eveliina matilda - Banneri
Tällä hetkellä osittain allekirjoitan sanonnan että kaksi lasta menee siinä missä yksikin. Pikkuveli on tähän asti ollut melko leppoisa kaveri. Vatsa vaivaa välillä, mutta kitinä ajoittuu oikeastaan vain päivään. Yöt vauva on nukkunut tosi hyvin. Yleensä hän syö öisin melko harvakseltaan, välillä voi olla jopa viiden tunnin syöntivälejä. Pikkuinen nukkuu päivisin paljon ja unipaikaksi hänelle kelpaa oikeastaan mikä vain; kantoliina, sänky, sitteri, turvakaukalo… Pyrin käyttämään vauvan hereilläoloajan seurusteluun, mutta poika ei pistä pahakseen vaikka joutuisi joskus pötköttelemään yksinäänkin. Silloin hän katselee maisemia ja kuuntelee mitä ympärillä tapahtuu. Vauva itkee oikeastaan melko harvoin, vain silloin jos nälkä on päässyt kasvamaan liian kovaksi tai vatsassa vaivaa ilma.
Adeliinakaan ei ollut mikään kovin haastava vauva, mutta hänen syntymänsä myötä elämäni muuttui niin radikaalisti, että arki tuntui paljon raskaammalta. Nyt kun olen jo Adeliinan myötä tottunut vaipanvaihtoon, syöttämiseen, huonoihin yöuniin sekä siihen että siinä vierellä on koko ajan joku kenen tarpeet täytyy laittaa omien tarpeideni edelle, ei vauvan tulon jälkeen elämä ole tuntunut kovinkaan paljon raskaammalta. Toki nyt hoidettavana on kaksi lasta, mutta koska meidän vauva on tähän asti ollut melko helppo tapaus, työn määrä ei tunnu tuplaantuneen. Voin siis sanoa että tällähetkellä kaksi menee siinä missä yksikin!
Suurin arkipäivien haaste kahden pienen lapsen kanssa on nukkuminen. Jos vauvan vatsa vaivaa juuri Adeliinan päiväunien aikana, minulla on kohta kaksi huutavaa lasta ja päälle iskee hirveä riittämättömyyden tunne. Öisin vauva on pari kertaa herättänyt Adeliina itkullaan, mutta yöunille Ade käy onneksi aina helposti uudelleen. Toinen haastava asia on se että imettäessäni mun on vaikeaa seurata Adeliinan touhuja. Ade on ehkä itsekkin oppinut käyttämään imetystuokiot hyväkseen, sillä aina kun istun sohvalle imettämään vauvaa, Ade taapertaa toiseen huoneeseen tekemään tuhoja. Yleensä hän suuntaa tyhjentämään keittiön laatikoita. Näistä asioista huolimatta arki kahden pienen kanssa rullaa paljon jouhevammin kuin olisin arvannut.

 Jos Adeliina herää uniltaan huomenna aikaisin, ajattelin mennä lasten kanssa paikalliseen perhekahvilaan. Tiistaina mennään aamulla Adeliinan 1,5v neuvolaan, päivällä käydään Adeliinan kummitädin Emilian kanssa huonekalukaupoilla ja iltapäivällä mennään vielä mun vanhempieni luokse. Keskiviikon varmaan keräilen itseäni vauhdikkaan tiistain jäljiltä, mutta loppuviikoksi täytyy taas keksiä jotain pientä ohjelmaa, niin päivät lasten kanssa kuluvat kivan nopsaan.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (15)

En ole varmaan tajunnut edes onnitella uudesta vauvasta, joten lämpimät onnittelut ihanasta ja söpöstä pikkuisesta! <3 Kiva kuulla että elämä kahden lapsen kanssa on mennyt mukavasti. Oli myös mukava lukea synnytyskertomusta ja kokemuksia luomusynnytyksestä. Kaikkea hyvää teidän päiviin!

Kolmen lapsen äitinä (6v, 3v ja pian 2v) voin sanoa että se pahin vaihe on siinä kun pienimmäinenkin alkaa liikkua. Tai no…sen jälkeen voi vielä olla kaksi uhmailijaa yhtäaikaa. 😀 Mutta kaikesta selviää! Sen voin kyllä rehellisesti sanoa ettei kaksi lasta ole ainakaan sama kuin kolme! Toki sekin voi riippua siitä miten pienellä ikäerolla lapset on. Meillä kun nuorimmaisten välillä on vaan 1v 4kk.

Hieppa!
Sellanen kysymys tuli mieleen, että huomasin että teillä on pöydällä kukat ja pöytäliinat niin antaako Adeliina olla niiden rauhassa? Tuli heti mieleen että meillä ei voisi olla mitään pöydillä siksi kysyn 🙂

Isompana kaksi menee jo helpommin kuin yksi, jos vaan leikit käy yhteen. Ainakaan meillä ei kovin usein äitiä tarvita erotuomariksi ja osaavat keskenään leikkiä.

Meillä mä koitan aina keksiä imetyshetkeiksi esikoiselle jotain kivaa, esim saa napostella jotain tai lukematon kirjastonkirja mun vieressä kun imetän, joskus saa kattoa yhden videopätkän youtubesta 🙂

Onpa kiva kuulla, itse kun odotan tällä hetkellä toista lasta syyskuussa saapuvaksi meidän perheeseen 🙂

– Laura – Arjen sekametelisoppa

Mistä on tuo teidän ihana valkoinen lelulaatikko?? 🙂

Hei, mahdatko muistaa mistä ja koska olet ostanut tuon ihastuttavan leluarkun joka teillä olohuoneessa on? 🙂 Itse etsin samantyylistä, mutta toistaiseksi ei ole sitä täydellistä löytynyt.

Meillä oli alussa helppoa, vauva nukkui 6 kk tosi hyvin ja rupesi valvottamaan.. Hampaat!
Lopetin sen myötä kaiken suorittamisen, ei vaan enää ollut aikaa tai energiaa ylimääräiseen.
Esikoiseni täyttää jo 5, mutta herää joka aamu klo. 6.30 ja yöllä herään parhaillaan 10 kertaa :/
Kai tämäkin aika on tietynlainen opetus, että kaikkea ei voi kontrolloida ja loppujenlopuksi se on ihan hyvä.

Onneksi suurin osa 2 lapsen perheistä pystyy suorittamaan muutakin kuin pyykin pyörittämistä, siivoamista yms pakollisia.
Jos jotain blogia pitäisin niin se olisi jäänyt jo vuosi sitten kun toinen syntyi 😀

Rohkaisevaa kuulla, yleensä kun kuulee juuri sitä että "kaksi ei sitten muuten mee siinä missä yksikin"! 😀

Itse toimin juuri näin. Esikoinen oli vähän yli vuosikas ja älyttömässä kiipeily iässä.. imetin aina meidän makkarissa ovi kiinni. Ajattelin, että parempi, että taapero itkee sängyn reunalla, kuin tippuu pöydältä.. Onneksi tyytyväisenä aina leikki sen ajan:)

Voi kun kuulostaa helpolta. Mulla 1.5 syntynyt poika ja ollaan osastolla rs-viruksen takia 🙁 Varo ettei tartu teillekkin, sitä on liikkeellä hirmusti.
Ja joo toi on niin tuttua kun imettää ja isompi tekee tuhojaan. Meillä yleensä isoveljet 4v ja 2v vetää paini tai nyrkkeily matsin kun isken tissit tiskiin.

Heippa, onnistuisitko teillä sulkemaan ovia kun imetät, siis jos olisitte kaikki kolme samassa tilassa kun imetät, ovet kiinni. Näin helpompi vahtia isomman puuhia. En tiedä toimiiko, mutta pari tuttuani tekee niin joilla sunnilleen samalka ikäerolla kun teillä lapset.

Helpottavaa kuulla, moni kun sanoo että se on yhtä hulinaa 😀

Meillä lapsille tulossa ikäeroa 1 v 3 kk. Jos kiinnostaa seurata meidän perhe-elämää blogini löytyy
täältä 🙂

hymyilin lukiessa koska omalla kohdalla tuo "kaksi menee siinä missä yksikin" vaihtui "ei kahta ilman kolmatta" 😀 mukavaa kesänodotusta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X