eveliina matilda - Banneri
 Tätä postausta ei ole tehty blogiyhteistyönä
Meillä ei enää ole näitä vaunuja, mutta koska mielipidettäni näistä kulkupeleistä on kysytty niin monta kertaa, ajattelin nyt näin jälkikäteen kertoa mitä näistä tykkäsin. Löysin onneksi tietokoneelta muutaman kuvankin!

Ihan ensimmäiseksi haluan kehoittaa kaikkia näitä vaunuja harkitsevia välttämään preeco.com verkkokauppaa

Me tilasimme nämä kyseiset vaunut sieltä jo monta kuukautta ennen Adeliinan laskettua-aikaa. Vaunut oli jo maksettu, mutta ne eivät saapuneet luvatun toimitusajan (4vko) päästä tilauksestamme. Otimme tietysti preeco.com:n yhteyshenkilöön yhteyttä ja meille luvattii että vaunut saapuisivat kahden viikon kuluttua. Kaksi viikkoa odoteltiin, mutta mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Otimme taas kyseiseen firmaan yhteyttä ja sama mies lupasi meille pienen hyvityksen ja että nyt vaunut todellakin saapuvat kahden viikon päästä. Yllättäen vaunuja tai hyvitystä ei kahden viikon odotuksen jälkeen kuuunut. Otin taas myyjään yhteyttä ja vaadin rahojamme takaisin. Annoin tilinumeroni ja rahat luvattiin palauttaa. Kuitenkaan vielä viikonkaan jälkeen vaunurahoja ei ollut tullut tililleni… Preecolla riitti joka sähköpostissa ja puhelussa selityksiä miksi vaunut eivät olleet tulleet perille. Välillä valmistajalla oli kesäloma, tosinaan postissa olitiin sekoiltu ja välillä he olivat lähettäneet vaunut väärään osoitteseen… Lopulta raskaushormoneissani hieman pimahdin ja soitin Preecolle kiukkuisen puhelun, jossa uhkailin heitä kuluttaja-asiamiehellä sekä poliisilla. Tällä kertaa puhelimen toisessa päässä oli eri mies kuin aikaisemmilla kerroilla. Hän otti tilinumeroni ylös, pahoitteli ja lupasi maksaa minulle rahani takaisin viipymättä. Puolen tunnin päästä puhelusta joka euro oli taas turvallisesti tililläni.
Tämän episodin jälkeen menimme asioimaan Turun Babytowniin josta tilasimme samat vaunut. Paketti saapui juuri sovittuna toimituspäivänä ja pääsimme vihdoin huokaisemaan helpotuksesta!
Useista värivaihtoehdoista valitsimme valkoisen eco nahan. Valkoiset vaunut olivat näyttävät ja nahka oli tosi helppo pitää puhtaana. Kaikki lika tietysti näkyi valkoisessa, mutta silloin tällöin nihkeällä rätillä pyyhkimällä valkoinen pysyi hyvin puhtaana. Ainakaan meidän käyttömme aikana nahka ei ehtinyt lohkeilemaan tai pilkkuuntumaan, kuten joidenkin Emmaljungan nahkaisille vaunuille olen nähnyt tapahtuvan. Tutekit ovat mielestäni isot ja jykevät vaunut. Pyörät ovat todella suuret ja akseliväli on suurehko. Pyörät ovat ilmatäytteiset, enkä minä kertaakaan nähnyt tarpeelliseksi täyttää niitä. Rattaiden runko ei todellakaan ollut mikään rimpula, vaan napakka ja melko painavakin. Työntöaisan sai säädettyä tosi korkealle. Jarru toimi perinteisesti jalalla ja oli tosi pitävä.
Kaiken kaikkiaan nämä olivat ihan mahtavat vaunut täällä missä ei vielä muutama kuukautta sitten ollut pyörätietä, vaan vaunujen kanssa piti kulkea tien pientareella ja päästä eteenpäin myös lumessa ja loskassa. Näitä työnteli mielellään, vaikka käsipuolessa rimpuili toiseen suuntaan vetävä koira.
Kun Adeliina puolen vuoden iässä, siirtyi vaunukopasta ratasosaan, aloin pikkuhiljaa kaivata Tutekeilta muitakin ominaisuuksia. Rattaat eivät olleet kaupoilla mistään pienimmästä ja kettärämmästä päästä. Hyllyjen välissä pujotellessa aloin kaipaamaan kääntymistä helpottavia kääntyviä etupyöriä. Myös autoon pakkaaminen oli melko tuskaista. Tutekkien kasaaminen ei todellakaan ole niin helppoa kuin noiden meidän nykyisten BJ:n rattaiden, vaan runko ja ratasosa/vaunukoppa pitää irroittaa toisistaan ja runko on tosi painava nostaa takakonttiin. Meidän oli lisäksi irroitettava pyörät jotta nää mahtuivat autoon. Normaaliin perheautoon nämä varmaan sulloo suht helposti. Meillä nyt sattui silloin olemaan ajokkeina Opel Manta, Tonyn kaksiovinen harrasteauto, jonka peräkontissa oli joku jäätävä subbari sekä toinen ”perheauto” kaksiovinen avo Peugeot, jossa oli aivan olematon takakontti.
 

Vaunukoppa on iso ja tilava. Adeliina nyt oli melko pieni vauva, mutta en usko että tämä koppa jää ihan hetkessä pulleammallekaan vauvalle ahtaaksi. Mun herkkää silmääni alkoi jossain kohtaa häiritä noi kuomun metalliset kiristys-systeemit. Ne oli ehkä jotenkin oudon näköiset, vaikkakin tosi kivat siksi että niillä sai pingotettua kuomun nahan sileäksi.

 Ratasosan kuomussa metallisangat oli pienemmät, eivätkä ne enää ärsyttäneet mua, vaan sen sijaan kuomun kurkistusluukku oli ärsyttävä, ksoka siinä ei ollut mitään kiinnitys-syystemiä ja se vaan lerpatti omaan tahtiinsa tuolla päällä. Toki siihen olisi taitava varmaan osannut liimata jonkun tarranauhan palasen pitämään luukun kiinni… Rattaiden kuomun sai asetettua tosi eteen suojaamaan kyytiläistä, jos rattaiden selkänoja oli pystyssä. Jalkapeitto oli lämmin, turvakaari irroitettava ja jalkatuki hyvin säädettävissä. Ratasosan sai myös käännettyä kasvot menosuuntaan, mutta meidän ei tullut käytettyä rattaita niinpäin. Selkänojan saa täysin makuuasentoon ja ainakin reilu puolivutiaalle näissä oli ruhtinaallisesti tilaa nukkua päiväunia.

 Iso plussa rattaiden beigestä istuimen pienentäjästä. Meillä istuimen piennetäjä oli aina käytössä, koska Adeliina oli vielä tosi rääpäle noiden kyydissä. Lisäksi luulen että kesäkuumalla lapsi istuu mielummin tuon kankaan päällä, kuin hikoilee nahkaa vasten. Näissä on myös viisipistevyöt, joihin kuuluu kuvasta puuttuvat beiget pehmusteet.

 Vaunujen mukana tuli kaksi hoitolaukkua, hyönteissuoja sekä sadesuoja. Läpinäkyvä sadesuoja piti vettä hyvin ja hyönteissuoja asettui ihan hyvin vaunukopan päälle, mutta se oli jotenkin mielenkiintoisen mallinen, enkä koskaan saanut sitä aseteltua hyvin ratasosan päälle. Me käytimme rattaiden kanssa eri hoitolaukkua, mutta eipä tuossa vaunujen omassakaan laukussa mitään vikaa ollut. Runkoon neppareilla kiinnitettävä pienempi hoitolaukku meillä oli melkein aina matkassa mukana. Se oli kätevä tavaroille joita ei välttämättä jatkuvasti tarvinnut käyttöönsä. Rattaiden alakori oli suurehko ja sinne mahtui hyvin pari kauppakassia.

Jotain varmaan unohdin sanoa ja rattaista esitellä, mutta toivottavasti tästä oli apua teille ketkä näitä yhdistelmävaunuja mahdollisesti harkitsette. Kysykää ihmeessä jos jokin asia rattaista jäi mietityttämään!

Kommentit (3)

Minulla nämä samat vaunut. Jarrut pettää liikkuvassa bussissa!

Kiitos paljon tästä postauksesta! 🙂

Ohhoh! Mun tuttu tilas preeco.fi sivustolta vaunut ja ne tuli parissa viikossa ilman mitään ongelmia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X