eveliina matilda - Banneri

Vaikka mulla on koko äitiysloma vielä edessä, mulle on jo iskenyt paniikki suunnitella tulevaa. Vaivaan päätäni lähinnä sillä milloin ja minne lapset menee hoitoon sekä mun työkuvioilla.
Olen viihtynyt kotiäitinä tosi hyvin ja haluan olla lasten kanssa kotona mahdollisimman kauan. Mielellään niin kauan, että nuorempi on vähintään kolmevuotias. Jos tuota kotihoidontukea nyt kuitenkin leikataan (jaetaan vanhemmille puoliksi) niin mun on todennäköisesti jätettävä kotiäitiys paljon aikaisemmin ja lasten on mentävä päivähoitoon, koska Tony ei voi jäädä töistä kotihoidontuelle.

Suurin kysymysmerkki elämässäni on se, että en oikein vieläkään tiedä mikä minä haluan olla isona. Monelle on tärkeää tehdä itselleen työura ennen jälkikasvua, mutta minulle lasten hankkiminen on ollut yksi keino lykätä työelämään siirtymistä eteenpäin ja saada lisää miettimisaikaa.
Tällä hetkellä olen ammatiltani turvallisuusvalvoja. Olen siis suorittunut turvallisuusalan perustutkinnon, mutta minulla ei ole työpaikkaa johon palata äitiysloman jälkeen, koska valmistuin ammattikoulusta Adeliinan jo synnyttyä. Turva-ala tuntuu siltä omalta alalta ja olen tyytyväinen että suoritin kyseisen koulutuksen, sillä siitä on paljon hyötyä myös monella muulla alalla. En kuitenkaan innostu töistä joita nykyisellä koulutuksellani voisin tehdä, vaan haluaisin opiskella turva-alaa lisää ja toimia esimerkiksi hätäkeskuspäivystäjänä, henkilösuojaajana tai vanginvartijana. Nuo ammatit vain ovat lasten hoitojärjestelyiden kannnalta hieman haastavia, enkä mä muutenkaan oikein nauti vuorotöistä. Mulle sopeis parhaiten joku mukava päivätyö jossa pääsen kohtaamaan ihmisiä ja käyttämään vuorovaikutustaitojani. Olen nyt pohtinut että voisin opiskella vaikka sosiaalialaa, lastenohjaajaksi tai liikunnanohjaajaksi. Näillä aloilla olisi turva-alan lisäksi mua kiinnostavia asioita. Työllisyystilanteesta en sitten kyllä tiedä yhtään, mutta lieneekö sitä järkevä niin kauheasti tuijotella, kun se saattaa vielä muuttua useampaan otteeseen ennen kun mä edes valmistuisin.

Onneksi mulla on vielä aikaa miettiä lähdenkö hakemaan töitä vai opiskelupaikkaa. Nyt aion nauttia lapsista ja kotona olosta täysillä. Nää on niin hetken aikaa pieniä, että olisi ihan kamalaa jos en saisi nähdä näin läheltä tätä lyhyttä alkulapsuutta. Mulle tulee varmasti olemaan vielä tosi kova paikka laittaa Adeliina ja tuleva veli päivähoitoon.

Kommentit (14)

Mietit lastenohjaajaa ja liikunnanohjaajaa niin miten olisi lastentathanopettaja? Yliopistokoulutus kestää 3 vuotta ja Turun seudulla lähin opiskelupaikka olisi Raumalla. Koulua yleensä vain ma-to, joista läheskään kaikissa ei läsnäolopakkoa. Koska rauman opettajalaitos kuuluu Turun yliopistoon, osan kursseista voi suorittaa myös Turussa 🙂

Mäkin olin tulossa suosittelemaan sosionomin koulutusta! Monipuolinen ala, paljon erilaisia työmahdollisuuksia 🙂

Tuo kotihoidontuen leikkaus kalvaa itseäkin, toivotaan että ei mene läpi!? En kyllä usko että voi mitenkään kiertää, kyllä siinä verotiedot varmasti katsotaan.. Muutenhan kaikki tekisivät niin!?

Niin totta.. Mutta jos lakimuutoksen tarkoituksena on jakaa hoitovapaa.. En jaksa uskoa, että sitä pystyisi kovin helposti kiertämään.. Kai?

Kotihoidontuessa on kaksi osaa, hoitoraha ja hoitolisä. Toiseen vaikuttaa tulot. Ja miehen tulot vaikuttaa myös sillon siihen toiseen osaan vaikka äiti sen saa.
Kotihoidontukeahan maksetaan kun lapsi ei ole kunnallisessa hoidossa.

Vuorotöissä on hyvätkin puolensa: samalla työmäärällä kerää isomman palkan. Samoin lasten hoitojärjestelyt voivat vuorotyöläiselle olla jopa mielekkäämmät, kun arkivapaisiin on mahdollisuus, eikä lasten ole oltava hoidossa välttämättä joka päivä. Silloin hoitomaksutkin pienenevät.
Ainakin nykyisessä kotikunnassanne on ihana vuorokoti lasten hoitamiseen!

Mie kans suosittelen oikein lämpimästi sosiaalialaa! Huippu,monipuolinen koulutus ja töitä kyllä riittää myös tulevaisuudessa! 🙂
T. Juuri sosionomiksi valmistunut mamma :3

Moikka, missä koulussa suoritit tuon turvallisuusalan? Olen tänä keväänä hakemassa tuolle alalle ja koitan kartoittaa, missä kouluissa mahdollisuus!

Täällä myös yksi, joka suosittelee sosionomin töitä! Siltä alalta löytyisi varmasti jotakin, missä viihtyisit. Kyllähän sitä voi vielä joskus tulevaisuudessa miettiä turva-alaa taas vaihtoehtona, kun ajankohta parempi 🙂 Mitä Tony tekee työkseen?

Jos se kotihoidontuen leikkaus tulisi niin sitähän pystyy vissiin vähän kiertämään eli kotihoidontuki haettaisiin miehen nimellä 😀 siksihän sitä maksetaan kun lapsi ei ole kunnallisessa hoidossa.

Moi! Jos sosionomikoulutus ei ole ennestään tuttu niin suosittelen ottamaan selvää. Valinnanvaraa on kriminaalityöstä päihde-, mielenterveys-, vammais-, vanhus-, lapsi- ja nuorisotyöhön. Itse opiskelen toista vuotta ja mahdollisuuksia tuntuu riittävän loputtomiin ja ala on melko varma työllistäjä 🙂

Miksei Tony voi jäädä kotiin? 🙂

Koska Tony tienaa tuplasti paremmin kuin mitä minä jos oisin töissä.
Meidän menot kun on laskettu kutakuinkin Tonyn tulojen mukaan, eikä pärjättäis jos Tonyn tulot laskisi niin reippaasti.

En taida olla tarpeeksi fiksu yliopistoon! 😀 Tuntuu että sinne pääseminen olisi mulle kauhean hankalaa. Pitäis tietty vaan uskoa ja yrittää. .

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X