eveliina matilda - Banneri

 Muuttopäivä ei vieläkään ole tiedossa, mutta todennäköisesti pääsemme asumaan uuteen kotiimme ensikuun aikana. Vauva kun nyt voi syntyä oikeastaan koska vain, ajattelin laittaa hänelle tänne hieman paikkoja valmiiksi. Adeliinaa odottaessani vauvan tarvikkeet ja vaatteet olivat paikoillaan varmaan jo melkein 20. raskausviikolla, mutta nyt olen tuon muuton takia venyttänyt näitä vauvan tavaroiden levittämistä tänne, kun muuten olen jo pikkuhiljaa lakanut pakkailemaan muita tavaroitamme.

 Adeliina nukkuu tällä hetkellä pinnasängyssä ilman etulaitaa ja tarkoituksena olisi muuton jälkeen siirtää neiti nukkumaan lastensänkyyn. Pikkuveli tulee varmaankin nukkumaan aikalailla mun kainalossani perhepedissä, niin kuin Adeliinakin silloin ensialkuun. Petasin pojalle kuitenkin pedin äitiyspakkauksen pahvilaatikkoon, jos sitä kumminkin kaipaa välillä vähän enemmän omaa tilaa. Ainakin päiväunia vauva tulee varmaan myös torkkumaan tässä laatikossa.
Kuka sanoi että on karua pistää vastasyntynyt pahvilaatikkoon nukkumaan? Kunhan vieä silitän tuon reunaverhon niin laatikko on mielestäni oikein turvallinen ja suloinen peti pikkuiselle!

 Raivasin Adeliinan vaatekaapista hieman tilaa veljelle. Alimman hyllyn alta kasseista löytyy myöhemmin käyttöön tulevia vauvanvaatteita kossa 56-74cm. Alimmalla hyllyllä on lasten vaipat ja ulkovaatteet jotka eivät ole tällähetkellä käytössä. Käytössä olevat ulkovaatteet löytyvät meidän eteisestä. Leveä keskihylly on Adeliinan vaatteille ja tämän hyllyn yläpuolelta löytyy pienen pojan 50cm vaatteet. Ylimmällä hyllyllä on lasten pipot, pannat, rasvat jne.
Tämä kaappi toimii nyt väliaikaisesti ihan mainiosti, mutta odotan kyllä kovin että pääsen uudessa kodissa järjestämään molemmille lapsille ikiomat vaatekaapit.

 Otin käsittelyyn myös projektin sairaalakassi. Sitä kun ei koskaa tiedä kuinka kiireinen lähtö synnärille tulee, on mielestäni kiva että kotona odottaa valmiiksi pakattu kassi, josta löytyy sitten kaikki mitä minä ja vauva sairaalassa sekä kotiutuessa tarvitsemme.
Tällä hetkellä kassisa löytyy mun kotiutumisvaatteet, eli trikoohousut, paita, imetysliivit, alusvaatteet ja sukat. Sain pakattua kassiin myös vauvan kotiutumisvaatteet. Omat hygieniatarvikkeeni kuten hammasharja, saippuat jne. heitän kassiin vasta sitten kun lähtö tulee. Kaupasta pitäisi vielä käydä osatamassa kassiin valmiiksi pientä naposteltavaa ja juotavaa ettei sitten tarvitse nälkäisenä synnytellä, mutta yritän vielä venyttää herkkujen ostamista, ihan vain siksi etten ehtisi syömään niitä ennen tositoimia.

 Kelistä riippuen vauva kotiutuu jomassakummassa haalarissa. Kapphalin tähtihaalari on sama missä Adeliina aikoinaan kotiutui ja ajattelin että poitsu kotiutuisi samassa. Pakkasin kassiin kuitenkin myös tuon Reiman talvihaalarin, koska on ehkä todennäköisempää että kelit ovat vielä kylmemmät.
Näiden rinnalle pitää varmaan vielä ottaa mukaan jotkut ulkotöppöset ja tumput.

 Pojan sisävaatteet, vaippa ja pikkurätti. Ajattelin pukea pikkuiselle noi turkoosit sisävaatteet, mutta pakkasin mukaan vielä toisen vaatekerran varalle.

Nyt on ensimmäiset ja viimeiset (?) järjestelyt tulokasta varten tehtynä. Vaunukoppa ja turvakaukalo on myös kaivettu esille. Sitteri, lelukaari sekä vauvalelut ovat kaapissa ja ne saa sieltä sitten levitettyä olohuoneeseen kun vauva on kotiutunut. En oikein keksi että mitä muuta vauvaa varten vielä tarvitsisi järjestellä tai ostaa? Kaikki rasvat, vanupuikot ja muut pikkuhärpäkkeet meiltä jo löytyy. Ainoastaan liivinsuojia mun täytyy enää ostaa itselleni.
Jos vauva nyt päättää tulla, niin hän on oikein tervetullut. <3

Kommentit (16)

Adeliinahan on syntynyt talvella ni jos tämä on kotiutunut ohuemmassa haalarissa ni luulis olevan vielä todennäköisempää että kevät vauva ei tarvitse toppapukua:D

Adeliina syntyi marraskuussa ja sillon oli tosi leuto ja lämmin. Nyt ei oikein tiedä vaikka vetäis vielä pakkaselle tai olis kova tuuli, kun täällä on hirmu kylmä tuuli ollut nyt vähän väliä.
Noh, sen näkee sitten. Ainakin on nyt kaksi haalaria niin ei tarvii sit panikoida. 🙂

Jotenkin ihme nyrpeä hohhoijakkaa-sävy tuossa "kysymyksessä", mistähän moinen.. 😀

Eikös se adekin mahtuis perhepetiin..

Ehdottomasti..itse en ymmärrä että isot lapset pitäisi vuosikausia nukuttaa vanhempien sängyssä. Paras se on totuttaa omaan petiin, kaikkien yöunet on paremmat 🙂

Mahtuis, mutta sitten ei kyllä tulisi neidin nukkumisesta yhtään mitään. 😀 Adeliina nukkuu lähes poikkeuksetta täydet yöunet omassa huoneessaan. Meidän väliin taas ei millään malta nukahtaa ja herää kesken unien touhuamaan, joten meille on paras järjestely että Adeliina nukkuu omassa pedissään

Oih tuo cirafin body, onko ihan uusi vai kirpparilta? Mahtaiskohan löytyä vielä kaupasta..? ihana ja kaikki ihanaa <3 terveisin 2,5kk ikäisen pojan vauvakuumeileva äiti 😀

Täytyy etsiä.. 🙂 ehkä kirpparilta vois löytyä hyvällä tuurilla.

Meillä on tuo sama, ostettu 2013 prismasta 🙂

Se on Adeliinan vanha. 🙂 Hitsi en yhtään tiedä mistä se on meille aikoinaan päätynyt. :/ ei varmaan löydy kaupasta enää..?

Mistä nuo ihanat lakanat on vauvan sänkyyn? 🙂

Ostin ne kirpparilta kolmen euron hintaan. 🙂 ilmeisesti ovat jonkun itse ompelemat. 🙂

uskallatko lattialla olevassa laatikossa nukuttaa kun on Fido?

Uskallan. 🙂 Fido on niin tottunut vauvoihin ja tietää tarkkaan rajansa. Ei tule meidän sänkyyn, eikä Adeliinan, joten en usko että menee vauvankaan laatikkoon vaan nukkuu normaalisti omalla pedillään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X