihdy erikerroksessa yksin leikkimässä.. Meidän poika ei viihdy edes samassa kerroksessa yksin leikkimässä.

joo kerroksesta toiseen ravaaminen lapsen her√§ilty√§ esimerkiksi kipeen√§ tms. kuulostaa ihan hirveelt√§, itse en todellakaan ryhtyis! ūüėÄ suosittelen viel√§ harkitsemaan ūüėÄ leikkihuone erikseen kuulostaa ihan ok:lta, tuleeko teille kuitenkin viel√§ vierashuone?

Uusien ovien osto on nykyp√§iv√§n√§ halvempaa kuin maalaaminen ūüėČ

Mill√§ ohjelmalla piirsit pohjapiirustuksen? ūüôā
Itse muutin 9-vuotiaana pari vuotta nuoremman siskoni kanssa yl√§kertaan ūüôā Koko toisesta kerroksesta tuli leikkitila, eik√§ ollut niin v√§li√§ vaikka aula olisikin lelujen peitossa ūüėÄ

Itse tekisin niin että vanhemmat ja lapsi nukkuivivat samassa kerroksessa. Eli A:lle makuuhuoneeksi tuo jota olette miettineetkin, teille sitten tuo leikkihuone makuuhuoneeksi. Leikkihuoneen sitten tekisin tuosta toisen kerroksen makuuhuoneesta.
Voisi toimia noin paremmin kaikkien y√∂her√§√§misten ja nukuttamisen kannalta. Lapsi ei my√∂sk√§√§n saata viihty√§ t√§ysin omassa kerroksessaan leikkim√§ss√§. ūüôā

meillä enimmäkseen vasta 8v viihtyy yksin erikerroksessa leikkimässä, samoin nukkuu yksin alakerrassa kun muut ylhäällä. makuuhuoneiden paikkaa vaihdetaan sitten, kun 3v ei enää yöllä heräile/tarvitse käyttää vessassa tms. sitten lapset ylhäällä (3)

Sama, myös senkin takia että kun vanhemmat kumminkin touhuaa ja viettää aikaansa päivällä keskikerroksessa, niin ei etenkään pieni lapsi halua olla yläkerrassa. Myös lelut kuitenkin raahautuisivat alakertaan, jos leikkihuone olisi ylhäällä. Kannattaa oikeasti harkita, että makuuhuoneet olisi ylhäällä ja "oleskeluhuoneet" keskikerroksessa

Meillä on lasten huoneet alhaalla ja hyvin toimii.. Ei tarvii itse katsoa siivoomattomia leluja yms.. 1-vuotiaasta asti ovat olleet alhaalla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X