eveliina matilda - Banneri

Maanantaina kävin neljännen kerran neuvolassa tämän raskauden aikana. Hieman ennen neuvola-aikaa, mulla oli puolentunnin ajan tosi kipeitä supistuksia ja olin jo soittamassa sairaalaan että tulen näytille. Supistukset kuitenkin hellittivät yhtä nopeasti kuin alkoivat ja päätin sairaalan sijaan mennä minulle varatulle neuvolakäynnille, vaikka olinkin jo muutaman minuutin myöhässä. Mitään poikkeavaa kätilö ei vauvasta tai musta löytänyt, paitsi että kohtu tuntui kädelle supistusherkältä. Nyt mun pitää vain ottaa rauhallisemmin (ihan kuin se ton 1-vuotiaan kanssa onnistuis..) ja jos supistukset vielä palaavat yhtä voimakkaina, täytyy käydä sairaalalla tarkastuttamassa kohdunsuun tilanne.

Supistukset saivat mut säikähtämään, mutta varmaan vielä enemmän säikähdin neuvolan vaa’an lukua; 59kg! En juurikaan ole seurannut painon-nousuani, mutta nyt ehkä pitää alkaa vähän katsomaan mitä suuhuni tungen, sillä mulle on nyt jo tullut kuusi kiloa lisäpainoa. Viime raskaudessa painoni ei vielä näillä viikoilla ollut noussut kuin kilon tai pari ja koko raskauden aikainen painon-nousuni oli noin 12 kg. Laskin nopeasti että jos mä nyt jatkan tätä tahtia paisumista, niin mulla on ensikesänä joku reilu parikymmentä kiloa extraa. Mulla ei ole varaa uusia koko vaatekaappiani, joten nyt jatkossa aion olla hieman tarkempi syömisistä. Liikuntaa en taida uskaltaa päiviini lisätä noiden supistusten takia.

Kohdunpohjan korkeus oli 21cm ja vauvan sydän jumputti doppleriin sykkeet 140. Oli ihanaa ja liikuttavaa taas kuulla pikkuisen sydämen jumputus. Harkitsen vieläkin kotidopplerin ostamista, vaikka siitä olisi ehkä ollut enemmän hyötyä niillä viikoilla kun en vielä tuntenut vauvan liikkeitä ja toisinaan oli epävarma olo siitä onko sisälläni minkään näköistä elämää. Nyt dopplerilla olisi kiva muuten vain  kuunnella pikkuista, mutta ehkä mä säästän rahani.. Vitsit kun kaikille odottajille jaettaisiin kotiin jotkin matkaultra-laitteet! Mulla on kova hinku päästä taas kurkkimaan vauvaa, vaikka rakenneultrastakaan ei ole vielä montaa viikkoa. Oon jutellut Tonylle 4D-ultrassa käynnistä, mutta kieltämättä se hinta on aika suolainen. Olisi vaan ihan huippua nähdä vauvasta 4D kuvaa, josta voi tosi tarkasti nähdä mm. vauvan kasvonpiirteitä. Myöhemmin kotona voisin palata tunnelmiin ja tuijotella sitä mukaan saatavaa DVD:tä! Toisaalta taas ois ihan kiva sitten vasta rankan synnytyksen päätteeksi nähdä ekaa kertaa miltä pikkumies näyttää… Onko kukaan käynyt 4D-ultrassa? Kannattiko? 🙂

Kommentit (7)

Elä hei ressaa painonnoususta!!! Itseäni vaivasi 17.viikolle asti ruokahaluttomuus, en syönyt paljoa yhtään (myös herkut jäi pois kun ei tehny mieli) ja silti painoni nousi heti plussatessa muutaman kilon!! 😀 nyt puoliväliin mennessä noussut 4kg että kyllä se sitten tasaantui ja hidastui. Eli ei välttämättä voi syömisillä vaikuttaa, minun tapauksessani ainakaan 😀 Jos syöt perusterveellisesti, älä muuta mitään. Pidä herkkupäiviä kerran viikossa jos siltä tuntuu! Tsemppiä iisisti ottamiseen!! <3

Moi! Itsekin oon miettinyt tuota 4D ultraa, mutta onhan sillä tosiaan hintaakin… Mulla viikot heittelee ja tällä hetkellä ollaan näköjään viikolla 22+4 eikä 21 mitä alunperin sanottiin. Mulla ei selvinnyt eilisellä ultralla vielä vauvan sukupuolta, onkohan muillakin ollut niin kun oon vähän pettynyt? Täältä oon innoissaan lukenut, kun sait tietää että vauvanne on poika ja itsellä ei kukaan osannut sanoa mitään.. Mutta sitten myöhemmin. 🙂 Eikai tuo painonnousu kovin isolta kuulosta, vaikka siitä tulee varmasti itselläkin stressattua paljon! Itselläni on nyt tullut 3 kg lisää. Kaikkea hyvää sun odotukseen, seurailen innolla kun olemme samanikäisiä ja olen vain viikon jäljessä sua raskaudessa! 🙂

Kannattaa käydä 4D ultrassa, saa hienot kasvokuvat ja meillä ainakin vauva näytti itseltään jo siinä kuvassa. <3 Oot niin hoikka että sulle pitääkin tulla kiloja, muuten ei tuu maitoa ku vauva syntyy 🙂 🙂 T:+16 kg, nyt -2kg alkuperäseen painoon

Mulle tuli ensimmäisen raskauden aikana 20kg ja toisen 25kg… kyllä niistä eroon pääsee! 😀

Meillä oli nyt 4D kuvaa np-ultrassa, mutta ainakaan minä en saanut kovin tarkkaa kuvaa kasvoista vielä niillä viikoilla. Muuten kyllä näytti todella tarkasti pikkuisen kroppaa. Meillä tehdään varmasti rakenneultrassa myös 4D:nä, kun esikoinen ei ollut terve. Toisaalta vähän pelottaa, että paljastuuko siinä sitten vahingossa sukupuolikin, kun on niin tarkkaa kuvaa vai pystyykö ultraaja salaamaan sen meiltä jotenkin. 😀

Noi kilot on muuten niin ärsyttäviä! Mulla tuli esikoisesta 25 kiloa ja onhan niitä ollut tässä tosi kiva karistaa kyydistä. Nyt oli onneks laskenut paino jopa alle lähtöpainon. Pystyisköhän sitä tällä kertaa pitään ne kilot kurissa…

Kuinka pitkä olet? Jos olet aika pitkä niin painonnousu ei ole vielä paljoa.

Me käytiin 4d ultrassa. Oli tosi hyvä, käytiin Femedassa, on Helsingissä. Tosi tarkkaan näkyi kasvonpiirteet, samalla tietysti kävi läpi muut rakenneultra-asiat mitä julkisella mutta aika paljon tarkemmin mm. seurattiin sydämen virtauksia jne. Saatiin dvd ja läjä kuvia, myös muutamia värillisiä kuvia vauvan kasvoista mitkä oli tosi huippuja. Suosittelen vaikka olikin hintava. Jälkikäteen olisi harmittanut jos ei olisi käyty.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X