Eveliina Matilda - Hero Header

Helposti syötävä laskiaispulla

…eli tuuttipulla

Vaikka vielä ei ole edes laskiainen, olen ehtinyt tehdä jo kolmet eri laskiaspullat. Tänään leivoin hieman perinteisestä poikkeavia pullia ja ihastuin uudenlaiseen muotoiluun niin, että päätin jakaa idean teidänkin kanssa. Nämä tötteröpullat on helppo tehdä ja syöminenkin on perinteistä pullaa helpompi, sillä täytteet eivät pääse purusilemaan ulos joka ilmansuunnasta. Pienelle Adeliinalle on vielä tänä vuonna kelvannut perinteinen pikkupulla ilman lisämausteita, mutta suosittelen näitä tuuttipullia helpon syötävyytensä takia erityisesti lapsille!laskaispulla tuuttipulla

  1. Leivo perinteinen pullataikina. Minä tein puolenlitran taikinan, josta tuli sietsemän laskiaispullaa sekä kaksi pellillistä pyöreitä pikkupullia.
  2. Pilko kohonnut takina saman kokoisiksi paloiksi. Muotoile ja pyörittele taikinapaloista pitkiä,  melko ohuita suiroja.
  3. Leikkaa foliosta n.40 cm pituisia paloja, taittele kolminkertaisiksi ja muotoile haluamallasi tyylillä kartioiksi.
  4. Voitele foliot öljyyn kastetulla pullasudilla.
  5. Pyörittele taikinasuirot tiiviisti foliotötteröiden ympärille.  Jätä foliota näkyville, jotta sen poistaminen on vielä pullien kohottuakin helppoa.
laskiaispulla

Voitele pellillä kohonneet pullat kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat pullataikinan ohjeen mukaan kullanruskeiksi.

Minä poistin foliot pullien sisältä vasta kun ne olivat hieman jäähtyneet. Öljyn ansiosta foliot irtosivat pullista helposti ja pullat olivat hienosti ontot!

Sitten vain lusikalla hilloa (tai mantelimassaa) sisälle ja pursotinpussilla kermavaahdot perään. Mulla meni 2dl kermapurkki näihin seitsemään pullaan. Tosin mä tein aika isoja pullia, eikä näitä makeuden takia jaksanut syödä kerralla enempää kuin yhden. Ensikerralla taidan tehdä hieman sirompia pullia.tuuttipulla laskiaispullaohje

Vihdoinkin laskiaispulla, jonka voi syödä ilman sotkua!

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

No nam 🙂 Pitää varmaan itekkin kokeilla, herkkullisen näköisiä 🙂 !

Avatar

Tosi hauska idea, kiitos vinkistä! =)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä