eveliina matilda - Banneri
Meille joulu ei ole kulutusjuhla, vaan juhla jolloin hiljennymme hetkeksi perheen kesken. Tunnelmoimme kynttilänvalossa, syömme pitkään ja hartaasti suvun kesken sekä herkuttelemme perinteisillä jouluherkuilla. Myös lahjat kuuluvat olennaisesti osaksi jouluamme, mutta ne eivät ole se keskeisin juttu. Lahjoja on kiva saada ja niitä on myös kiva antaa muille. Haluamme tottakai lahjoa lapsiamme ja nähdä kaksivuotiaan riemun, mutta emme aio vetää pakettiövereitä!

Leukani meinasi pudota lattiaan kun luin eräässä vauvaryhmässä, että yhdessä perheessä jokaisen lapsen paketteihin käytetään keskimäärin 600 euroa. Rahanmenoa ehkä jopa enemmän mua ahdistaa se valtava tavaramäärä! Tahdon opettaa omat lapseni siihen, että jokaisen lahjapaperin sisällöstä ollaan kiitollisia. Mielestäni maltillisella pakettimäärällä on helpompi opettaa kunnioitusta lahjoja kohtaan, joten me vanhemmat ostamme Adeliinalle ja Alexanderille vain muutaman paketin. Tiedän että lapset saavat sukulaisilta sekä ystäviltä sen verran lahjoja, että avattavaa on kaksivuotiaalle ihan varmasti tarpeeksi. Alex nyt ei vielä hetkeen edes ymmärrä lahjojen päälle…

Pidän tärkeänä että lapset oppivat aikanaan myös antamisen ilon. Joulupukki vierailee aattona, mutta kaikki paketit eivät ole tonttujen pikku kätösien tuotoksia, vaan me voimme jokainen ilahduttaa myös toinen toistamme. Siispä tänäkin vuonna Adeliina oli mukana kun hankimme lasten kummeille pienet joulukassit suklaineen. Kummilahjojen lisäksi ostin lahjan tätini yksivuotiaalle tyttärelle sekä kummitytölleni Avalle ja tämän veljelle. Meidän suvussa ei ole tapana ostella lahjoja aikuisten kesken, paitsi tietysti perinteiset ”kympin lahjat”. Tänäkin vuonna teimme arvonnan siitä ketä lahjoo ketäkin, mutta tänä vuonna paketin maximi arvoa ei ole määritelty kymmeneksi euroksi, vaan lahjan tulee olla kierrätetty! Siispä jotain itsetehtyä tai omasta kodista löytyvää annetaan nimettömänä onnettaren osoittamalle henkilölle. Mulle iski pieni apua, mitä me keksitään -fiilis, mutta tosiaan paljon parempi näin, kuin että täytyisi kukkaro venyen juosta pitkin kauppoja!
 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X