eveliina matilda - Banneri

Oikeastaan 19. viikko starttaa vasta huomenna, mutta silti tuntuu että viikot ovat menneet hurjaa vauhtia eteenpäin. Juuri kävelemään oppineen taaperon perässä juoksiessa aika ei pääse matelemaan! Nyt kun on ennestään jo lapsi, odotusaika on hyvin erilaista. Kaikki ei olekaan enää niin ihmeellistä ja uutta, eikä neuvolasta saatuja raskausinfo lappusia tule selattua puhki, niin kuin viime kerralla. Tulevaisuudessa häämöttävä synnytyskään ei jännitä niin paljoa, nyt kun tietää hieman mitä odottaa.

Oireiltaan raskaus on noudattanut aikalailla samaa kaavaa kuin viimeksikin. Pahoinvointia ei juurikaan ole, vaikkakin jotkut inhokki ruokani ällöttävät tavallista enemmän. Tonyn nuudelien lemu saa oksennuksen nousemaan kurkkuun, mutta ainakin toistaiseksi olen säästynyt pöntön halailulta kokonaan. Huimaus, pääkipu ja silmissä sumeneminen jatkuu edelleen, mutta pyörtynyt en onneksi ole uudelleen. Lääkärissä on käyty, mutta syytää huteraan oloon ei edelleenkään ole löytynyt. Niin kuin olen jo maininnut; verenpaineiden alhaisuutta epäiltiin, mutta mulla on nyt tällähetkellä ehkä jopa hieman tavalllista korkeammat paineet eli n. 100/60.

Mielialani ovat pysyneet korkealla, enkä enää juurikaan tunne olevani väsynyt. Silloin kun kämppä räjähtää käsiin, raivoan Tonylle, mutta aina kun meillä on siistiä ja puhdasta, olen iloinen ja tyytyväinen. Mutta näin on kyllä normaalistikkin, en usko että hormonit ovat juurikaan vallanneet mieltäni.

Vauva potkii masussa jo kovin. Välillä öisin pikku tökkäykset valvottavat, mutta muuten on ihanaa kun vauva pitkin päivää muistuttelee itsestään ja kertoo olevansa edelleen mukana matkassa.
Varasin rakenneultran jo heti 12. viikolla, mutta kanslisti laski raskausviikkoni vähän väärin ja mulle varattiin aika vasta 31. päivä tässä kuussa. Yritin viimeviikolla siirtää ultraa hieman aikaisemmaksi, mutta ainoa vapaa aika löytyi 29. päivä. Rakenneultraan mennään siis viikolla 22, mutta ehkäpä vauvasta pystytään vielä sillä viikolla näkemään kaikki tarpeellinen. Täällä tosiaan suositellaan rakenneultraa tehtäväksi viikolla 20.

Vatsan kuvailu on kameran puuttumisen takia jäänyt vähemmälle, mutta tässä nyt kännykällä tänään napatut sutut.
Adeliinan odotuskuviin verrattuina, vatsa on tässä raskaudessa kasvanut ehkä hieman vauhdikkaammin. Toivottavasti vatsa pysyisi nytkin maltillisen kokoisena ja säästyisin suurimmilta arvilta niin kuin viimeksi. 🙂

Kommentit (9)

Onko tuo neule äitiysvaate vai "tavallinen"? Ihana, mistä ostettu? Sopii niin kivasti vauvamahas kabssa

Normaalisti verenpaineet ovat 120/80, toki ihmisestä riippuen hieman on heittoja, mutta 100/60 on jo alhaiset! Perustason ambulansseillakin on määräys viedä potilas jatkohoitoon (sairaalaan), jos yläpaine on alle 100. Ole tarkkana lääkärissä, ja pidä puoliasi! Hyvää jatkoa teidän perheelle! 🙂

Noihan on jo todella alhaiset paineet! Mitä sulla on yleensä ollut? Kääks 😀

Onko teillä ollu jo adelinan 1v neuvola? ��

Oot niin hyvinvoivan näkönen! Ja näytät erittäin hyvältä <3

No ei todellakaan ole korkeat paineet.. Jos joku lekuri on näin väittänyt niin suosittelen lämpimästi vaihtoa

Niin ehkäpä tässä olikin kyse että korkeat paineet Eveliinan verenpaineisiin verrattuna 🙂

Niin siis, kuten kirjoitinkin epäiltiin että pyörtyminen ja huimaus johtuisivat alhaisista paineista. Ei korkeista. Mutta mulle noi on jopa hieman normia korkeammat paineet. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X