Eveliina Matilda - Hero Header

YlÀkerran pohjapiirrustus

Paljon kiitoksia kaikille asuntoon liittyvään tekstiin vastanneille! Saimme uusia näkökulmia ja ideoita keskikerroksen pohhdiskeluun. Tällä hetkellä olemme aika lailla kallistuneet alkuperäisen puuhellan säilyttämiseen. 🙂

Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joista pienemmästä tulee Adeliinan nukkumishuone ja suuremmasta huoneesta tehdään erillinen lasten leikkihuone. Meidän vanhempien makuuhuonehan löytyi keskikerroksesta. Nuo kuvan kaksi kalustamatonta huonetta ovat varastointi käytössä, koska katon laskeutuvan mallin takia huoneissa ei ole seisomakorkeutta. Musta ympyrä nukkumis- ja leikkihuoneen välillä on hormi.

Yläkertaan tehdään kaikkein vähiten muutoksia ja se remontoidaan viimeisimpänä, koska ensin remontoidaan asumisen kannalta tärkeimmät huoneet kuten keskikerroksen keittiö ja alimman kerroksen suihkutilat. Yläkerrassa päivityksen kohteeksi joutuvat lähinnä makuuhuoneiden kokolattiamatot (!) ja aulan muovimatto. lattioiden lisäksi ainakin seinät ja listat maalataan. Kaikki talosta löytyvät ovet ovat ruskeita ja haluaisin niistä valkoiset. emme vielä tiedä riittääkö pelkkä ovien maalaaminen vai pitääkö ne vaihtaa kokonaan.

Mitäpä tykkäätte ratkaisusta jakaa lapselle huoneet erikseen leikkimiselle ja rauhoittumiselle? Miten muilla toimii se, että vanhempien makuuhuone on eri kerroksessa?

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

meillÀ enimmÀkseen vasta 8v viihtyy yksin erikerroksessa leikkimÀssÀ, samoin nukkuu yksin alakerrassa kun muut ylhÀÀllÀ. makuuhuoneiden paikkaa vaihdetaan sitten, kun 3v ei enÀÀ yöllÀ herÀile/tarvitse kÀyttÀÀ vessassa tms. sitten lapset ylhÀÀllÀ (3)

Avatar

MeillÀ on lasten huoneet alhaalla ja hyvin toimii.. Ei tarvii itse katsoa siivoomattomia leluja yms.. 1-vuotiaasta asti ovat olleet alhaalla.

Avatar

Itse tekisin niin ettÀ vanhemmat ja lapsi nukkuivivat samassa kerroksessa. Eli A:lle makuuhuoneeksi tuo jota olette miettineetkin, teille sitten tuo leikkihuone makuuhuoneeksi. Leikkihuoneen sitten tekisin tuosta toisen kerroksen makuuhuoneesta.
Voisi toimia noin paremmin kaikkien yöherÀÀmisten ja nukuttamisen kannalta. Lapsi ei myöskÀÀn saata viihtyĂ€ tĂ€ysin omassa kerroksessaan leikkimĂ€ssĂ€. 🙂

Avatar

Sama, myös senkin takia ettÀ kun vanhemmat kumminkin touhuaa ja viettÀÀ aikaansa pÀivÀllÀ keskikerroksessa, niin ei etenkÀÀn pieni lapsi halua olla ylÀkerrassa. Myös lelut kuitenkin raahautuisivat alakertaan, jos leikkihuone olisi ylhÀÀllÀ. Kannattaa oikeasti harkita, ettÀ makuuhuoneet olisi ylhÀÀllÀ ja "oleskeluhuoneet" keskikerroksessa

Avatar

MillĂ€ ohjelmalla piirsit pohjapiirustuksen? 🙂
Itse muutin 9-vuotiaana pari vuotta nuoremman siskoni kanssa ylĂ€kertaan 🙂 Koko toisesta kerroksesta tuli leikkitila, eikĂ€ ollut niin vĂ€liĂ€ vaikka aula olisikin lelujen peitossa 😀

Avatar

Uusien ovien osto on nykypĂ€ivĂ€nĂ€ halvempaa kuin maalaaminen 😉

Avatar

joo kerroksesta toiseen ravaaminen lapsen herĂ€iltyĂ€ esimerkiksi kipeenĂ€ tms. kuulostaa ihan hirveeltĂ€, itse en todellakaan ryhtyis! 😀 suosittelen vielĂ€ harkitsemaan 😀 leikkihuone erikseen kuulostaa ihan ok:lta, tuleeko teille kuitenkin vielĂ€ vierashuone?

Avatar

Itse en pitÀisi makuuhuoneita erikerroksissa ihan siitÀ syystÀ, ettÀ lapsi voi herÀtÀ yöllÀ ja voi olla vÀhÀn peestÀ rampata unessa noita portaita + kuuleeko lapsen herÀÀmisen varmasti. Toinen on se, ettÀ kun lapsi siirtyy normi sÀnkyyn nukkumaan ja joko sillÀ iskee paniikki kun ei pÀÀse turvaportista vanhempien luo alakertaan tai jos ei ole turvaporttia niin hoipertelee unissaan portaissa.

toisaalta on kiva idea, ettÀ leikkitila on erillÀÀn keittiöstÀ ja olkkarista niin ne tilat voivat vÀlttyÀ tÀyskaaokselta, mutta lapsi ei vÀlttÀmÀttÀ viihdy erikerroksessa yksin leikkimÀssÀ.. MeidÀn poika ei viihdy edes samassa kerroksessa yksin leikkimÀssÀ.

Avatar

Itsekin harkitsisin noiden makuuhuoneiden sijoittamista ylÀkertaan.
Jotenkin kovin karulta kuulostaa se, ettÀ lapsen pitÀisi nukkua yksin vintillÀ. EikÀ vain ne oksennustaudit, vaan myös ne kesÀn ukkoset tai talvimyrskyt. Aika pelottavaa!
Oma esikoiseni on jo kymmenen tÀyttÀnyt, enkÀ hÀntÀ yksinÀÀn kyllÀ ylÀkertaan nukkumaan laittaisi. En, vaikka ihan reipas poika noin muuten onkin. Mutta lapsen ei koskaan tulisi pelÀtÀ nukkumaan mennessÀÀn.

Avatar

Itse en laittaisi noin pientÀ nukkumaan eri kerrokseen. Vasta ehkÀ kouluikÀisen kanssa onnistuisi.

Avatar

Itse olen samaa mieltĂ€ edellisten kommentoijien kanssa, ettĂ€ ei noin pientĂ€ lasta varsinkaan kannata laittaa yksin eri kerrokseen nukkumaan. Jo ihan lapsen oman turvallisuuden kannalta portaat ovat vaaralliset keskellĂ€ yötĂ€ pimeĂ€ssĂ€ lĂ€hteĂ€ laskeutumaan vanhempien luo kun lapsi oppii kĂ€velemÀÀn. SĂ€ilytystilaa nĂ€yttĂ€isi olevan ainakin reippaasti mikĂ€ on hyvĂ€! 🙂

Avatar

NÀin kuvan indiedaysillÀ sinusta, onko odotettavissa pian uutta vauvauutista? <3

Avatar

Tsekkaappa uusin postaus 😉

Avatar

MeillĂ€ nukutaan ylĂ€kerrassa aikuiset ja lapset,alhaalla sitten erillinen leikkihuone lapsilla. TĂ€mĂ€ toiminut meillĂ€ ainaki tosi hyvin,leikkihuone oli vĂ€lillĂ€ ylhÀÀllĂ€kin,mutta siitĂ€ ei tullut mitÀÀn..ïżœïżœ mutta tapansa jokaisella omaïżœïżœ meillĂ€ lapsia kolme ja itse olen huomannut ettĂ€ kaikista helpoin kun lapset nukkuu samassa kerroksessa vanhempien kanssa. Se leikkihuone sopisi teillĂ€ hyvin siihen keskikerrokseen,jos tulee esim vieraita niin aikuiset voivat seurustella keittiössĂ€/olohuoneessa ja lapset leikkiĂ€ leikkihuoneessa ja kuitenkin ovat aikuisten kuulo ja nĂ€köetĂ€isyydellĂ€..ïżœïżœ ja vaikka meillĂ€ lapset leikkii yhdessĂ€ silti eivĂ€t viihtyneet leikkimĂ€ssĂ€ ylhÀÀllĂ€,halusivat olla leikkimĂ€ssĂ€ siellĂ€ missĂ€ vanhemmat on tai ainakin lĂ€hellĂ€. MeillĂ€ tarkoitus ettĂ€ kun lapset tulee kouluikÀÀn niin saavat vallata ylĂ€kerran ja me siirrytÀÀn alas,isompana kaipaa jo omaa rauhaakin ïżœïżœ

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

YhteistyössÀ