eveliina matilda - Banneri
Menopelinä meillä toimii Volkswagen Golf farkku. Tämä on siis enimmikseen mun käytössäni, koska kuljen enemmän lasten kanssa. Tony ajelee lasten suhteen vähän epäkäytännöllisemmällä Opel Mantalla.

Meillä on nämä autot vaihtuneet aika tiuhaan tahtiin, koska Tony tykkää vaihtaa kulkupeliään useammin kuin sukkiaan. Nyt tämä wolkkari on kuitenkin ollut meillä jo jonkin aikaa ja ainakin minä olen ollut tähän tosi tyytyväinen! Tämähän on tosi pieni farmariksi, mutta lapset istuimineen mahtuvat kuitenkin kivasti takapenkille ja takaluukkukin on juuri sopiva rattaiden kuljettamiseen.

Vauva kulkee Maxicosin cabriofix turvakaukalossa. Kaukalo on mielestäni tyylikkään näköinen ja kevyt. Emme ole hankkineet kaukaloon telakkaa, enkä kyllä edes ole tuntenut vyökiinnitystä mitenkään turhan haastavaksi.

Adeliinan istuu Cybexin Pallas istuimessa. Tähän istuimeen ollaan oltu todella tyytyväisiä! Palkki-istuimessa lasta voi kuljettaa kasvot menosuuntaan jo heti kun siirrytään turvakaukalosta pois. Palkin ansiosta lapsen niskat eivät mahdollisen törmäystilanteen sattuessa pääse retkahtamaan. Myöskään Adeliinan nukkuessa pää ei retkota eteenpäin. Kun Adeliina täyttää kolme vuotta, palkin voi jättää pois ja turvaistuin muuttuu turvavyöistuimeksi. Täytyy vielä kehua että Ade tykkää paljon enemmän matkustaa kasvot menosuuntaan koska hän näkee maisemat paremmin, eikä autoillessa tule huono olo, kuten selkä edellä matkustaessa saattaa tulla.
Olemme hankkineet Adeliinalle seuraavaksi istuimeksi Recaron turvavyöistuin, joten pikkuveli pääsee tähän penkkiin sitten kaukaloiän jälkeen.

Nyt karvainen lapsemme ei ollut reissussa mukana, mutta vauvan ja Adeliinan väliin jää juuri sopiva kolo Fidolle!
Nyt kesänkynnyksellä olisi ajankohtaista hankkia lasten ikkunoihin aurinkosuojat. Tony ehdotti jotai kalvoja(?), mutta mä luulen että se ei saa aikaiseksi hankkia ja asentaa sellaisia… En haluaisi ikkunoihin mitään Disney -kuosin aurinkosuojia, olisko teillä ehdottaa mistä saisi jotain kivoja? 🙂

Kommentit (29)

Cybex pallas on turvallisin juuri telakalla. Ilman telakkaa ei ollu niin korkeasti rankattu. On ihan näyttöä miten paljon turvavyö antaa kolarissa myöten ennenkuin kiristyy kunnolla, jolloin kaukalo irtoaa penkistä. Telakka on koko ajan kiinteästi penkissä kii. Ite en lastani muuhun kiinnittäisi.

Luulen että kyse on isofix kiinnitteisestä telakasta. 🙂

Puhutko nyt isofix-kiinnityksestä vai telakasta?

Laita vartalo kuvaa synnytyksen jälkeen, ois kiva! 🙂

Meille löytyi mustat aurinkosuojat Lastentarvikkeesta ihan parilla eurolla 🙂 En tosin tiedä onko niitä siellä edelleen, koska omamme ostimme viime kesänä.

Biltemasta ostimme mustat aurinkosuojat 🙂

Milloin vauvan nimi julkistetaan? 🙂

Onko teillä kallistus mahdollisuus tuossa aden istuimessa? Kun nukahtaa niin onko kallistettuna et siks ei pää retkota vai eikö silloinkaan vaikka ei olisi kallistettu? istuinta etsitään meille ja tuumittu että tarviiko olla kallistusmahdollisuus juurikin nukahtamisen takia.

Meillä on samanlainen istuin. Niskatukea saa säädettyä eri asentoihin, välillä poika nukkuu palkkiin nojaten. Todella tyytyväisiä ollaan istuimeen oltu ja poika viihtyy autossa mainiosti kun näkee korkealta eteenpäin ja voi palkin päällä leikkiä pikkuautoilla. Hyvää kesää sinulle Eveliina, jätä ilkeät kommentit omaan arvoonsa:)

Oi olisipa meilläkin semmonen auto, missä mahtuu etupenkille istumaan kunnolla, kun turvaistuin takapenkillä! Me ei voitu edes ajatella, että kaukalossa ei olisi ollut telakkaa, kun turvavyön kanssa sumplaaminen joka kerta tuntui aivan liian vaikealta. Sitä paitsi kun yritettiin silloin alussa ennen vauvan syntymää, niin turvis ei riittänyt, eli varmaan yritettiin laittaa sitä jotenkin väärin… Toi palkki näyttää tosi ahdistavalta, mutta ei kai siinä mitään, jos Ade viihtyy. Meidän vauhtihirmu ei tykkäisi tuommoisesta, mutta eihän kaikki sovi kaikille 🙂

Sama kokemus myös meilläkin! Oikein aikaansaava ja vilkas tyttömme ( reilu 1v) viihtyy moitteetta ko. palkki-istuimessaan. Olemme olleet todella tyytyväisiä istuimeen.

Meillä on sama palkki-istuin kuin adella ja meidän tyttö on myös kunnon vauhtihirmu. Viihtyy kuitenkin älyttömän hyvin istuimessa! 🙂 Näyttää ehkä tukalalta mutta ei sitä ole.

Heips! Meillä myös Cybexin pallas. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä tähän. Jos miinuksia pitäisi etsiä, sanoisin, että palkki hiostaa kesällä. Sekä toisena; pienempänä hankala liikuttaa käsiä, mutta näin tytön kasvaessa (1 v 9kk) ei sekään ole enää ongelma. Ja tosiaan tämä palkkihan on parempi kuin 5-pistevyö… Jos kolari sattuisi; palkki antaisi periksi ja selkärangan vauriot olisivat todennäköisesti pienemmät kuin 5-pistevöiden kanssa (jotka siis eivät "jousta"). Mutta siis makunsa kullakin turvaistuinten suhteen, meille tämä oli parhain vaihtoehto 🙂

mun mielestä biltemassa tais olla ihan mustia aurinkosuojia 🙂 meillä aurinkosuojat ei auta tarpeeksi ja Elviraa häikäisee niistä huolimatta, Tino mietti tuota kalvojuttua myös mutta sama homma, tuskin saa aikaseksi :D:D:D

En kyllä vaan pysty käsittää miten tossa cybexin palkki-istuimessa ei muka niskat retkahda kolarin tullen? Näyttää siltä et lapsi löis naaman tuohon palkkiin jos kolari tulisi… en ikinä hankkis omalle lapselle tollasta

Olen ymmärtänyt että istuin on ollut useamman vuoden ns. testivoittaja! Tukalan näköinen mutta myös täällä parhaaksi todettu
+ kyllä se turvavyö kiinnitys on turvallinen vaihtoehto. On sitä ennenkin ilman telakoita kaukalot kiinnitetty ja niin jatkossakin. Eiköhän tämäkin olisi kielletty jos olisi turvattomaksi todettu. Joten Eveliina jatkakaa vaan samalla tavalla!

Eikö ole parempi että lapsi lyö naaman palkkiin kun törmäyksessä koko lapsi liikkuu kun taas naama menosuuntaan viisipistevöissä hartiat on kiinni penkissä vöillä jolloin vaan pää jatkaa matkaa?

Parin vuoden päästä nuo on kielettyjä. Siitä on myös tuoreita negatiivisia testaus tuloksia.

Niin no tämä on testeissä hyvin pärjännyt istuin. Ei kai näitä sais myydä jos ei olisi tutkittu turvalliseksi.

Kaukalo on todella paljon turvallisempi telakalla!!

ihan perus mustat aurinkosuojat löysin itse ainakin tokmannilta ja taisi myös motonetissä olla mustat myynnissä.

Toi Adeliinan istuin on tosi jännä. Vaikuttaa ensinäkemältä, että on todella tukala, kun se painaa tossa, mutta olen monilta kuullut että parempaa saa etsiä. 🙂 Jonkun tommosen auton mäkin vielä tarvitsen: pieni, mutta tilava. 😀

Se näyttääkin vähän ahdistavalta! 😀 mutta ei se palkki suoraa paina lasta, vaan se kiinnittyy noihin istuimen sivuihin. Ade ainakin viihtyy hyvin palkin ja istuimen välissä. 🙂

Matkustaahan Fido myös turvallisesti kiinnitettynä? 🙂

Palkki-istuimen ideahan on juuri se että siinä ei ole erikseen turvavöitä jolloin kolarissa vyöt eivät pidä lapsen olkapäitä paikallaan ja näin paine ei kohdistu niskoihin. Palkki-istuimessa lapsen koko kroppa pääsee liikkeelle ja sen takia tätä pidetään yhtä turvallisena kuin selkä menosuuntaan olevaa istuinta. Tämä siis ei ole sama asia kuin normaali kasvot menosuuntaan istuin 🙂 Jos lukee turvaluokituksia ni hyvät arvosanat saa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X