eveliina matilda - Banneri

Mittari näytti aamulla -27 astetta pakkasta, mutta päätimme kuitenkin uhmata säätä ja lähteä ulos. Onneksi uskallettiin, sillä meillä oli tosi kiva päivä! Mere oli saanut vinkkiä että Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museossa on meneillään nukkekotinäyttely ja että museossa on kiva aulakahvila.

 

Museossa ei pysty kovin helposti kulkemaan rattailla, mutta vaunut voi jättää narikkaan ja vauva kulkee mukana näppärästi kantovälineessä!

Kierrettiin ensin nukkekotinäyttely ja lapset jaksoivat tosi kivasti katsella näyteikkunoiden tarjontaa. Näyttelyn keskivaiheilla oli kiva leikkihuone ja fiksusti myös wc tilat.

Ainakin pikkulapset pääsivät näyttelyyn sekä museoon ilmaiseksi. Aikuiselta yhteishinta taisi olla yhdeksän euroa, mielestäni ei ollenkaan paha hinta kivasta ja mielenkiintoisesta päivästä.

Näyttelyn jälkeen poikettiin juuri sopivasti lounaalle museon kahvilaan. Alle kolmevuotiaat söivät ilmaiseksi, aikuiselta lounas maksoi kympin luokkaa ja alle seitsemänvuotias olisi syönyt puolella hinnalla. Lounaaksi oli kasvissosekeittoa ja runsas salattibuffa.

Jälkiruoka jäätelöiden ja kahvien jälkeen laskeuduttiin portaat museon maan alla olevaan osioon, suunnitelmana kierrellä vielä esiin kaivettujen raunioiden luona. Alakerrassa oli kuitenkin niin tunnelmallinen ja kiva leikkipaikka nukkekoteineen, että lapset jämähtivät siihen leikkimään. Istuskelimme Meren kanssa museon hämärässä pohtien, että tämä vie mennen tullen kauppakeskuksien meluisat leikkipaikat. Lapset olivat niin tyytyväisiä että hengailimme museossa päiväuniajan yli. Minulla ei ole kuvia alakerrasta, sillä kuvausolosuhteet olivat kameralleni melko haastavat.

Nyt kaikki Turkulaiset kotiäidit Aboa Vetukseen, sielläkin voi viettää kivan ja lapsiystävällisen pakkaspäivän. (:

Kommentit (8)

Sun blogia ei voi seurata enää bloglovinin kautta. En voi laitta listalle jotta tulis automaattisesti newsfeediin

Aidon näköistä. Nukkekoteja on näkynyt minunkin lapsuudessani.

Kiitos vinkistä, täytyy kyllä mennä käymään! 🙂

Eihän noista Eveliinan kuvista edes näe itse näyttelyä? Eveliina on kuvannut omia lapsiaan ja leikki-/ruokapaikkaa (mitkä käsittääkseni yleisiä tiloja?). En näe mitään syytä pillastua noista kuvista arvoisa Anonyymi. Kaikkea hyvää Eveliina sinun perheellesi 🙂 P.S täällä Savossakin uhmattiin tänään -26 asteen pakkasia. Huuurrrr kun on kylmää 😀

Tässä postauksessa oli muistaakseni aiemmin kuva myös yhdestä nukkekodista, joka sittemmin on näköjään poistettu. Tuskin kukaan kuvasta varsinaisesti pillastui, kunhan joku koki aiheelliseksi huomauttaa. Oli miten oli, huolimattomuutta sattuu jokaiselle ja postauksen kuvat ovat oikein suloisia 🙂

Kyllä vain, nukkekodin kuva näyttää poistuneen.
Kävin itsekin saman näyttelyn katsomassa ja huomioni kiinnittyi kassalla näyttelyn valokuvausohjeisiin.

Hei!
Luinko huolella museon antamat ohjeet nukkekotien kuvaamisesta?
Ilman salamavaloa sai kai kuvata vain omaan yksityiseen käyttöön.

En tiedä luitko, toivottavasti itse tiedät. Jos kuitenkin lähdetään oikeussaliin tästä kuvaamisrikkeestä, niin museon omatekoisilla säännöillä ei ole mitään painoarvoa. Suomen lain mukaan kuvaaminen lienee sallittua kun kyseessä on julkinen tila.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X