eveliina matilda - Banneri

Olimme Adeliinana kanssa kummitäti Sohvi seuranamme kauppakeskuksessa shoppailemassa. Nälän yllättettyä päätimme mennä kahvilaan syömään. Sohvi jäi Aden kanssa pöytään ja minä menin jonottamaan meille syötävää. Jonossa mulle iski samanlainen olo kuin viime isänpäivänä; hengittäminen oli hankalaa ja pää tunnoton. Ajattelin olon johtuvan huonosta sisäilmasta kun kahvila oli niin täynnä ihmisiä ja uskoin hengittämisen pian helpottuvan, kuten isänpäivänäkin kävi. Vaan yhtäkkiä pimeni ja heräsin seuraavaksi lattialta kun joukko ihmisiä yritti herätellä mua ja ensihoitajat nostivat mut paareille. Olo oli huimaava ja oksettava. Sain juuri ja juuri mutistua auttajilleni että ”olen raskaana…” Ambulanssissa olo hieman selveni mutta päähän sattui aivan järkyttävästi. Olin kaatuessai lyönyt pääni kahvilan tiskin juoma-automaattiin. Mua lähdettiin kuljettamaan sairaalaan ja siinä ambulanssissa ollessani ajattelin vain että mitä ihmettä, eikö tämä raskaus sujukkaan yhtä oppikirjamaisesti kuin viimeksi?
Sairaalassa sain lääkettä jonka avulla suurin pääkipu lähti pois, Jäljellä oli enää jomotus turvonnella otsalla. tietenkin juuri sinä päivänä kun mulle sattuu jotain, mulla ei ollut kännykkää mukana! Miten aina silloin kun jotain asiaa tarvitsee sitä ei ole mukana? Onneksi Sohvi piti Adeliinasta huolta ja inffosi Tonyä tapahtuneesta. Parin tunnin kuluttua Tony ja Sohvi tulivatkin sairaalaan ja pian pääsin lähtemään heidän mukanaan kotiin.
Päivystävän lääkärin mielestä syy pyörtymiseeni oli hyvin matalassa verenpaineessani. Verenpainetta ei pystytä lääkkein nostamaan, eikä se ole haitaksi sikiölle. Ainoastaan kaatuminen pyörtymisen yhteydessä on vaarallista sikiölle ja siksi menimmekin heti seuraavana päivänä yksityiselle ultraan. Ultrassa selvisi ettei vauvalla ole hätää, vaan hän liikuskeli masussa oikein hyvinvoivana!

Tällä hetkellä seurailen paineita ja syön kaksinkäsin salmiakkia ja lakua (mitä ei normaalisti suositella raskaanaoleville niiden verenpainetta kohottavien vaikutusten takia). Olo on vähän väliä aika väsynyt ja ajoittain minua hieman huimaa. Vasen kylkeni, pää ja niska ovat edelleen kipeinä kaatumisesta. Mulla on myös toinen silmä mustana.
Jatkossa osaan onneksi ennakoida pyörtymisen uhan, joten en kauheasti pelkää että kaadun uudestaan.

Kommentit (21)

Lisää kuulumisia Adeliinasta!! 🙂

Miks sä et enää kirjota? 😮

Auts! Onneksi ei sattunut pahemmin.

Tarkistettiinko, ettei ole alkavaa keuhkoveritulppaa? Mun ystävälläni oli vastaavat oireet ja onneksi syy löydettiin ajoissa. Hän sitten sai pistoksia päivittäin läpi raskauden.

Mulla on ollut samoja oireita raskausaikana ja mulla se on ollut vain matalaa verenpainetta. Ikävä, mutta onneksi sinänsä vaaraton vaiva. Jouduin välttelemään paikkoja, missä huono ilma, kun nopeasti alkoi huimata ja lattia keinua jalkojen alla. Ulos ei ollut mitään asiaa ilman lämmintä ateriaa, leipä ei riittänyt.

Tsemppiä raskauteen! 🙂

Haluaisin kuulla miten päädyittekin tekemään toisen lapsen

Hui kamalaa! Onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt ja apu oli lähellä!

Orginal vissy, salmiakki, suolakurkut! Rautalääke floradix krauterbluesaft! Noilla pysyin itte pystyssä raskauden ajan joten kuten 😀

Hui kamala!! Nyt sitä salmiakkia naamariin ettei käy toiste. Onneks on hyvänmakunen lääke.

Mihin tarkoitukseen sitä rautaa syödään raskausaikana? Anemiaan eli raudanpuutteeseenko? Auttaisiko se sinua Eveliina?
T. kaikkea muuta kuin asiantuntija 🙂

Eikös rautaa syödä aina raudanpuutteeseen, eli kun hemoglobiini on alhainen 🙂 itse just vedin joku aika sitten yhden kuurin

Ja tasaiset ruoka-ajat on kans hyvä ton vesipullon lisäks. Itte oon kova pyörtyilemään ihan normaalistikin, jos ei saa ruokaa tasaisesti ja raskaana ollessa se oli erityisen tärkeää. Onneks teillä kaikki kumminkin kunnossa. 🙂

Hui, ihan kauheeta 🙁 kun ajattelee mitä ois voinut käydä, jos oisit kaatunut pahemmin tai ollut yksin Aden kanssa. Mun tietääkseni myös sokeri nostaa verensokeria, käytännössä melkein mikä tahansa juoma ja ruoka. Joten syö ja juo nyt vaan enemmän! Itsekin oon pyörtyillyt välillä saunan jälkeen, mitenköhän sitten kun oon raskaana….

No huh! Paljon nestettä, se on yksi paineitten pitäjä! Vesipullo mukana kokoajan.

Hui kauheeta kun säikähdin tota otsikkoa!! Luojan kiitos kaikki on sulla ja pikkuisella kunnossa! 🙂 Nyt vaan otat iisisti ja istut vaikka kaupan lattille jos tuntuu et pyörtyminen yllättää..

Hui kauhea, luojan kiitos ei käynyt kuinkaan! Tärkeää onkin ettet jää pelkäämään tapahtunuttta, hyvä että olet realistinen asian suhteen 🙂

Mua myös huimasi ja pyörrytti raskausaikana. Olin siihen aikaan sairaalassa harjoittelussa ja kerran kun jouduimme seisomaan lääkärin kierrolla niin pyörryin. Onneksi oli lääkärit lähellä. 😀

Oi ei :/ mulla tuli samallainen tunne viime raskaudessa kaks kertaa, mutten pyörtynyt. Se oli kamalaaa ja nyt oon tuntenut pari kertaa saman tunteen ja istuutunut pitkäksi aikaa, niin olo helpottuu kun saa syötävää. Mutta on se silti ihan kamalan pelottavaa! Onneks ei käyny sulle tai vauvalle yhtään pahemmin!

Kokeile kristalli/ruususuolaa

KAnnattaa myös lisätä suolaa ruokaan, sekin kun nostaa verenpainetta 🙂

Joo, suolaa pitäis syödä enemmän. Mä vaan en yhtään tykkää suolasta enkä koskaan lisää sitä mihinkään ruokaan. Suolatut popparit ja pikaruokaloidenkin ranskalaiset jää syömättä sen kamalan suolan takia. 😀

voih, mulla nyt 17+6 ja alussa paineet oli 79/49 luokkaa.. Onneks selvisit säikähdyksellä, ja hei suolatut vichyt ja suola yleensäkki jeesii!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X