eveliina matilda - Banneri

Sisarusten lyhyestä ikäerosta on mielestäni paljon hyötyä, mutta yksi ylitsepääsemättömän huono puoli siitä löytyy myös; meinaan tuplarattaat. Plussatestin tehtyäni olen käyttänyt ainakin miljoona tuntia netissä surffailuun, etsien tietoa ja kokemuksia tuplarattaista. Netin lisäksi olen kysellyt tuttavilta ja tuntemattomilta mielipiteitä asiasta, sekä olen raahannut Tonyn kaikkiin lähialueiden lastentarvikeliikkeisiin katsomaan rattaita. Mitä enemmän olen rattaisiin tutustunut, sitä varmemmaksi olen tullut siitä että en halua tuplarattaita. Kaikissa rattaissa tuntuu olevan jotain vikaa, enkä todellakaan ole löytänyt tuplarattaiden joukosta sitä meille oikeaa mallia.

Peräkkäinistuttavat rattaat eivät pituutensa takia tule kuuloonkaan. Tony repesi nauramaan kun näki kaupassa ekaa kertaa sellaiset. 😀 
Päällekkäinistuttavat ovat ehkä tällä hetkellä parhaimmalta tuntuva vaihtoehto, mutta aina jollain on pahaa sanottavaa niistäkin! Pelkään että Adeliina ei tykkää istua maantasossa josta ei näe mitään, enkä myöskää halua laittaa vastasyntynyttä ihan maantasolle potkuetäisyydelle nukkumaan. Jotkut rattaat keikkaavat jos molemmat eivät ole kyydissä ja joissain rattaissa vaunukoppaa ei saa laitettua kasvot työntäjää kohti. 
Vierekkäinistuttavat olisivat ehkä koiralenkeille paras vaihtoehto, mutta kaupungissa mulla hajoaisi niiden leveyden kanssa pää. Hyvä kun normi rattailla mahtuu hyllyjen välistä. En vaan halua työntää sellaisia järkyttäviä vankkureita!
Lisäksi mua hirvittää se että meidän pitäisi ostaa nyt kahdet rattaat, koska tällä hetkellä meillä on vain matkarattaat ja Adeliina tarvitsee kunnolliset rattaat. Olisi kuitenkin tyhmää ostaa nyt jo tuplat ja kuskata vain yhtä lasta niissä. 
Yksi vaihtoehto olisi ostaa tuplat jotka saa myös yksilövaunuiksi, mutta tässä kategoriassa on melko vähän tarjontaa. Emmaljungan Super Vikingit miellyttävät mua tuplina, mutta pelkän ratasosan kanssa ulkonäkö on mielestäni hassu, enkä tykkää kuppipenkistä. Baby Joggerin City Selecteissä  tuntuisi olevan melkein kaikki mitä tarvitaan, mutta mielestäni ne ovat yksilövaunuina aivan liian suuret ja tiedän että ne alkaisivat kaduttaa mua. Myinhän ne meidän Tutekitkin pois siksi että kaipasin sirompia rattaita.
Mulla meinasi tulla tän asian kanssa jo itku, kunnes aloin miettimään että olisiko mitenkään mahdollista pärjätä kokonaan ilman tuplia? Adeliinalle ja pikkusisarukselle tulee n. 1v 6kk ikäeroa, joten Adeliina tarvitsee vielä silloin rattaita. Kyllä hän varmaan jonkin verran jo kävelee, mutta tuskin pidempää matkaa. Lisäksi uskon että kaupoilla on paljon helpompaa kun taaperon saa välillä köytettyä rattaisiin kiinni, eikä tarvitse jakuvasti juosta perässä. 
No mitäs jos vauva sitten pärjäisi ilman vaunuja? Mun yksi haaveeni olisi ”täyskantaa” vauvaa ensimmäiset kuukaudet, eli vauva saisi kohdusta ulos tultuaan kokea samanlaisen lämmön ja läheisyyden sydämeni lähellä, mutta vatsan sijaan hän hengailisi liinassa tai kantorepussa. Adeliinan kanssa olen muutaman kerran lainannut Empulta  Stokken kantoreppua joka sopii vastasyntyneestä taaperoikäiselle asti ja olen todella tykännyt kantamisesta. Varsinkin sillon kun Adeliina oli pieni ja kevyt, kantaminen oli kivaa. Nyt siis elättelen toivoa että vauva viihtyisi liinassa tai repussa ja Adeliinan kanssa pärjättäisiin vain yksillä normaaleilla rattailla. 
Olen huomenna menossa ostamaan meille  Baby Joggerin City versa GT -yhden lapsen rattaat joihin voimme sitten myöhemmin ostaa vauvalle vaunukopan sekä adabterit turvakaukalolle. Sitten voidaan laittaa vauva vaunuissa ulos päiväunille ja muutenkin käyttää näitä vauvan kanssa jos Adeliina esim. leikkii puistossa tai ollaan vain vauvan kanssa liikkeellä. Myöhemmin kun Adeliina kasvaa, hän ei enää tarvitse rattaita ja kun vauva alkaa olla turhan painava kantaa, hän saa siirtyä näihin rattaisiin. Kuulostaa täydelliseltä!
Saa nähdä kuinka tän mun hullun idean kanssa loppupeleissä käy, mutta ainakin aiotaan yrittää! Kyselen taas että löytyykö teistä lukijoista kohtalotovereita? Olisi mukava kuulla jos joku muu on pärjännyt vauvan ja taaperon kanssa ilman tuplia?

Kommentit (33)

Hei
Miten teillä on sujunut ilman tuplarattaita? Meille tulee lapset pienellä 1v2kk ikäerolla ja olen päättänyt yrittää selvitä ilman tuplia. Meillä on kantoliina, kantorinkka (isommalle), yhdistelmät sekä matkarattaat. Luulisi niillä pärjäävän. Ainut mietintä on se että vaihdetaanko matkarattaat esim brio race rattaisiin, niitä olisi helpompi työntää esim lenkillä.
Jenni

Meillä on kaksoset ja emmaljungan twin city crossit (vierekkäiset istumapaikat). Ne on n.79cm leveät, ja näyttävät suht siroilta. Onhan ne toki vähän kömpelömmät kun yksösvaunut, mutta vaihtoehtoja ei paljon ole, ja ihan tyytyväinen mä niihin oon 🙂 pikkusisarus sopisi hyvin kantokassissa isomman viereen. Mutta itsehän tiedät mikä teille on paras ja käytännöllisin vaihtoehto.

Moi! Ensinnäkin onnea vauvasta 🙂

Meidän lapsilla on ikäeroa 2 v, kuopus nyt 3 kk. Itselle oli jo raskauden alussa selvää, etten aio hankkia tuplia tai muitakaan vauvavaunuja (esikoisell käytössä matkarattaat), vaan nimenomaan kannan. Vauva kulkee päivittäin liinassa ja se on ihan parasta. ♡ Esikoisen perässä pitää juosta niin ei tartte jättää vauvaa vaunuihin 🙂 Liinailu on monin tavoin hyödyllistä, sekä lapselle että kantajalle. Vauva tuntee turvaa ja lämpöä ja kuulee hänelle tutut sydänäänet äidiltään. Tosiaan minne mennäänkin esikoinen kulkee rattaissa (tai kävelee) ja vauva on liinassa. Toimii ja suosittelen lämpimästi kantamista! 🙂 Kantoliinakanavan sivuihin kannattaa tutustua.

-Reetta

Meillä on käytössä phil&teds sport sisarusrattaat. Oon ollu tosi tyytyväinen, tosi siron malliset ja kevyet työntää vaikka molemmat on kyydissä. Myös saa näppärästi vain yhden hengen vaunuiksi. Voin suositella kyllä niitä!!:)

Mun pojilla on ikäeroa 1.5 vuotta (isompi on 2.5v ja pienempi täyttää viikon päästä vuoden) eikä pärjättäisi ilman meidän tuplarattaita! Meillä on phil&tedsit ja ne on olleet ihan loistavat. Suosittelen tutustumaan :). Helsingissä asutaan ja käytetään julkisia melkein päivittäin.

Meidän muksuilla ikäeroa 2v ja ilman tuplia pärjätty mainiosti, ei tullut mieleenkään hommata semmosia 🙂 sisaruslauta on ollut mainio apu ja edullinen!

Meillä ikäeroa lapsilla 1 v 9 kk ja ei tarvittu tuplia, hyvin pärjättiin ilmankin. Muistaakseni isompi käveli jo reippaasti sen mitä tarvitsi.

Mulla on vain yksi lapsi, mutta kommentoin tuota kanto asiaa. Mä itse en juurikaan ollenkaan käyttänyt vaunuja ensimmäisinä kuukausina, vaan kannoin manducassa kaikkialla. Se oli todella helppoa ja vaivatonta koska oli kesä, meillä on siis toukovauva 2014. Ei tarvinnut pukea muutakuin sisävaatteet sekä vauvalle että itselle. Kantaisin varmaan vieläkin (vauva 6kk), mutta rasittaa se kauhea pukeminen ja huoli että onhan sillä tarpeeksi vaatetta. Suosittelen kovasti rintareppua, ja nimenomaan manducaa 🙂

Suosittelen joggereita. Saa ratas istuimet ja kopat ja jopa turvakaukalon kiinni. Todella kätevät ja mahtuu pieneenkin tilaa. Vaikka näyttäis pitkältä

Meille hankittiin bumbleriden tuplat ja oon ollut todella tyytyväinen �� lapsilla ikäeroa 1v 9 kk. Koska monta kertaa päivässä lenkkeillään koiran kanssa niin ei oltais kyllä ilman pärjätty. On kapeat ja todella kevyet ja vauvan saa laitettua kasvot työntäjään päin. Ei voi kuin suositella ��

Mulla ei kokemusta ole tuplista, mutta bugaboo donkey duot on kätevän näköiset, ja niitä pystyy käyttämään myös yhden kanssa. Tukholmassa kun kierteli, huomasin että siellä taisi olla jonkinnäköinen "muoti-ilmiö" nuo vaunut, niitä oli vastaantulevista äideistä varmaan 8/10.. ja monella niin, että kyydissä oli yksi lapsi ja tavarakori. Silloin vain tajusin, että oikeastihan olisi ollut näppärää panostaa noihin jo esikoisella, sitten ne olisi valmiina..

Mountain buggy duetit on markkinoiden kapeimmat vierekkäinistuttavat tuplat, ja on kyllä tosi hyvät. Kapeammat kun meidän ensimmäiset rattaat, vaikkei uskoisi. Ja niillä kyllä mahtuu kaikkialta, ei ole ollut mitään ongelmia. Ja Helsingissä ainoastaan julkisilla liikkuvana sanon tämän. 😀

Meillä lapsilla on ikäeroa myöskin tuo 1,6 vuotta, enkä voisi kuvitella menoa ilman tuplia! Meillä on carenan double swingit ja niihin vaunukoppa vauvalle, enpä ole huomannut mitään huonoja puolia, ketterät ja mahtuvat tavallisista ovistakin.

Varmasti pärjäätte ilmankin jos vauva vaan repussa/liinassa viihtyy. 🙂
Yks mikä tuli vielä mieleen on sellanen irrotettava sisaristuin rattaiden päälle, niitä ei vissiin kauheesti näy mutta mm. meidän naapurilla on 2v ja 5kk lapset ja heillä on toiminu hyvin toi systeemi.

Onko noi baby joggerit sitten kunnon rattaat? Vaikuttaa enemmän matkarattailta.. Osta sellaset mihin saat kunnon seisomalaudan, joihinkin saa sisomalaudan istuimella. Tai sitten vanha kunnon istuin rattaidan päälle 😉 niinku 90-luvulla!

On kunnon yhdistelmävaunut, eivätkä mitkään rimpulat matkarattaat. Baby Jogger on hyvä merkki. 😉 luulis jo hinnankin puolesta olevan hyvät!

Ootko tutkinut Mountain Buggy Duet tuplia ? Kapeat, näppärät kaupungissa ja niistä saa muistaakseni ihan yhdelle vauvalle/taaperolle halutessa vaunut 🙂

Mä kannoin meidän poikaa ensimmäiset 5-6kk, kun se ei millään viihtynyt vaunuissa ja mä rakastin sitä pientä vauvaa liinassa. <3 Kannan edelleen ja olen tosi iloinen, että hankittiin halvat vaunut käytettyinä, kun käyttö on ollut vähäistä. Mun kokemuksen mukaan siis vauvan kanssa pärjää tosi hyvin pelkällä kantovälineellä. Tuplista tai kahdesta lapsesta ei ole kylläkään kokemusta. 🙂

Ootko harkinnu sisaristuinta vaunuihin? Nykyään ei vissiin niin suuressa muodissa enää, kun muuttavat vaunujen painopistettä heppoisemmaksi, mutta ei toisaalta älyttömän kallis hankinta, ja voisi olla kuitenkin aika kätevä välillä.

Muakin ällöttää ne päällekkäinistuttavat rattaat, kun se alempi lapsi on siellä kaiken kengistä roiskuvan kuran ja nuuskivien koirien ja heiluvien kauppakassien ym. vastaavan korkeudella, ei kiva ;<

Sisaristuinta olen myös miettinyt, mutta sellaiset ratasmallit mihin se on mahdollista asettaa, eivät käyttöominaisuuksiltaan ole oikein miellyttäneet. :/

Tämä nyt ei varsinaisesti liity sisaruksiin mutta tupliin kyllä. Täältä löytyy 1v5kk ja ensikuun puolesta välistä alkaen alan omani lisäksi hoitamana nelisen kuukautta nuorempaa kummipoikaa. Olen kovasti miettinyt että tarvitaanko me tuplia kun liikutaan, toisaalta saisin molemmat pienet pysymään mukana ilman että toinen heittäytyy makarooniksi mutta toisaalta ne veisivät hirveästi tilaa kun meillä on jo muutenkin matkarattaat ja Emmaljungan city crossit. Olen päättänyt ostaa seisomalaudan ja toivoa että tuo oma siinä suostuu kiltisti seisomaan kun nuorempi ei vielä kävele kunnolla (kuukauden päästä kyllä varmasti jo paremmin). Jos ei onnistu niin toinen on rattaissa ja toinen Tulan kantorepussa jossa olen omaani kantanut vauvast asti 🙂 Tula tulee kyllä varmasti muutenkin kulkemaan mukana kun on säätöjensä ansiosta helppo ja nopea pistää päälle!
Sisaruksiin liittyen koimme keskenmenon mutta jos raskaus olisi edennyt pidemmälle olisi lapsemme ollut silloin vähän alta 2v, suunnittelin jo silloin että ostaisin seisomalaudan/kantaisin vauvaa tulassa ja esikoinen olisi ollut rattaissa.

Noihin emmaljungiin saa laittaa kupittoman istuimen esim city crossien. 🙂 liity emmaljunga kirppikselle, sieltä löytyy vaunut ja tietoa facessa. ;D

Olen jo facessa kahdessa eri emmaljunga kirppis ryhmässä. 😀 City cross istuin mulla on ollut ja just myin sen kun en voinut enää sietäää sitä jalkatuen ja selkänojan säätömekanismia, enkä tykkää siitä kuomusta. 😀 Oon mä nyt nii hankala. Jotenkin tuntuis tyhmältä maksaa superviikingeistä yli tonni ja sit vielä ostaa siihen päälle uus istuin ja jättää kallis istuin käyttämättä.

Meillä lapsilla ikäeroa 1v3kk. Mäkään en aluksi ajatellut hankkia tuplarattaita, kun kaikki oli liian leveitä tai muita vikoja. Vauvan synnyttyä ja vähän aikaan kantoreppu/liina+rattaat yhdistelmää kokeiltua päätimme ostaa tuplarattaat. Ostettiin tutuilta Mountain buggy duetit ja todella hyvä päätös oli! Rattaat ovat kapeat ja helposti työnnettävät myös yhdellä kädellä. Mua helpotti paljon kun molemmat lapset oli rattaissa. Vaikka on noi tuplat niin vauva on aina pienemillä matkoilla liinassa ja hyvin sujuu.

Näillä vierekkäin istuttavilla olis mun mielestä niin lyhyt käyttöikä meille kun en yhdellä lapsella halua käyttää, että jotekin ei vaan iske, vaikka ihan nätit vaunut ovatkin. Olen myös kuullut että noiden vaunukoppa on tosi kapea ja talvella toppaaattiessa ja makuupussissa tulisi pienellekkin vauvalle ahdasta?

Oletko katsonut bugaboon donkey duoja? Musta ne ovat tosi makeet vaunut, ja mikä plussaa yhdenkin lapsen kanssa tosi kätevät! http://kideblogi.fi/muru/2014/08/13/bugaboo-donkey-duo-kaytossa/ Tuossa yhden lukemani bloggaajan mietteitä kyseisistä vaunuista! Olen ihan samaa mieltä!

Mountain buggyn duetit? Yksösten leveys, saa vauvalle kopan työntäjään päin, ilmakumirenkaat.. tai entäs jos ostatte vierekkäiset tuplat lenkkeilyyn ja kaupungilla aina liinalla?
/kippuralla

Donkeyt saa myös "monoksi", eli toinen istuin pois ja leveyttä saa säädettyä kapeammaksi. Viereen saa pienen korin johon saa näppärästi vaikkapa laukun 🙂 itse näistä haaveilen vaikka esikoinen jo niin iso ettei rattaita tarvitse

Olen katsonut niitäkin ja ne kyllä mielyttävät silmää, mutta niissäkin se leveys ahdistaa. :/ ja lyhyt käyttöikä. En kuitenkaan nyt haluaisi käyttää vain yhdellä lapsella tuplia ja sitten kun Ade ei enää istu rattaissa ja nurempi tarvitsee vielä rattaita, ei noille olisi enää käyttöä. Jotenkin nämäkään ei siis ole ihan täydelliset, vaikka nätit ovatkin.

Tää ei nyt liity tähän aiheeseen milläänlailla, mutta oon seurannut tätä sun blogia alusta asti, kun Adella ja meidän pojalla on vain kuukauden ikäero. Nyt olen niin innoissani seuraamassa tätä edelleen, sillä olen itsekin taas raskaana. Todella alussa kylläkin.. Mutta jos tämä nyt hyvin jatkuu niin on niin hauskat yhteensattumat nämä meidän raskaudet! 🙂

Meillekin tulossa suunnilleen samalla ikäerolla toinen ja mulla menny hermot tuplarattaiden etsimiseen, aina niissä tosiaan on jotain vikaa! Aiotaan nyt alkuun pärjätä ihan vaan rattailla ja kantorepulla, toivottavasti meidänkin tuleva vauva viihtyisi repussa:)

Meillä lapsilla oli ikäeroa 1v10kk. Minä en henk.koht tykännyt tuplista, en sitten minkään moisista.
Päätettiin, että ollaan ilman tuplia. Meillä kun vauva syntyi joulukuussa niin taapero istu pulkassa ja vauva vaunuissa, keväällä ja kesällä mentiin seisomalaudan kanssa ja nyt taas pääsee pian liikkumaan vaunu+pulkka pelillä vaikka tuo 2v10kk jaksaakin nyt jo kävellä pitempään mutta pulkka on hyvä olla mukana. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X