eveliina matilda - Banneri
 Vasemmalla ystäväni Mere imettää Stella tytärtään

Meidän imetystaipaleemme on lähtenyt oikein kivasti käyntiin. Vauva on nyt kaksi kuukautta vanha ja hän on sairaalasta asti saanut vain minun tissimaítoani. Oikean imetysotteen vauva oppi jo tosi nopeasti syntymänsä jälkeen. Nälissään hän tarttuu aina ahnaasti rintaan kiinni. Välillä hän syö muutamassa minuutissa masunsa täyteen, mutta toisinaan hän haluaa rauhassa lutkuttaa nänniä ja nautiskella ruokailusta pitkän kaavan mukaan. Yleensä aina iltaisin vauva tankkaa maitoa muutamia tunteja, jotta hän jaksaa yöllä nukkua pidempään. Iltaisin imetys on siis sellaista että vauva haluaa rintaa, sitten hän röyhtäisee, puklaa ja torkahtaa, mutta herää taas hetken päästä uudestaan syömään. Öisin poika herää myös pari kertaa syömään, mutta yleensä nukahtaa tissi suussa jo muutaman imun jälkeen. Me nukumme perhepedissä, eli vauva saa nukkua maitobaarin äärellä vaikka koko yön.

Poika kasvaa hurjaa vauhtia, joten päivään mahtuu tosi monta imetystuokiota. Koska olen äiti myös vauhdikkaalle taaperolle, osaan imettää ihan milloin vain, missä vain! Kotona imetän usein liikkellä ollessani, eli samalla kun vauva on tissillä tyhjennän tiskikonetta, leikin Adeliinan kanssa, imuroin, pesen pyykkiä… Joskus imetän niin että vauva on toisella käsivarrellani, mutta jos tarvitsen molemmat kädet vapaaksi, vauva ruokailee manducassa tai liinassa. Silloin vain viritän kantovälineen hieman normaalia alemmas ja löysemmälle. Iltaisin kun koti on rauhoittunut ja Adeliina on jo mennyt nukkumaan, käperrymme pojan kanssa sohvan nurkkaan ja imetän mukavassa asennossa Doomoon imetystyynyn kanssa.
On varmasti itsestään selvää, että myös kotimme ulkopuolella vauvalle iskee ihan samalla tavalla nälkä kuin kotonakin. Silloin kun pojalla on nälkä, niin hän saa syötävää, oli paikka lähes mikä tahansa. Tähän asti olen imettänyt pysäköidyssä autossa, kadulla kävellessäni, ruokakaupassa, vaatekaupassa, hautausmaalla, puiston penkillä, bussipysäkillä, sukulaisten luona, kahvilassa… Välillä on mukava mennä esim. vaatekaupan pukukopin suojaan imettämään, mutta en kyllä osaa ujostella imetystä ihmisvilinässäkään. Osaan tehdä imetyksen niin huomaamattomasti, että usein kukaan tuskin huomaakaan että vauvalla on ruokahetki menossa. Jos jollekkin kuitenkin on ongelma että imetän vauvaani julkisesti, se on nimenomaan hänen ongelmansa, ei minun. Uskon että muut ihmiset mielummin sietävät näköeteisyydellään imettävän äidin, kuin kuuntelevat nälkäänsä kiljuvaa lasta. Minulla ei ole tapana verhoilla rintamustani mitenkään piiloon, mutta eivät tissini imettäessäni mitenkään erityisen esillä ole, sillä vauvan syödessä nänni on lapsen suussa ja vauvan pää peittää suurimman osan tissistäni. En siis imettäessäni tunne itseäni perverssiksi itsensäpaljastajaksi, vaan luonnolliseksi lastaan ruokkivaksi äidiksi.
Tiedän että kaikille julki-imettäminen ei ole niin yksinkertainen asia kuin minulle. Teille minä haluan vinkata että alussa rinnan kaivaminen paidasta muiden seurassa voi tuntua kiusalliselta, mutta mitä useammmin sen tekee, sitä vähemmän se tuntuu hassulta! Myös napitettavista paidoista tai imetyspaidoista voi olla apua, jos tuntee olonsa kovin alastomaksi silloin kun tissi tulee paidan kaula-aukosta.

Toivon että pytyn täysi-imettämään vauvaa kuuden kuukauden ikäiseksi asti. Sen jälkeen haluan kiinteiden ruokion ohella imettää häntä niin pitkään kuin hänelle vaan tissi maistuu ja homma tuntuu meistä molemmista mukavalta. Toivottavasti maito maistuisi pojalle ainakin sinne vuoden ikään asti!

Kuvista kiitos Emilialle. 🙂

Kommentit (9)

Tää on hieno juttu että kirjoitat imetyksestä näin avoimesti, siitä vaietaan liikaa.. Esikoisen synnyttyä luulin oikeasti että imetys menee niinkuin elokuvissa, tissi suuhun ja maitoa mahaan. No eihän se ihan niin mennyt, kauheat vaikeudet ja tuskat oli koko ajan imetyksen kanssa. Imuote jatkuvasti väärä ja mä en oikeastaan muuten osannut kunnolla imettää kuin maaten. 4kk täysimetystä ja osittaista 7kk. Nyt kakkosta odotellessa toivon että osaisin enemmän kysyä ja etsiä apua, unohtaa sen neuvolan kun sieltä ei ykkösen kanssa tullut kyllä mitään apuja.

Olisi mielenkiintoista kuulla lisää, miten ihmeessä esim. imetät liikkuessa? 😀 ja mistä olet saanut apua, tai oletko sellaista tarvinnut?

Hieno juttu, että imetys on onnistunut noin mukavasti. 🙂 Minullakin oli poikani vauva-aikoina aika rento ote imetykseen, ja koin, että se olikin yksi tärkeimpiä seikkoja imetyksen onnistumisessa. Että antaa imetykselle aikaa, eikä nolostele imettää julkisestikaan, ei tee asiasta omassa päässä liian suurta numeroa. Taannoin kävin vaihtamassa taaperolleni vaippaa ison marketin lastenhoitohuoneessa, siellä tuore äiti hieman vaivautuneen oloisena epämukavalla puutuolilla imetti pienokaistaan. Mun teki mieli sanoa hänelle jotain rohkaisevaa, että ei sun tartteis täällä pierunhajuisessa vessassa imettää, voit tehdä sen ihan yhtä hyvin tuossa kahvilan sohvallakin, ei tartte nolostella! 😀

Ihana kuulla miten rohkea imettäjä olet: ). Itselläni lähes samanikäinen tyttö ja imetän myös missä tahansa. Meillä on myös tuo taapero niin imetys ei aina onnistu kaikessa rauhassa=).
-jonna

Hei, tiesätkö pystyykö trikoisessa liinassa imettämään? Sillähän saa vaan sen kietasuristi2 tehtyä (?!), onnistuuko siinä?

Ei vastaa koskaan lähes 🙁 siitä hyvät bloggaajat tunnistetaan…

Etkö vastaa kommentteihin? 🙁

Ihanaa, että imetys onnistuu! 🙂 Meillä poika täytti eilen 6kk ja on saanut jo pari kertaa maistaa perunaa 😀 täysimetyksellä mentiin siis 6kk. Itse en oikein osaa imettää julkisesti mikä harmittaa minua. Vauva ei tykkää syödä sylissä vaan syö enemmin niin, että makaamme sängyllä vierekkäin, tämä ei luonnollisesti onnistu esim kaupassa :DD Eli meillä vähä ollu vaikeeta, joskus kesken reissun kun alkaa vauvaa nälättää niin hän ei suostu syömään 🙁 onneksi esim lastenhoito huoneessa onnistuu niin et vauva hoitotasolle ja sit ite meen varpailleen ja tissi suuhun 😀 siinä sitte syö. Imetys on niiiin luonnollinen asia ja en tajua miten jollekin se voi olla vastenmielistä… Onneksi on teitä jotka kuitenkin tekee sitä julkisesti niin ehkä ihmiset tottuis. Oon kyllä ite pari kertaa onnistunu ravintolan pöydässä imettämään ja tuli voittaja fiilis 😀 meillä vauva ei kyl enää jaksa keskittyä syömiseen edes jos vaikka mieskin pyörii lähellä tarttee rauhaa, että jaksaa keskittyä 😀 Muuten tosi kiva blogi sulla!! 🙂
T. Anna

Kuinka pitkään imetit vanhempaa lastasi?
Täällä mentiin täysimetyksellä 6kk ja kokonaan imetys loppui tytön ollessa noin 1v 2kk. Imetys on ihanaa ja toivottavsti kukaan ei häpeile imettää julkisilla paikoilla. Itsekin imetin ties missä, aina kun tyttö niin halusi.

Ihanan rennosti otat imetyksen! Meillä hankalinta oli mun rintavarustuksen koko eli tissit on niin isot, että oli hankala löytää hyvää asentoa. Tissiä joutui jotenkin aina kannattelemaan toisella kädellä ettei täysin peittänyt vauvan naamaa. Stressasin ja imetin aina kotona, mutta muualla en vaan löytänyt sopivia paikkoja ja asentoja. Parin kuukauden osittaisimetys kuitenkin onnistui kahden lapsen kanssa vaikka olisin halunnut imettää pidempään. 🙂 Harmittamaan kyllä jäi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X