eveliina matilda - Banneri
Ymmärrän
että te lukijat olette kiinnostuneita elämästämme ihan kauttaaltaan.
Eihän tässä blogissa olisi mitään järkeä, jos ketään ei kiinnostaisi
lukea ja tietää asioita minusta sekä perheestäni. Olen otettu että niin
moni seuraa kirjoituksiani suurella mielenkiinnolla, mutta toivoisin
että lukijat kunnioittaisivat myös sitä, että ihan kaikkea elämästäni en
täällä kerro. Aina postauksia julkaistessani mietin että onko tekstissä
jotain sellaista minkä kertominen saattaisi myöhemmin kaduttaa minua.
Haluanko todella että tuhannet ihmiset; täysin tuntemattomat, ystäväni,
entiset opettajani, mahdollisesti tulevat työnantajani jne… saavat
tietää kirjoittamani asiat minusta. Jos vähänkin epäröin, jätän asian
kertomatta. Joskus on vaikea vetää rajaa sille mitä kaikkea itsestään ja
elämästään nettiin jakaa, mutta muutamien yksityisasioideni kohdalla
olen ollut tarkka. Yksi niistä asioista on raha. Ihmiset utelevat
toimeentulostamme niin paljon, että odotan koska ensimmäinen pyytää
minua postaamaan tänne palkkakuittimme. 
En
edelleenkään aio ladella tänne mitään numeroita, mutta jotta
uteliaimpien tiedonjano sammuisi, voin avata asiaa tämän verran: Kyllä,
meillä todellakin on rahaa, emme siis käytä maksuvälineenä
oravan-nahkoja. Kukkaron saumat eivät ratkeile, mutta tulemme kuitenkin
ihan hyvin toimeen. Emme elä vanhempiemme rahoilla, vaan mieheni käy
töissä. Minä en KÄY töissä, vaan teen erittäin arvokasta työtä
vuorokauden ympäri. Minun työni on kasvattaa kahta lastamme ja hoitaa
kotiamme. Vaikka minulle maksetaan työstäni vähemmän kuin Tonylle,
kaikki talouteemme tuleva raha on meidän yhteistä rahaamme. Myös kaikki
menomme ja omaisuutemme (talo, autot, koira yms..) ovat yhteisiä.

Voisin tiivistää, että taloudellinen tilanteemme on varsin normaali. Kenenkää ei enää tarvitse ruotia raha-asioitamme netin keskustelupalstoilla, eikä real elämässä selkäni takana. 🙂

Kommentit (50)

Minusta kyse ei ole nuoruudesta vaan siitä että suomalaiset naiset on vaan niin helvetin kateellisia kun löytyy mies joka haluaa että kaikki on yhteistä. Alkaa heti puheet siitä ettei itse voisi kuvitellakaan shoppailevansa miehen rahoilla. Meillä kaksi lasta, minä opiskelen, mies käy töissä. Lastenhoitaja ja kodinhoitaja auttaa kotona. Mies haluaa maksaa kaiken. Ollaan erittäin onnellisia. Älä välitä näistä kommenteista!

Itse olen 22-vuotias ja mieheni pari vuotta vanhempi. Meillä on 1 lapsi ja toinen tulossa. Ostimme alle vuosi sitten omakotitalon, jossa vielä 15 hehtaaria maata. Meillä autotallissa kaksi mersua ja remontoimme taloa parhaillaan. Olen ollut pois töistä ensimmäisen lapseni äitiyslomalta lähtien. Mieheni käy töissä. Tämä kaikki mahdollista, koska maat ja varastot maksavat suuren osan lainan lyhennyksistä. Omistaa voi kun osaa käyttää järkeä. Kyllä meistäkin kateelliset puhuvat kylillä, mutta eipä anneta niiden häiritä!

Ristiäisten ajankohta on täysin sovittavissa oleva juttu, ennen vanhaan ja osittain edelleenkin vain toivotaan, että n. 2kk kuluttua/mennessä annettaisiin nimi lapselle. Mikään pakko ei ole tuossa ajassa tätä kuitenkaan tehdä, kunhan vain on asianmukaisesti yhteydessä asianomaisiin kuten omaan seurankuntaan ja väestörekisterikeskukseen jos ehtii tulla kyselyä lapsen nimestä 🙂

Ja ristiäiset on eri asia kuin lapselle nimen antaminen

Jotkut ovat kateellisia…antaa olla 😉 Kateus on nykyään suomessa yhtä yleistä kuin "alkoholistit" Itse olen todella ilonen teidän perheen puolesta! 🙂

Voi huoh. Täysin mahdollista teillä elää ilman vanhempien apua ja vain tonyn palkalla ja sun tuilla. Niin on meilläki. Ja paritalo asunto, joka varmasti kalliimpi kuin tuo teidän talo. Ja hyvin pärjätään. Mun miehellä kyllä veikkaisin että parempi palkka, kun tonylla mut kyllä me vähemmälläkin pärjättäis 🙂

Miten vitte pitää ristiäiset vasta heinäkuussa?Kun vauva jo melkein 3 kuukautta silloin?

Vaikka kahlaisitte rahassa ja sitä sataisi joka päivä taivaasta lisää, se ei kuulu muille. Olen itsekin ostanut asunnon nuorena, ihan omilla rahoilla ja duunarin palkalla. Kyllä toiset osaa olla kateellisia.

Hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa!

Voi näitä uteliaita ihmisiä ja mitä oikeesti se heille kuuluu miten Te eläätte ja mikä teidän rahatilanne on!! Jokainen pärjää omalla tavalla,joku paremmin joku taas huonommin ja kaikki se on ittestään kiinni.
omalla perheelläni on kanssa näitä ongelmia ( erikulttuuri ja ihmiset niin juoruavat enemmän ) yrittäjäksi ryhdyin 18. Vuotis syntymäpäivänä, jossa toimin itse kirjanpitäjänä (yritys kuuluu vanhemmilleni nyt ja itse hoidan paperityöt sekä käyn sivutöissä kokopäivätöissö lähihoitajana) tästä on ollut juttua ihmisillä vaikka kuinkapaljon huh huh.. menin naimisiin, ostimme asunnon, ostimme uuden auton, saimme lapsen ja voi niitä juttuja, että mistäköhän ovat rahaa saanneet, kun ei miehellä työtä ole ja toinen nyt äitiyslomalla, miten he maksaa kaiken!?? Kumpa ne vaan omasta elämästä huolehtisi ja jättäisi meidän muut rauhaan. Pitää vaan osata suunnitella se rahan käyttö oikeen niin kyllä kaikki pärjäisi. Ps. Näin sinut myllyssä eilen, ihmettelin mistä olit niin tutunnäköinen ja nyt vasta tajusin 🙂 kaikkea hyvää Teille ja antaa näiten vaan mietiskellä ja vaivata omaa päätänsä teidän tilanteesta. :*

Jokainen raha-asioista täällä kyselevä voisi miettiä, että olisiko itse halukas jakamaan kuukauden tulonsa netissä niin, että KUKA VAIN voi ne lukea/nähdä…
En voi käsittää mitä merkitystä sillä on mistä se raha tulee? Omalla työnteolla vai jonkun muun lompakosta? Mitä sitten vaikka lainaa olisi 500 000€ tai 5€ (ja vieläpä nuorena, iiik!!!!)? Oli tilanne mikä tahansa, Eveliinan perhe ei varmasti ole rahatilanteensa kanssa ainut laatuaan. Mutta kun omaisuudestaan uskaltaa puhua niin eiköhän arvostelijat löydä paikalle.
Kun suunnittelee rahankäytön ja budjetoi kuukautensa, kyllä meillä kaikilla on mahdollisuuksia vaikka ja mihin. Aamen.

Oi ja voi 😀 tsemppiä ja pitkiä siimoja!

No on kyllä täysin normaali tilanne. Ihan samanlainen tilanne varmasti kenellä vaan, kun saa avo-/avioliitossa lapsen. Toinen tekee töitä, toinen jää hoitamaan lapsia niin kauan ettei tarvitse enää. Vittu mitä älykääpiöitä jotkut osaa olla 😀

Musta tuntuu, että nämä jotka kyselevät tällaisia juttuja eivät tiedä asunnon ostosta, rahan käytöstä, säästämisestä tai mistään muustakaan rahaan liittyvästä juuri mitään. Miksi ihmeessä täytyisi olla miljonääri, että voisi ostaa asunnon ja remontoida sitä? Tai miksi nuori perhe ei olisi kykeneväinen maksamaan asumiskulujaan kun on paljon vanhempiakin ihmisiä, jotka elävät esim. eläketuloilla omistusasunnossa. Voin tässä valottaa omaa tilannettani näille tietämättömille (koska pysyn nimettömänä) ja kertoa miten se asunnon osto ja remontointi ei eroa vuokra-asumisesta juuri lainkaan… olen 20 vuotias, samoin kuin mieheni ja meillä on 1 lapsi. Ostimme puoli vuotta sitten asunnon. Meillä oli asuntosäästötilillä säästettynä 16 000e yhteensä. Ostimme 150 000 e asunnon ja otimme 13 000 e lisää remontointi lainaa. Yhteensä siis 163 000, josta miinustetaan säästöt = 147 000 ja meidän kuukausittainen lainanlyhennys ja korot ovat n. 850e/kk. Samanverran kun joku maksaa vuokra-asunnosta ja tässä tulee ainoa ero siinä, että kaikki tuo 850e menevät omaan pussiin ja saan tehdä asunnollani mitä haluan toisin kuin vuokra-asunnossa. Mikä tässä nyt on sitten niin ihmeellistä?

Meillä on niin alhainen vastike, että NOIN 850e/kk kattaa vastikkeen,korot ja lainanlyhennyksen. Täällä meilläpäin esim. vuokrakolmioista saat pulittaa n. 800-1000e riippuen kunnosta + vesi ja sähkö päälle eli mieluummin maksaa siis omaa. Ja meilläkin vain mies töissä ja itse vielä äitiyslomalla. Sehän riippuu ihan tuloista, menoista ja säästöistä miten kukin järjestää asumisensa 😀 ja samaa mieltä olen tietysti siitä, että velaksi ei kannata ostaa jos on epäsäännölliset tulot tai varmaa työpaikkaa, mutta tässä nyt olikin enemmän kyse siitä, miten on varaa maksaa sitä ja tätä. Joten samaa kysyn minäkin että miksi se on niin vaikea ymmärtää, että joillakin on varaa asua jossakin missä toisilla ei ehkä olisi, ei siinä tarvitse miljonääri aina olla.

Tartun nyt vähän pikkuseikkaan, mutta jos olette ostaneet asunto-osakkeen, maksatte myös vastiketta joka vuokralla ollessa sisältyy vuokraan. Eli kuukausittaiset kulut ovat isommat. Toki niistä voi vähentää ajatuksen tasolla lyhennyksen osuuden kun vertaa kuluja ja todeta sitten että omistusasuminen on edullisempaa, jos vain asunnon arvo säilyy.

Omakotitalossa huoltokulut ja mahdollisesti lämmitys pitää huomioida, jos vertaa kuluja vyokrallaoloon, sillä ne yleensä sisältyvät vuokraan.

Ei mulla muuta.

Meillä ei olisi varaa tällä hetkellä maksaa 850e/kk asunnosta. 2lasta ja yksi vanhemmista on töissäkäyvä. Se on niin yksilöllistä. Jos olisi varaa maksaa noin paljon, olisi tottakai järkevämpää maksaa omaa asuntoa kuin vuokraasuntoa. Se vielä että jos ei ole työpaikkaa tällähetkellä eikä tiedä varmaksi tulevaisuudessakaan. Ei ole siin tilanteessa järkevää ottaa itselleen asuntoa velaksi. Maksat sitä kymmeniä vuosia ja jos jotain sattuu etkä saa myytyä asuntoa pois. Paska homma. Mutta minkä takia ihmisiä kiinostaa näin paljon toisten velat, tulot ja menot?

kyllä se on lasten hoitaminen kotona yhtä arvokasta kuin se että mies käy töis. mutta sitähän ei arvosteta sitten yhtään että hoitaa lapset kotona.kirjoittaa saman kokenut.

Taitavat kyseiset kommentoijat olla vaan kateellisia kun eivät itse osaa rahojaan niin fiksusti käyttää. Kun vähän suunnittelee menoja ja laittaa rahaa säästöön niin kyllä siinä melko nopeasti kerää tarvittavan määrän rahaa asuntolainan saantia varten. En tiedä onko teillä asuntolainaa eikä se minulle kuulukaan, mutta jokatapauksessa, ei se iästä ole kiinni onko varaa ostaa omaa asuntoa 🙂 .

Toni siis ensin aamulla menee töihin elättämään koko perheensä yksin, sitten vielä remppaa koko illan taloa.. On siinä kyllä jakselias mies.. Tollasii löytyy harvasta!

Miten niin kahden työn tekeminen. Oletko miettinyt, että jotkut tykkäävät remontoinnin kaltaisesta "puuhailusta". Ainakin mun mies on ihan innoissaan aina kun SAA remontoida tai rakentaa tai laittaa jotain kuntoon 😀 remonttia yleensä tekee vielä ihan mielellään, kun tietää, että lopputuloksesta saa nauttia itse.

Tai sitten Tony on vaan h*lvetin onnellinen, että hänellä on noin upea tyyppi puoliskona/lastensa äitinä, joka pitää huolta hänen ihanista lapsistaan päivät pitkät!

No ei siltikään moni mies jaksaisi katsella tuollaista, lapsien hoitaminen ei ole kuitenkaan niin rankkaa kuin kahden työn tekeminen aamusta iltaan. Eveliina saa olla kotona toisin kuin Tony! Sääliksi käy liian kilttiä nuorta miestä, joka on ihan tossutettavissa!

Eveliina siis ensin hoitaa päivällä heidän yhteiset lapset yksin. Ja vielä illankin yksin. On siinä kyllä jakselias nainen. Tollasii löytyy harvasta!! Äly hoi kateelliset!!

Vain suomalaiset voivat olla näin kateellisia ja tahdittomia, että utelevat toisten raha-asioista! Suosittelen ignoraamaan sellaiset kommentit tulevaisuudessa. Joko teillä on pian ristiäiset? 🙂

Näin juuri. 🙂 Jatkossa tarkoitus olisi jättää rahaan liittyvät kommentit huomiotta. Tähän voi nyt jokainen purkaa sydäntään niin myöhemmin asian voi jättää sanomatta. 🙂

Ristiäiset pidetään heinäkuussa.

Kyllähän sitä lainalla voi ostaa. Tuo talo on mainion huono talo jonka ostaa halvalla ja ottaa ylimäärästä lainaa korjatakseen talon. En itse haluaisi vielä isoa lainaa ottaa. Jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee. Turha sitä on kenenkään kateellinen olla velasta.

Mainio siitä että osaatte korjata ja kunnostaa sen. Josta myös talon arvo nousee. Kyllähän jokainen tietää että ei tuollainen talo kovinkan paljoo maksa, mutta kunnostamiseen menee jonkin verran. Mielestäni suuri laina on sitä ettei ihmisellä ole edes 20% lainan suuruudesta itsellä jemmassa. Ja kuten sanoin jokainen tekee kuten tekee, ei tämä mielestäni arvostelua.

Mistä päättelet että talo on "mainion huono talo" joka on ostettu halvalla? Entä mitä tarkoitat "ylimääräisen lainan otolla"? Mistä päättelet että meillä olisi suuri laina?

Nää on taas näitä kun asioista ei tiedetä yhtään mitään, mutta silti tarvitsee tehdä omat päätelmät ja arvostella..

Meillä mies työtön ja minä töissä, ja kyllä ollaan ostamassa asunto 😀 en oikeen ymmärrä ideaa että asunnon/talon ostoon tarvittaisi kaksi tienaavaa? Entä sitten sinkut? Miksi omistus asunnon pitäisi olla vaan pariskuntien/ kahden tienaavan etuoikeus? 😀 naurettavaa kateellista kakkaa tuommonen!
Teillä on muuten ihana taloprojekti! Itsekkin salaa haaveilen mummonmökki elämästä mutta koska työt stadissa ni asunto pk seudulta. Ja ihana blogi! Hyvää kevättä teille 🙂

Mä en voi käsittää tätä, koska ei kenenkään naimisissa olevan vanhemman parin tuloja koskaan kukaan ihmettele. On ihan normaalia, että he ostavat talon (lainalla) ja yleensä äiti jää sitten kotiin kasvattamaan lapsiaan. Mutta annapa olla, kun kyseessä onkin bloggari tai todella nuori perhe. Sittenhän se on ihan hullua, että eletään vain toisen rahoilla. Tai oikeastaan vanhempien, vai miten se menikään? 😛 Mun mielestä on vaan hienoa, että te pystytte toteuttamaan unelmianne, olipa sitä rahaa sitten paljon tai vähän. Kaikkihan on myös kiinni siitä, mihin sen rahan käyttää. Ei vain siitä, mitä tienaa.

Arvaa vain, kuinka paljon ja monelta eri taholta meidän raha-asioita on ruodittu, koska olemme mamuperhe. Jopa tuntemattomat mammat leikkipuistossa ovat järjestäneet mulle ristikuulusteluita. 😉

Oletuksena tuntuu olevan, että mamu on yhtä kuin köyhä ja Suomeen on tultu tukien perässä. Asunto on kunnan vuokra-asunto ja eläminen saattaa olla levotonta. Ja koska kyseessä yhteiskunnan elätit, niin heidät sopii pistää seinää vasten ja tiukata tarkemmin, mihin suomalaisten verovarat menee. Eikö.

Näin anonyyminä voin avautua ja kertoa, että yhteiskunnalta tulee kyllä lapsilisä ja kotihoidontuki, mutta mieheni maksaa veroja aika monta euroa joka kuukausi. Tilastojen mukaan vain 3 % Suomessa tienaa yhtä hyvin kuin hän. Meillä on myös kolme omistusasuntoa.

Emme tulleet Suomeen tukien, koulutuksen tai terveydenhuollon perässä. Nämä asiat saisimme järjestettyä laadukkaammin muuallakin. Tulimme Suomeen, jotta lapset saisivat mahdollisuuden tutustua omakohtaisesti suomalaiseen kulttuuriin ja oppia sujuvasti suomen kielen. Emme ole täällä pysyvästi.

Kieroa huumorintajuani kutkuttaa ylimielisyys ja alentuva tai holhoava asenne. Siinäpä pohtivat, miten tämäkin mamuperhe elämänsä rahoittaa.

Hyvä postaus! Ja hyvä blogi! 🙂

Mekin olemme nuoria, minä kotona ja mies töissä ja omistamme omakotitalon pääkapunkiseudulta. Ja ei ole "helvetisti" velkaa vaan sen verran, että pystymme sen pois maksamaan sopivan laina-ajan puitteissa. Onnea on omistaa käsistään kätevä mies (joka rakensi talomme itse), että voi tehdä taloudellisesti järkeviä valintoja. Kuten sinun miehesikin remontoi:) tsemppiä loppuremonttiin, lopputulos palkitsee!

Meillä on vähän samanlainen asetelma täällä (mies töissä, mie vauvan kanssa kotona), ja ollaan ihan samaa mieltä, että kun ollaan yhdessä tällä tavalla, niin rahat ovat yhteisiä ja niillä me elätetään meidän perhe. Tosi hienosti kirjotit, ja selkeästi. Toivottavasti tästä aiheesta oltaisiin hiljaa tästä lähtien. Parempihan se olisi ollut, jos ei olisi tarvinnut tätä postausta kirjoittaa ollenkaan. Ihmiset vain tuntuvat olevan uteliaita ja ilkeitä netissä yhä enemmän. Ihan niin kuin perus tallaajaa ei voisi anonyymin nimen takaa jäljittää…
Tsemppiä! 🙂

Huh hu. Hulluja kommentteja. En ole koskaan ymmärtänyt miksi toisten raha asiat kuuluisi muille. Ja kyllä me äiditkin töitä tehdään, vaikkakin kotona. Ja ihan normaaliahan tuo on, että äiti on kotona. Usein se vaikuttaa paljon rahatilanteeseen, mihin ne rahansa haluaa käyttää. Haluaako tuhlata ne johonkin hömppään vai käyttää fiksusti. Mitä pitää tärkenä ja mitä ei.

Olette molemmat nuoria ja sinä et käy edes töissä ja on kaksi lasta elätettävänä, niin ihmettelen kyllä minäkin miten teillä on varaa ostaa omakotitaloja yms. Monet nuoret elävät nykyään ahdingossa ja hyvä kun on edes vuokraan ja ruokaan kuukaudessa tarpeeksi rahaa, niin ihmetellä täytyy mistä te revitte rahat. Tony ei voi yksin niin paljon tienata, että niillä rahoilla ostellaan taloja. Tietysti voitte olla saaneet jo perintöä ja sitten teillä on helvetisti velkaa…

Yllättävän vähästäkin voi säästää, jos vaan osaa. Jotkut käyttää tupakkaan 300e kuussa ja toiset säästää sen. Jotkut ostaa kalliita vaatteita paljon joka kuukausi ja toiset säästää. Jotkut tekee ite ruokaa ja säästää sillä, kun toiset käy joka päivä ulkona syömässä 😉 valintoja, valintoja. Oon todella hyvä säästäjä ja oon saanu säästettyä jopa osa-aikasena 800e kuussa tienaavana 😀 Välillä on ollu palkka vähemmänkin. Että sillee. Jos tienais vaikka 2000e ja sais säästettyä niinkuin minä nii jäis joka kuukausi reilusti yli tonni. Eikä edes haittaa vaikka välillä ostaiskin jotain muuta ku ruokaa.

Voi huokaus tuota tän viestiketjun aloittajaa!!! Mulla on ystäväpiirissä kymmenisen nuorta perhettä, kellä yhdestä kolmeen lasta JA omat asunnot. Se, kun osaa käyttää rahaa järkevästi mahdollistaa paljon! 🙂

Samahan se on laittaako rahan vuokran maksuun vaiko lainan maksuun? Tyhmempää se vaan on jollekkin muulle rahaa antaa, lainaa maksaa itselleen kuitenkin. 😀

Katsos se myös "pelastaa" monelta rahan menemiseltä kun on lapsia. Ei ole aikaa niin paljon bilettää ja tuhlata rahaa turhuuksiin. 😉 t: toinen nuori omakotitalon omistaja

Nämä nuoret mitkä asuu ahdingossa eivät selvästi osaa laittaa rahoja riittämään kuukaudeksi.

Olettekos uteliaat koskaan kuulleet sanaa laina…käyttäköö googlea jossette ole! 🙂

Miksi Tony ei yksin voi tienata sen verran rahaa että voimme ostaa talon? (Huom. talon, ei "taloja")

Voi hyvänen aika! Eikö ihmisillä ole muuta tekemistä! Ihan naurattaa ja suututtaa yhtä aikaa. Pidän blogistasi ja odottavana äitinä olen saanut blogista paljon, kiitos Sinulle siitä ja tsemppiä jatkoon! <3

Ne jotka noita kokoajan kyselee ovat vaan kateellisia.

Näinhän juuri se on! Mun pieneen mieleen ei kertakaikkiaan vaan mene se miksi ihmisillä ei ole muuta tekemistä kuin pohtia muiden raha-asioita?! Tuskinpa vain olet ainoa ihminen tässä Suomessa joka toimii kotiäitinä miehen käydessä töissä…Täysin normaalitilanne jossa ei ole minkäänlaista puitavaa muiden suussa tai ihmeteltävää. Mutta niin se ikäkysymys vain nousee jokaisessa asiassa esille…Tsemppiä sulle ja iloista kevättä :-)!

Kummallista että ihmiset tuolla tavalla luulevat kaikkea ja utelevat. On ihan normaalia että isä käy töissä ja äiti hoitaa lapsia kotona. Nimenomaan arvokasta työtä teet sinäkin Eveliina.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X