eveliina matilda - Banneri

Päädyimme alakerran suhteen siihen, että nykyinen pohjaratkaisu (hienoisin muutoksin) saa säilyä. Alakerrasta siis löytyy kuisti, aula, pieni wc, makuuhuone, olohuone sekä keittiö. Haaveilimme avoimemmasta alakerrasta, mutta hormin sekä puuhellan takia keittiötä ei ole järkevää lähteä siirtämään nykyiseltä paikaltaan. Avoimuutta pienehköihin 50-luvun huoneisiin tuodaan valolla, huoneiden välisillä pariovilla sekä valkoisella yleisilmeellä.

Keittiön pohjapiirrustus

Keittiö on tällä hetkellä alkuperäisessa rakennusvuotensa ulkoasussa ja sinne tehdäänkin erittäin laaja remontti. Muovimaton alta kaivetaan lautalattia esiin, seinien tapetit vaihtuvat maaliin ja kaikki nykyiset kiintokalusteet puretaan pois. Puuhella tyylitetään nykypäivään eli hella todennäköisesti rapataan valkoiseksi. Lautalattia pitää petsata ja lakata. Haluan koko taloon kauttaaltaan valkoiset lattiat. Myös keittiön seinistä tulee näillänäkymin valkoiset.
Valitsin valitsimme keittiöön jo tasot, välitilan materiaalin, kaapit sekä vetimet. Halusin ehdottomasti valkoiset korkeakiiltokaapit ja puunväriset tasot. Kaappeihin ja laatikoihin tulee yksinkertaiset, vaakatasoon asennettavat, hopeiset vetimet. Keittiön välitilaan tulee valkoinen laminaattilevy, joka pitäisi olla helpompi pitää puhtaana, kuin nykyisessä asunnossamme oleva saumallinen laatta.

 Näissä keittiöissä tykkään tuosta puun ja valkoisen yhdistelmästä. 
Meidän keittiön tasot tulevat olemaan kutakuinkin tälläiset, mutta välitilat ovat valkoiset ja kaapit ovat tosiaan tasapintaiset ja korkeakiilto -kalvo päällysteiset. 
Keittiömme valmistaa puuseppä kummisetäni jolla on keittiökalustefirma. Kodinkoneet hankitaan varmaankin Ikeasta. Meillä on tällä hetkellä Ikean koneet ja olemme olleet niihin tyytyväisiä. 
Kunhan päästään remontin kanssa tositoimiin, luvassa on kuvia ja päivityksiä siitä miten keittiömme etenee!

Kommentit (12)

Rakastuin just sun blogiin 🙂 Remppaa, vauvoja ja koira. Jännittävää seurata tätä!

En kysy tätä mitenkään ilkeilläkseni vaan ihan mielenkiinnosta. Oon samanikäinen kuin sinä äitiyslomalla ja mun mies on töissä ihan perusduunia peruspalkalla niinkuin käsittääkseni tonyllakin. Oon seuraillut myönnettäköön hieman jopa kateellisena näitä sun remppajuttuja koska me asutaan miehen kanssa kerrostalo kaksiossa eikä mitenkään olis varaa omakotitaloon saatika sen remontointiin. Joten kysynkin mielenkiinnosta että miten teillä on?

Innolla minäkin odottelen remppa postauksia! Meillä ollut jo jonkin aikaa etsinnässä omakotitalo, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tullut vastaan sitä oikeaa.

Miks Tony ei käytä sormusta?:o oon monesti nähnyt että sillä ei ole sitä…

Useammin Tonyllä on sormus kuin mulla. 😀 Itse en käytä sormusta juuri koskaan, eikä Tonyllä ole sitä töissä eikä jääkiekossa, joten ehkä hän ei sitä aina muista laittaa takaisin. 🙂

Kiva lukea remppajuttuja, toivottavasti niitä tulee vielä paljon lisää 😉 Mutta itse olen kyllä sitä mieltä, että tavalliset valkoiset kaapit on kivemmat kuin korkeakiiltoiset, etenkin kun kyseessä on vanha talo.

Minäkin odotan innolla remppapostauksia! Me ostettiin keväällä 1947 rakennettu rintamamiestalo ja meillä myös remppa täydessä touhussa, keittiö tällähetkellä.
Suurimpia vitutuksen kohteita on ehdottomasti sahanpurun vaihto seinistä ja lattioista villaan.

Me revittiin juuri muovimatto pois lautalattiasta ja voin kertoa että se on niin kovalla liimalla vedetty siihen kiinni että sen lautalattian joutuu myös repimään pois koska siitä matosta jää sellasta karvaa siihen kiinni, enkä usko että se lähtee hiomalla siistiksi. Plus että meillä ainakin narisee lattiat niin paljon että piti suoristaa ja korjata rungot, ne kun oli tehty vähän juosten kustu silloin 40-luvulla.

Miten iso työ tällaisen talon remppaaminen tuli itselleni vähän yllätyksenä, onneksi mulla on kuitenkin alan mies niin osaamme tehdä kaiken yksin. Ja ylläreiltä ei olla säästytty 😉
Mutta kivaa tämä on silti ja ihana päästä laittamaan vanhaa uuteen uskoon! Tsemppiä remonttiin!

Oletteko miettineet sitäkin mahdollisuutta, että pistäisitte keittiön ja makuuhuoneen(?) välisen oviaukon umpeen?

Nämä remppapostaukset ovat mielenkiintoisia kun itsekin omakotitalosta ja remontoinnista haaveilen :).

Hei olis ihana nähä talokuumeisena kuvia talosta! Remppajutut on aina kivoja ja inspiroivia

Ihan mielenkiinnosta kysyn miksi olette jälleen muuttamassa vaikka teidän nykyinen kotinne on aivan uusi ja pakasta vedetty? Itse en mistään hinnasta muuttaisi vanhaan ja rintamamiestaloon sinun roolissasi vaikka sitä kuinka remontoitaisiin. Uusi on kuitenkin aina uusi .Vanhassa olet aina varpaillasi, milloin vanha öljylämpö pettää tai vesiputket hajoaa. Syynä ei saa olla tossa, että matka kauounkiin on pidempi 😀

Nämä on sellaisia asioita, mistä ei oikein voi väitellä kun kaikilla on oma makunsa. 🙂 Molemmissa on toki puolensa; upouudessa sekä vanhassa talossa asumisessa. Meitä kiehtoo vanhan talon tunnelma. Narisevat lautalattiat, ikivanha pihasauna ja vierasmökki kaminoineen, vanhat karmit, ikkunat yms. mitä ei enää voi kaupasta ostaa. <3 Toki haluamme tehdä asunnosta toimivan ja nykymukavuuksilla varustellun, mutta kuitenkin vanhaa kunnioittaen. En ikinä näkisi itseäni asumassa esim. uudessa pakettitalossa, vaan meidän haaveemme on elvyttää tälläinen vanha, hieman varjoon jäänyt rakennus perheemme kodiksi. 🙂

P.S Taloon tehdään putkiremontti sekä öljylämmitys vaihtuu ilmavesipumppuun, joten ainakaan niistä ei tarvitse olla huolissaan. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X