eveliina matilda - Banneri
 Tätä postausta ei ole tehty blogiyhteistyönä

Lastenrattaat ovat mulle intohimo ja yhtä tärkeä kulkupeli mitä meidän Volkkari on Tonylle. Meillä on ehtinyt tässä reilun vuoden aikana pyöriä jo jonkun verran erilaisia rattaita. Jokaiset rattaat ovat aina opettaneet mulle jotain uutta. Lähes kaikkia rattaita olen rakastanut, mutta jokaisesta on aina löytynyt joku niin iso puute tai ärsytyksen aihe, että olen laittanut rattaat vaihtoon. Mun tämän hetkinen vaatimuslistani rattaiden suhteen on lähes täysin erilainen mitä silloin kun odotin Adeliinaa, kun mulla ei vielä ollut harmaintakaan hajua tästä lastenvaunujen suuresta maailmasta. Ainoa asia mitä edelleenkin rattailta haluan on isot renkaat. Jo ummikkona osasin vihata pieniä etupyöriä.
Nyt vihdoin ja viimein voin sanoa että mulla ei ole ainuitakaan rattaita myynnissä. Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen meidän nykyisiin kieseihin Baby Joggerin City Versoihin. Näiden lisäksi meillä on Adeliinalle matkarattaat, mutta näiden Versojen myötä niiden käyttö on vähentynyt. Niistä matkiksista voi tietty olla taas enemmän hyötyä sitten kun  meillä on kaksi lasta, jos joskus tulee tilanne että tarvittais molemmille lapsille rattaat samaa aikaa. (Meille ei siis edelleenkään ole tulossa tuplarattaita! Lisää aiheesta voit lukea *täältä*)
Ensikosketukseni BJ:n rattasiin sain siskoni Emilian kautta. Heiltä löytyy Baby Joggerin Elite -rattaat, jotka ovat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaiset Versojen kanssa. Ainut merkittävä ero on että Eliteissä on kolme pyörää, sekä istuin jota ei voi kääntää kasvot työntäjää kohden. Ihastuin Empun rattaiden ulkonäköön sekä niitä työnneltyäni niiden moniin muihin ihaniin ominaisuuksiin. Aloin tutkia BJ:n tarjontaa ja ilokseni löysin hyvin samankaltaiset rattaat, mutta meidän perheemme tarpeisiin vielä sopivammalla mallilla!

Ulkonäöltään Versat ovat mielestäni sellaiset tyylikkäät kaupunki rattaat. Kutsuisin näitä pienehköiksi ja ketteriksi rattaiksi, jotka ovat elementissään ahtaissa kaupoissa.

 Jos minun pitäisi nimetä paras asia näistä rattaista, se olisi ehdottomasi kuomu! Kuomun saa useaan eri asentoon ja alimmilleen asennettuna se suojaa kyytiläistä loistavasti sateelta, tuulelta ja auringolta.

 Kuomussa on isot kurkistusluukut, jotka pysyvät kiinni kankaiden sisällä olevien mangeettien avulla.

 Mikään tavarakori ei koskaan ole tarpeeksi suuri pitkälle shoppailu reissulle, mutta Versojen kori on jo oikeasti tosi tilava!
Istuimen selkänojasta löytyy myös verkkotasku tavaroille.
 Mulla on joku muun merkkinen (?) sadesuoja aina kiinni tuolla.
 Eturenkaat ovat kääntyvät, mikä on mielestäni ehdottoman tärkeää. Näiden rattaiden kanssa kuitenkin koiralenkitkin sujuvat  lumessa, sillä harmaata nappia painamalla renkaat saa lukittua kulkemaan vain suoraan.
Tässä Versojen GT-mallissa on vaahtotäytteiset puhkeamattomat renkaat, joita ei tarvitse täyttää.
Lisävarusteena taakse voi ostaa suuremmat talvirenkaat. Minä en kuitenkaan ole vielä tänä talvena kokenut niitä tarvitsevani, vaikka myös auraamattomilla teillä on tullut heitettyä lenkkiä.
 Rattaissa ei ole perinteistä jalalla käytettävää jarrua ollenkaan, vaan työntöaisasta löytyy käsijarru. Ylemmässä kuvassa jarru on päällä ja alemassa pois päältä. Käsijarru on mielestäni iha huippu hyvä, toimiva  ja moderni.

Säädettävät viisipiste vyöt. Lisävarusteena istuimeen saa turvakaaren sekä tarjottimen. Olen suunnitellut ostavani jomman kumman, joten jos joltain löytyy ylimääräisenä niin ottakaa yhteyttä blogin s-postiin!
 Istuin on kuppi-istuin, eli selkänojaa säädettäessä koko istuinosa liikkuu. Istuimen pystyy säätämään kolmeen eri asentoon. 
Olin aluksi melko skeptinen kuppi-istuinten suhteen, mutta täytyy myöntää että nykyään tykkään.
 Jalkatukea voi säätää ylös, alas sekä sitä pystyy lapsen kasvaessa hieman pidentää.
 
 Selkänojan takaa löytyy harmaa levy josta istuinta pystyy säätämään. Noista mistä sormillani painan, selkänojan saa kipattua alas rattaiden kasaamista varten.

 Kun selkänoja on kipattu, vedetään tuosta hihnasta ja rattaat kasautuvat tosi helposti.
 Istinta ei siis tarvitse irroittaa, mutta halutessaan niin voi tietysti tehdä. 
Tämä paketti on helppo kantaa kasausremmistä ja nää mahtuvat pieneenkin takakonttiin.

 Istuimen saa käännettyä myös menosuuntaan. Mun mielestä on kiva nähdä työnnettävän lapsen kasvot, mutta kun Adeliina hieman kasvaa, meidän tulee varmaan käytettyä rattaita näin päin. 
Rattaat saa kasattua irroittamatta istuinta myös näin päin.

 Runkoon saa adabtereilla kiinnitetty turvakaukalon.

 Ostimme lisäksi tulevalle vauvalle vaunukopan. Tästä meillä ei vielä ole käyttökokemuksia, mutta koppa vaikuttaa hyvältä. Musta koppa sekä musta runko ovat yhdessä vähän synkät, mutta makuupussilla, vaunuverholla, hoitolaukulla jne. näistä saa hieman pirteämmän näköiset.

 Nämä ovat parhaat meillä tähän asti olleista rattaista. Ainut miinus mitä nyt keksin on suppea värivalikoima. Itse en ole mikään värien ystävä, mutta joku muu saattaisi haluta pirteämpää ulkonäköä. Näitä on saatavilla mustana, punaisena sekä harmaana.
Paitsi että en tiedä saako näitä rattaita enää Suomesta? Ostin OZ-Babystä tuon vaunukopan -70% alennuksella koska myyjän mukaan Versojen myynti on poistumassa Suomesta.

Kommentit (21)

Tosi kivat nää harmaat! Meillä on mustat ja onhan ne vähän tylsät 🙂 . Heiluuko teidän rattaissa toi työntöaisa muuten silleen vähän sivusuunnassa?

Näitä oli sellaisena vedenvihreänä myös 🙂

Eikös saman merkin city selectit oo melkein samanlaiset, mutta saa myös sisaristuimen kiinni? Vinkkinä vaan jos näistä tykkäät, mut tartteisit kuitenkin istuimen molemmille. 🙂

On ne melko samanlaiset. En tykkää niiden ulkonäöstä yksilörattaina. Ovat niin pitkän malliset.
Näihin Versoihinkin saa Uppababyn rumbelseatin sisaristuimeksi

Miten noihin saa sisaristuimen? ?

Sulla on joskus ollut tutek turran valkoiset yhdistelmävaunut, mitä mieltä olit niiden käytettävyydestä? Ne olis ostoslistalla 🙂

Olis super kiva, jos ehtisit! 🙂 tuntuu niin vähän löytyvän niistä tietoa netistä 🙁

Mietin tässä jos tekisin niistä jonkun postauksen kun moni tuntuu kyselevän! 🙂

Aika kalliiksi tulee aina ostaa uudet rattaat…

Jep. Sen takia oon aina myynyt vanhat eteenpäin sekä ostanut myös käytettynä.

Nukkuuko adeliina vain sisällä? Noissa kärryissä kun en ainakaan päikkäreitä laittaisi nukkumaan, juuri tuon kuppipenkin takia. Muuten ihan näppäränoloiset rattaat, vaikka liputankin kunnon vaunujen perään ja ton tyyppiset pelit menisi meillä just vain matkarattaina ?

Ade nukkuu näissä myös ulkona. Kuppipenkissä on hyvä nukkua jos lapsi tykkää nukkua selällään. Harvemmin Adeliina muutenkaan nukkuu jalat suorina, näissä siis jalat on vähän koukussa makuuasennossa.
Etenkin flunssassa tai korvatulehduksessa on hyvä nukkua näissä kun pää on hieman muuta kroppaa ylempänä.! 🙂

Kysyn vielä että mitä tarkoitat "kunnon vaunuilla"?

Meilläkin oli tuo aika, kun rattaat vaihtuivat sesonkien mukaan. Joskus laskin, että kahdentoista rattaat ainakin tuli parkkeerattua eteiseen kolmen lapsen varhaisvuosina. Eikä meillä rattaita käytetty kuin kaksi vuotta kullakin…
Nyt jo osaisin ja tietäisin ne "täydelliset" rattaat meidän perheelle. Ja sellaiset täydelliset tuplat meillä oli myös kerran. Kokemus opetti 😉

Joo se on se kokemus mikä opettaa että mitä niiltä vaunuilta oikeasti haluaa ja tarvitsee. 🙂

Taitaa olla kolmipistevyöt? Vai enkö nää niitä sivuilta tulevia ollenkaan 😀

Ai kato ne tulee tuolta takaa! Mä ajattelin että ois tullu tuolta sivuilta x)

On ne viisipistevyöt. 😀 Tossa kuvassa näkyy ainoastaan toi oikeanpuolen sivulta tuleva hihna jos tarkkaa katsoo. 😀

Näpsäkän näköiset kärryt! Minä en olisi kyllä pärjännyt ilman tuplia, välillä olen jopa toivonut että olisipa kolmepaikkaiset vaunut 😀

Saa nähdä miten me pärjätään ilman tuplia! 😀

Eikö sun pitänytkään kantaa tulevaa vauvaa pelkästään?

Pääosin aion kantaa joo. Adeliina viihtyy nykyään niin huonosti rattaissa että välillä voi olla kiva kuljettaa vauvaa niissä hänen sijastaan. Myös päiväunille vaunukoppa on mielestäni ehdoton.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X