eveliina matilda - Banneri

Sain viime neuvolakäynnillä Kelaan toimitettavan raskaustodistuksen äitiyspäivärahan sekä äitiysavustuksen hakemista varten. Äitiysavustuksena saa valita joko äitiyspakkauksen tai 140 euron suuruisen rahasumman. Adeliinaa odottaessani tiesin heti haluavani pakkauksen. Onhan se ainutlaatuinen ja jotenkin suuri etappi odotuksessa. Oli kiva päästä avaamaan pakkaus ja hypistelemään sen sisältöä. Olen tyytyväinen että silloin otimme pakkauksen, vaikka vaatteista vain todella harvoja tuli käytettyä. Eniten käyttöä on tullut makuupussille, lakanoille, pyyhkeelle, peitolle sekä hoitotarvikkeille kuten kynsisaksille, hiusharjalle ja kylpylämpömittarille.
Nyt tällä kertaa päädyimme Tonyn kanssa ottamaan avustuksen rahana. Yksinkertaisesti siitä syystä että 2014 vuoden pakkaus, joka meille siis jaettaisiin, ei vaatteiden osalta juurikaan miellytä mua. Todennäköisesti käyttöön ei päätyisi pakkauksesta juuri mitään, sillä meiltä löytyy jo yhden pakkauksen hoitotarvikkeet. Ensi talvena meidän 2013 -vuoden makuupussikin on Adeliinalle jo liian pieni, joten se tulee tulevalle vauvalle käyttöön.
Pakkauksen arvo on varmasti yli 140 euroa, mutta mielestäni ei ole järkeä ottaa pakkausta jos suurin osa sen sisällöstä jää vain kaappeihin pyörimään. Saa tuolla 140 eurolla ihan kivasti pikkuiselle niitä poikamaisia vaatteita, joita meiltä ei juurikaan löydy. Tai ehkäpä käytän rahan hyvään imetystyynyyn. Imetystyyny taitaakin olla ainut tarvike joka meiltä vielä puuttuu.

Tässä tämä 2014-vuoden pakkaus. Vanha pakkaus jaetaan aina loppuun ennen kuin uutta aletaan antamaan ja meille tulisi tämä jos pakkaus otettaisi. 
En oikein tykkää käyttää noita koko potkuhousuja, joita tälläkin kertaa pakkauksessa on paljon. Vaatteiden värit on ehkä vähän liian retrot mun makuun ja mielestäni meidän siili -kuosinen makuupussi on kivempi kuin tämän pakkauksen vihreä apinapussi.
Jos uusi pakkaus ehdittäisi julkaisemaan ennen kun meidän pitää avustusta hakea, niin sitten pitäisi punnita vaihtoehdot uudelleen.
Mulla kävi mielessä myös pakkauksen ottaminen ja myyminen eteenpäin. 😀 Monet ulkomaalaiset sekä ulkomailla asuvat suomalaiset ovat valmiita maksamaan pakkauksesta ihan hervottomia summia. Facebookissa on ryhmäkin jossa suomalaiset odottavat äidit myyvät avaamattomia pakkauksiaan useilla sadoilla euroilla ulkomaille.  Jos joku mun tuttuni odottaisi vauvaa ja asuisi ulkomailla, voisin omani postittaa sinne, mutta jotenkin on mielestäni vähän kyseenalaista alkaa tekemään rahaa tällä minulle annettavalla ilmaisella avustuksella.

Kommentit (17)

Esikoiselle pakkaus, kahdelle seuraavalle ostin muistojen laatikkoon oman vuosikerran pussilakanan.

Käy myös bongaamassa Eilen tein -blogin instagram sivu!
Siellä on ihana kuva äitiyspakkauksen makuupussista, joka on päällystetty Marimekon kankaalla.

Itsekin otan mielummin rahana, melkolailla samasta syystä kun sinäkin 😀 En tosin ottanut pakkausta esikoisen kohdallakaan. Ainut minkä olisin viimeksi pakkauksesta halunnut oli siilimakuupussi, sen löysin kirppikseltä 4eurolla! 😀 Tän uuden tulokkaan äitiysavustus menee tuplarattaisiin 🙂 Uudesta pakkauksesta tykkäisin vanupuvusta, erityisesti jos olisi poika tulossa, saa nähdä 🙂

Hienoa että meillä on mahdollisuus tuohon pakettiin, mutta en itse löydä siitä muuta kuin makuupussin, joka on must! Kaiken muun saa varmasti mieluisampana kaupasta 🙂 niin kuin tuo makuupussinkin.

Esikoiselle otettiin pakkaus 2011 ja olin tosi tyytyväinen! Hän on talvivauva ja kohuttu käyttämättömäksi jäävä toppapuku pääsi meillä käyttöön!:)
Usein on juttua siitä, ettei vaatteet miellytä, tai ne on liian isoja, tai liian pieniä, väärän värisiä jne. HALOO! Ne ovat kuitenkin ilmaisia ja voihan esim reilunkokoisia vaatteita käyttää aivan hyvin! En tiedä millon ihmisistä on tullut niin kiittämättömiä, kaikensaaneita…itse koin pakkauksen tarvikkeet hyödyllisiksi. Ainoa mikä jäi käyttämättä oli potkuhousut!:) Kuopukselle en pakkausta ottanut koska kaikki tarvittava meillä jo oli.

annu

Olen samaa mieltä kanssasi annu!

Meilläkään ei toiselle otettu pakkausta – aika tavallinen kuvio kai. Mutta oman makuupussin halusin uudellakin vauvalle, se kun oli mielestäni symboli sille syntymävuodelle. Uusia pakkauksen pusseja on silloin tällöin saanut ostaa esim. Finlaysonilta, mutta itse päädyin ostamaan makuupussin käytettynä oman vuosikertatilauksen kuosilla. Ratkaisu oli ihan menestys (vaikka en muuten mikään retrokoristeet ystävä olekaan). Minut jopa kerran pysäytettiin keskellä mannerheimintietä vaunuja työntämästä vastailemaan pussin alkuperästä.

Ja noista potkuhousuista vielä: juurikin kakkosen kohdalla innostuin käyttämään paitoja ja kokopotkuhousuja. Kun valitsee sellaisen kapean mallin, on ihan paras vauvanvaate

Mä en todellakaan ymmärrä sitä että ihmiset ottavat pakkauksen ja myyvät sitä kauhealla hinnalla eteenpäin,kirppareillakin näkee vaatteita mynniissä kauheella hinnalla :/ Pakkauksen sentään saa ilmaiseksi..

Jaa,mistä lähtien olet lakannut maksamasta veroja?Se pakkaus ei todellakaan ole mikään "ilmainen".Ja miksei täysin käyttökelpoista vaatetta saisi MYYDÄ eteenpäin?Kyllähän se 140 euroakin on iso summa rahaa ja sillä ostettavia vaatteita/tavaroita myydään eteenpäin.Jos pakkaus olisi ns ei minkään arvoinen,tuskin vaihtoehtona olisi rahaa.Ja se syy miksi jotkut ottaa pakkauksen ja myykin sen eteenpäin niin tulikin Eveliinan tekstissä.Jotkut jotka eivät ole oikeuteuttuja pakkaukseen,esim ulkomailla asuvat ja he ovat valmiita maksamaan siitä,KELA kun ei sitä myy.Toisille taas voi valitettavasti raskauden loppumetreillä sattua vauvalle jotain joilloin pakkaus jää tarpeettomaksi.

Hei! Olen samoilla viikoilla raskaana sinun kanssasi. Mistä tiedät, että paketti ei ehdi vaihtua, jos LA on toukokuun alussa? Itse ajattelin odotella viimesille päiville ja jos paketti ei ehdi vaihtua, niin otan avustuksen rahana. Meille on tulossa tyttö ja omasta mielestäni nykyinen pakkaus on liian poikamainen. Olen kiitollinen pakkauksesta ja kovasti haluaisin sen, mutta valinnan edessä raha on mieluisampi kuin poikamaiset vaatteet tytölle.

Mulla oli laskettu aika 19.5 ja sain vanhan, 2013 pakkauksen.

Olen kuullut monen kesäkuullekin vauvaa odottavan saaneen vielä vanhan vuoden pakkauksen. Aika epätodennäköistä että sattuisin saamaan jo uuden pakkauksen kun kerran se pitäisi hakea jo maaliskuussa.

Tiedän kyllä tuon 2kk aikarajan, mutta oletin toukokuussa olevan LA:n olevan tarpeeksi "myöhäinen" uudelle paketille. Onko sitten jossain tietoa siitä, että entisiä on vielä niin paljon jäljellä, että vanhojen pakettien jakelu menee pitkälle kesään? Tätä hain edellisellä kommentillani 🙂

Äitiysavustusta on haettava viimeistään 2kk ennen LA. Katsoppa vaikka kelan sivuilta. 🙂 onnea odottaville!

Meille on tulossa kolmas lapsi ja kaksi äitiyspakkausta jo, joten tällä kertaa otamme rahallisen avustuksen. 🙂 Ja tosiaan kaikkia vaatteita eikä kestovaippojakaan ole ikinä tullut käytettyä! :/

Ne kestovaipat on kyllä tosi turhat niille ketkä ei kestoile. :/ Meilläkin jäi käyttämättä. Mutta tässä pakkauksessa niitä vaippoja oli enää kahden sijaan yksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X