eveliina matilda - Banneri
Adeliina on jo vuoden ja kolme kuukautta vanha. Adeliinalta löytyy paljon omaa tahtoa ja tomeruutta, mutta toisinaan hän heittäytyy äidin pieneksi sylivauvaksi. Ade on kova antamaan pusuja ja haleja, mutta kiukun tullen hän ei myöskään pelkää käyttää neljää terävää hammastaan ja kynsiänsä. Jos Adeliina ei saa käsiinsä  jotain haluamaansa tavaraa, hän kiihtyy sekunnissa nollasta sataan, mutta onneksi myös leppyy melko nopeasti. Paitsi kaupassa, siellä suuttuessaan hän jaksaa huutaa kunnes ollaan taas kotona. Melko usein kauppalistasta jää puolet ostamatta ja kassalla kiljuvaa taaperoa kainalossa roikottaessani, vannon että en enää koskaan ota tyttöä mukaan kauppaan. Mutta niin se vaan on aina otettava ja pyyhittävä hikeä otsalta. Isi kun on aina remppaamassa kotia ja meidän tyttöjen on vielä jonkun aikaa pärjättävä kaksin.
Adeliina ja serkku Nomppu pussailee <3

 Adeliinasta on tullut tosi taitava tyttö. Hän osaa syödä ruokansa itse lusikalla ja haarukalla, eikä häntä saa enää syöttää. Maidon Adeliina osaa juoda tavallisesta lasista. Adeliinaan uppoo lähes mikä tahansa ruoka ja hän syökin samaa ruokaa meidän vanhempien kanssa. Suurinta herkkua ovat D-vitamiini sekä ksylitolpastillit, hammastahna, hedelmät ja marjat.
Ade osaa kävellä ja juosta kovaa vauhtia. Rattaissa hän ei enää viihdy millään, eikä hän mielellään pitäisi edes kädestä kiinni. On ihan mukavaa että tyttö kävelee itse, mutta edes joskus olisi kiva jos olisimme menossa samaan suuntaan..
Adeliina osaa myös puhua useita sanoja. Eniten kulutettu sana on ”koija” eli koira. Adeliina innostuu huutamaan ”koija koija koijaaaa!” aina kun näkee jonkun nelijalkaisen. Ei ihme, kun hän on Fidon kanssa ihan bestis. Fidoa pussataan, halataan, härnätään ja Fidolle heitetään leluja. Onneksi rakkaus on molemminpuolista ja Fido on aina innokkaasti mukana Aden touhuissa. Koijan lisäksi Ade sanoo ”Äijää” eli äiti, kukkuu, kiitti, moi, ”puhe” eli puhelin, ”pikku” eli pikkuveli, joo, ei, pupu, napa, koru, kakka, kukka… Oikeastaan melkein mistä vaan sanasta Adeliina osaa toistaa ensimmäisen tavun.
Viime neuvolakäynnillä joulukuussa Adeliina painoi vähän päälle yhdeksän
kiloa ja oli 76 cm pitkä.  neuvolantädin mukaan neidin kasvu on
tasaista ja kehitys hyvin ikätasolla. Seuraavalle neuvolakäynnille onkin tarvetta vasta kaksivuotiaana.

Adeliina tykkää hoitaa syntymäpäivälahjaksi saamaansa vauvanukkea.  Hän työntää nukkea nukenvaunuissa, syöttää nukelle tuttipullosta maitoa, riisuu ja yrittää pukea nukkea. Ade osaa silittää nukkea hellästi ja tuudittaa sylissä, mutta välillä hän heittää nuken koiralle ja kuljettaa nukkea maata pitkin, jalasta raahaten.
Ade tykkää legoista, vaikka ei osaakkaan vielä itse rakentaa niistä. Muiden rakennelmia on kuitenkin kiva purkaa ja kaataa. 
Yksi tytön lempileikki on ruuanlaitto. Adeliina jaksaa touhuta leikkikeittiön äärellä pitkään. Hän paistaa ruokaa pannulla ja kaataa kuppeihin juotavaa, jota hän sitten tarjoilee muille. 
Adeliina viihtyy suihkussa ja tykkää kylpeä saunan alalauteilla. Uimahallissa on myös mukavaa ja innolla jo odotellaan ensikesän uimareissuja mummin ja ukin luo mukkilaan.

Yöt meillä sujuvat hieman vaihtelevasti. Toisinaan nukahtaminen on hankalempaa ja Ade itkee perääni kun poistun hänen huoneesta. Joskus neiti nukahtaa itsekseen, mutta välillä hän tarvitsee maitopullon rauhoittamaan. Välillä Ade nukkuu sikeästi kellon ympäri, mutta joinakin öinä hän heräilee, kitisee ja kiipeää pois sängystään. Aamuisin Adeliina kiipeää sängystään meidän vanhempien sänkyyn pötköttelemään.
Tutille Adeliina sanoi heipat täytettyään vuoden, eikä tuttia enää ole kaivattu. Seuraavaksi meidän olisi tarkoitus jättää yömaito ja tuttipullot kokonaan pois. Nyt Adeliinalle tarjoillaan yöllä maidon sijaan pullosta  vettä, mutta melko vaihtelevalla menestyksellä.

 Joka päivä on Adeliinalle pieni seikkailu ja hän oppii jatkuvasti jotakin uutta. On ihanaa seurata Aden touhuja ja nähdä kuinka pienetkin asiat saavat aikaan hampaat paljastavan aidon hymyn. Tämän pienen ihmeen äitinä oleminen on ihan paras asia maailmassa. <3

Kommentit (11)

Nyt on pakko kysyä, et opiskeleeko jompi kumpi sun siskoista (Niistä A:lla alkavista, ei Emilia tietenkään) yliopistossa (Turun)? Yliopistoliikunnassa mis mäkin käyn niin käy nimittäin yks semmonen tummatukkanen tyttö joka näyttää IHAN Emilialta! Tää on vaivannut mua jo pitkään 😀

Ei opiskele. Joku kaksoisolento siellä siis… 😀
Ja meillä sisaruksilla on geenit jakautunut niin että me E:t näytetään toisiltamme ja A:t näyttää toisiltaan, mutta muuten meissä ei (ainakaan mun mielestäni) ole yhtään samaa näköä! 🙂

Onpas eriväriset silmät serkuksilla! Todella kauniit silmät molemmilla.

Joo molempien silmien värit ovat hauskasti ihan ääripäistä. Nompulla tosi tummat ja Adeliinalla hyvin vaaleat.

Voi juku, kylläpä lapset on tosiaan erilaisia 🙂 Meillä on 1v 5kk poika ja juuri puhkesi 17. ja 18. hammas! Monessa muussakin asiassa oltiin ihan eri tasoissa, puolin ja toisin pidemmällä kuin toinen 🙂 Mutta tottahan ne lapsetkin on kaikki erilaisia, kun ollaanhan me aikuisetkin. Aurinkoista kevättä teille ja tsemppiä jaksamiseen 🙂

Hui teillä on monta hammasta! Ajatella että Adeliina sai ensimmäisen vasta päälle yksivuotiaana, niin kuin kyllä minäkin olen lapsena saanut. 🙂

meilläki on tutti edelleen käytössä, mut tuttipullo on jäänyt kokonaan pois 10kkikäsenä. yö syötöt tyttö lopetti 5kk ikäsenä 🙂 nää lapset on niin erikokosia saman ikäsenä. mun tyttö oli marraskuussa 7800g ja72 cm. nyt 1v 3kk kontrollissa 8kiloa tasan ja 74cm. suraavaksi meillä on 1,5v neuvola 🙂

hui ku te etenette nopeeta kaikissa tuttien ym poisjäännissä 😀 meillä vielä kaikki "vauvailut käynnissä" ja samanikänen muksu 😀 tosin on se varmaan helpompi nyt, kuin sitten kun uhmaikä alkaa :DD

Niin no me ajateltiin niin että on helpompi vieroittaa noista nyt ennen kun pikkuveli syntyy, ettei Adeliinalla tuu sitten kerralla liikaa muutoksia elämään. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X