eveliina matilda - Banneri

Pääsin juuri sopivasti näin kevätsiivous innostukseni aikana testaamaan tätä Kärcherin WV 5 Plus ”non-stop” ikkunapesuria. Kuten olen aiemminkin täällä todennut, siivoaminen on minulle mieluisaa puuhaa ja rakastan sitä fiilistä kun koti kiiltää. Ikkunanpesu ei ole minulle välttämättä maailman vastenmielisin asia, mutta olen kieltämättä kaivannut vaihtoehtoa perinteiselle, jokseenkin vaivalloiselle pesumenetelmälle.

Mekaanisen laitteen avulla ikkunanpesusta tulikin paljon vaivattomampaa kuin aikaisemmin käyttämälläni vesisanko+pesuaine+ikkunalasta+pesurätti+kuivausrätti kombolla.

Tässä on kaikki välineet, mitä kiiltävien ikkunoiden aikaansaamiseksi tarvitsin, eli itse pesuri sekä pienempi vaihtopää, suihkepullo pesuaineineen sekä pesurin lataustelakka. Pesurin mukana tuli myös non-stoppina pesemisen mahdollistava vaihtoakku. Jos työtä on kokonaisen kerrostalollisen verran, voi toista akkua pitää latauksessa sillä aikaa kun toinen akku on pesurissa käytössä.

Alkuvalmisteluihin kului pari minuuttia kun silmäilin laitteen ohjeen läpi ja laitoin suihkepulloon pesuaineen sekä veden.

Itse peseminen tapahtui niin että suihkin parinkymmenen sentin etäisyydeltä reilusti pesuaineen ja veden sekoitusta ikkunaan. Seuraavaksi näppärästi suihkepulloon kiinnitetyllä pesupäällä pyörittelin lasista lian liikkeelle.

Seuraavaksi päästiin parhaaseen vaiheeseen kun hurautin laitteen päälle ja kävin ikkunaruudun pesurilla läpi. Riittää kun silikonista suutinta pitää kevyesti lasia vasten. Laite imee lasilta lian ja kosteuden sisäänsä säiliöön. Tehokas vedenimurointitoiminto säästi ikkunanpuitteet ja lattian valuvalta vedeltä, mikä onkin merkittävin ero pesurin ja normaalin lastan välillä.

Itse kävin pölyiset ikkunanpielet vielä lopuksi mikrokuituliinalla läpi ja homma oli valmista. Urakan päätteeksi oli palkitsevaa tyhjentää pesurin säiliö ja nähdä kuinka mustaa likaa ikkunat olivatkaan olleet täynnä!

Ehdin lasten päiväuniaikana pesemään muutaman ruudun ja minulle jäi jo tästä lyhyehköstä testikerrasta hyvä fiilis. Kärcherin pesuri oli kevyt kantaa, miellyttävän hiljainen (kehtasi hyvin hurautella päikkäriaikana) ja jälki oli hyvää. Täytyy vielä mainita että ulkonäöltään erityisesti tämä valkoinen väritys ja pesurin sirous miellyttää minua.

Seuraavaksi pesuri pääsee tositoimiin meidän kylppärin laattojen parissa. Tällä voi muuten pestä myös kodin muut lasi- ja peilipinnat.

Teilläkin on nyt mahdollisuus saada koteihinne kirkkaat ikkunat, sillä tästä linkistä pääsette siirtymään kilpailuun jonka palkintona on samainen Kärcherin ikkunapesuri! Jos onni ei suosi arvonnassa, niin käy tutustumassa Kärcherin ikkunanpesureihin ja etsi täältä lähin jälleenmyyjä.

 

Yhteistyössä Kärcher

Kommentit (6)

Olisi kyllä ihan tervetullut siivouskaappini vakiovarusteeksi.

Hieno peli, kierros kone 🙂

Sain juuri laitteen öahjaksi.Mullakin jäi viirut. Vaihdoin pesuaineen tilalle keltaista fairya, ei jää viiruja enää. 🙂 joutuu vaan pyyhkimään lastaa välillä, kun ei ime kaikkia sisäänsä, vaahtoaa kuitenkin sen verran..

Mulle poikaystävä osti vuosi sitten tollaisen pitkän kinuamisen jälkeen. Mä tykkään ikkunanpesusta ja toi laite tuntui täydelliseltä! Mulla kuitenkin jää helposti ikkunoihin ton imu/kuivausvaiheen jälkeen sellaiset likaviirut sen suuttimen mallin mukaan. Missäköhän on vika?

Painatko liikaa lastalla ikkunaan,tai pidätkö täysin vaakatasossa? Pidä vähän alaspäin suunnattuna ja hellemmällä otteella.Myös kuivalla mikrokuituliinalla saa viirut pois nopeasti.:)

Täällä sama homma!! Joskus luin jostain, muistaakseni keskustelupalstalta, vinkin siihen miten ne voi välttää. Itse olen kuitenkin vaihtanut takaksin ihan perinteiseen ikkunanpesu tapaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X