eveliina matilda - Banneri

Siirretään valokeila välillä isosiskon suuntaan ja kysytään, että mitä kuuluu Adeliinalle? Häneltä itseltään kysyttäessä; kiwaa! Hämmästyn joka päivä sitä kuinka paljon Adeliina jo ymmärtää ja osaa asioita. Pieni taapero on oppinut ilmaisemaan itseään ihan uusilla tavoilla; osoitellen, elehtien ja puhuen. Eikä ihmekään, sillä täyttäähän esikoiseni marraskuun 13. päivä jo kaksi vuotta!

Adeliina osaa jutella lyhyitä lauseita, hän ymmärtää mitä joo ja ei tarkoittavat. Adeliina puhaltaa jos ruoka on kuumaa ja vaatii kovalla äänellä liisää, jos maitolasi on tyhjä. Ade niistää nenänsä itse, pottailee ahkerasti ja harjoittelee pukemista. Kengät sujahtavat jo sujuvasti jalkoihin ja pipokin löytää päähän. Vaatteiden riisuminen käy kädenkäänteessä, tosin yleensä aina silloin kun olen hetken keskittynyt Alexanderiin ja saanut pojan puettua kuistille lähtövalmiiksi. Adeliina osaa kertoa jos johonkin sattuu tai on tullut pipi. Silloin puhalletaan taikapuhallus ja pipi katoaa.

 

Adeliina tykkää hoitaa nukkea. Hän jäljittelee minua kaikessa, myös vauvanhoidossa. Ade tukee kädellä nuken niskaa, imettää paitansa alta ja röyhtäyttää lopuksi. Myös pikkuveli kiinnostaa. Alexia tekisi mieli silittää, taputtaa, tökkiä, repiä ja potkia, mutta ennen kaikkea pikkuveljen vieressä lelukaaren alla on ihan parasta makoilla ja naureskella.
Adeliina ei ole enää pitkään aikaan syönyt tuttia taikka tuttipulloa, mutta nokkapullosta juodaan hörppy vettä aina ennen päivä- ja yöunia.

 PIPO&HUIVI/POMP DE LUX   /  TAKKI/H&M   /   HOUSUT/H&M   /   KENGÄT/JESPER JUNIOR

Luonteeltaan kutsuisin Adeliinaa edelleenkin temperamenttiseksi. Kuten varmasti monilla muillakin tämän ikäisillä, myös meillä kaikki tunteet koetaan täysillä. Pieni vastoinkäyminen saa neidin heittäytymään takaraivo edellä lattianrajaan kiljumaan. Välillä mikään ei kelpaa, vaan potkitaan, lyödään, itketään ja huudetaan tosi pitkään. Toisaalta pienistäkin hyvistä asioista on loputtoman paljon iloa ja nauretaan täysillä, niin että kaikki kahdeksan ja puoli hammasta näkyvät. Toisesta yläetuhampaasta menetettiin puolet sohvalla hyppimisleikin päätteeksi…

Kommentit (12)

Mistä on Adeliinan ihana takki? 🙂

-Emma

Miten hammas meni halki?

Miten näitä hammasonnettomuuksia tuntuu nyt sattuvan kaikille… 😀 kummitytöltä (4v) lohkesi molemmat etuhampaat niin pahasti, että jouduttiin hammaslääkärissä repimään irti. Pyörällä kaatumisen seurausta tämä. Toisen ystävän lapselle kävi vähän samoin kun Adeliinalle ja lapsi on myös saman ikäinen kuin Adeliina. Molemmissa keisseissä hammaslääkärissä sanottiin, ettei ole haittaa, sillä rautahampaat kasvaa aikanaan tilalle 🙂

Ollaan tottakai käyty jo hammaslääkärissä. Ainakaan toistaiseksi hampaalle ei tehdä mitään. Todennäköisesti tilalle kasvaa kuitenkin ihan terve rautahammas. 🙂

Ootteko jo varanneet hammaslääkäri sjsn?

Adeliina kaatui ja löi naaman nokkamukiin. Hampaasta lohkesi iso pala. ;(

Nyt on kyllä aivan pakko sanoa että ompa ihanaa ettei ainoastaan meillä heittäydytä lattialle kiljumaan! Tuntuu että muiden lapset on sellasia kullannuppuja 24/7 ettei ne edes osaa kiukutella tai ainakin niiden vanhemmat antaa ymmärtää niin 😀

Voi olla! Adeliina on ihan helmi ipana 🙂 <3

Haha. 😀 täältä ainakin löytyy sellainen pikku kiukuttelija että.. 😀
Ehkä ne muiden kullannuput ovat vain vieraskoreita? 😉 😀

Kirjoitin viimeisen kuvan yhteyteen vaatteiden ostopaikat. 😉
Takki on h&m:stä. On livenä tosi nätti! Tokikaan tässä ei ole mitään teknisiä ominaisuuksia, mutta ns. kauppatakkina menee loistavasti. Oli muuten Turun keskustan kaupassa alessa 10€. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X