eveliina matilda - Banneri

Postaus on osa bloggaajien luomaa #vanhemmatrasisimiavastaan -kampanjaa 

12896445_10156693120910652_580539647_o

Minussa istuu tiukasti ajatus, että me kaikki ihmiset olemme yhtä arvokkaita ulkonäöstä, kotimaasta tai muusta taustasta riippumatta. Ainoa asia minkä pitäisi vaikuttaa, on oma käytöksemme ja tapamme toimia muita ihmisiä ja ympäristöämme kohtaan. Hyviä ja niitä vähemmän hyviä ihmisiä löytyy ihan joka puolelta, jokaisesta ihmisryhmästä. On suorastaan oksettavaa ajatella, että jotkut ihmiset pitävät toisia ihmisiä jollain tapaa huonompina vain heidän ihonvärinsä vuoksi. On väärin että jotkut joutuvat elämään muiden ennakkoluulojen värittämässä maailmassa ja siksi tahdonkin tehdä voitavani rasismin vastaisessa taistossa.

Valloillaan riehuvaan maahanmuutto- ja pakolaiskeskusteluun kantani on myös selkeä; mahdollisimman monia pitää auttaa. Olen syntynyt Suomeen ja olen siitä hyvin onnellinen. Minulla on erittäin hyvät lähtökohdat elää hyvä ja pitkä elämä. Yleismaailmallisesti ongelmani ovat hyvin mitättömiä. Todellisia, vahvasti elämänlaatuun vaikuttavia ongelmia ovat mielestäni mm. riittävän ruuan ja suojan pula, sairaudet sekä hoidon puute, orjuus kaikissa muodoissaan sekä kuoleman ja vaarojen varjostama elämä. Jossain tuolla on ihmisiä, jotka eivät ole syntyneet yhtä hyviin olosuhteisiin kuin minä. On täydellistä arpakauppaa, kuka sattuu mihinkin syntymään. En ole millään tavalla ansainnut itselleni tätä nykyistä paikkaani täällä maapallolla. Miksi siis vain meillä tänne syntyneillä olisi oikeus tavoitella unelmiamme ja nauttia hyvinvointivaltion tarjoamasta paremmasta elämästä rauhan keskellä?

 

Kommentit (8)

Minua kummastuttaa tässä Valtteri-jutussa se, että miksi juuri hänen tapaus otettiin esiin? Miksi juuri hän pääsi tapaamaan päättäjiä? Miksi juuri hänelle lahjoitettiin uusi polkupyörä? Suomessa asuu monta muutakin lasta joita kiusataan ja syrjitään. Moni tulee varmasti köyhemmästä perheestä jolla ei ole varaa ostaa edes uusia vaatteita, saati polkupyöriä. Eikö tämä ole nyt rasismia valkoihoisia kohtaan? Eikö kaikkia kiusattuja pitäisi kohdella samanarvoisesti? Miksei muut kiusatut lapset saa lahjoituksia?

Ja pakolaisia pitää auttaa. Niitä jotka oikeasti tarvitsevat apua, jotka oikeasti pakenevat sotaa ja vainoa. Mutta joukossa on myös niitä joilla ei kotimaassaan ole mitään hätää.

Joo samaa mieltä aiemman kommentin kanssa. Ompa hienoa kaksnaamasuutta parhaimmillaan. Mutta eveliina olet upea äiti ja blogiasi on ilo lukea!

Anteeksi aiempi kommenttini, peruutan aikaisemman. En tarkastellut asiaa tarpeeksi. Olen pahoillani ananas.

Hyvää pääsiäistä Iiris, en pahoittanut mieltäni 🙂 Olen samaa mieltä kanssasi, tämä blogi on hyvin mieluista luettavaa minullekin, vaikka nyt on synkkiä aiheita ollutkin.

Uusia postauksia odottaen: Ananas
Yksinhuoltajan selviytymisopas
http://neljajalkaamaassa.blogspot.com/

Olin hyvin otettu pojasta, joka antoi haastattelun Suomessa kohtaamastaan rasismista. On aivan uskomatonta, että vielä tänäpäivänä bussikuski voi ajaa pysäkin ohi, jos ainoan kyytiinnousijan ihonväri ei miellytä!

Tämä on hyvin tärkeä aihe ja sitä enemmän minua järkytti heti seuraavana päivänä tapahtunut hyökkäys Brysselissä, joka oli kuin isku vasten kasvoja arvokkaalle rasisminvastaiselle työlle. Nyt olisi entistä tärkeämpää muistaa pojan sanoma: jos yksi on idiootti, ei se tarkoita, että kaikki ovat!

T: Ananas
YKsinhuoltajan selviytymisopas
http://neljajalkaamaassa.blogspot.com/

Täh etkös sä just kommentoinut Even tindertreffi-postaukseen, kuinka mamut on alinta kastia tms.?!?!
Mistäs nyt tuulee???

Maahanmuuttajalasten syrjiminen ja ylitarjonta innokkaista ulkomaalaistaustaisista nettitreffikumppaneista on kaksi täysin eri asiaa. Ketään en ole luokitellut mihinkään kastiin ainoastaan nostanut esiin havaintoni treffimaailmasta. Pysyhän pöksyissäsi.

Pääsiäisterveisin: Ananas
Yksinhuoltajan selviytymisopas
http://neljajalkaamaassa.blogspot.se/

Tuo ei ole rasismia valkoihoisia kohtaan, koska kaikki epäoikeus ei ole rasisimia. Valtterille ei lahjoitettu polkupyörää siksi, että hän on musta ja muille kiusatuille ei ole jätetty lahjoittamatta pyörää siksi että jotkut heistä ovat muun värisiä. Valtteri sai pyörän koska hän esiintyi ohjelmassa. Tuntuu että tänä päivänä kaiken epäoikeuden synonyymi on rasisimi Suomessa, vaikkei sillä olisi asian kanssa mitään tekemistä. Valtterin polkupyörä ei ole pois muilta kiusatuilta lapsilta, toivoisin aikuisten ihmisten käsittävän sen. Tottakai kaikkia kiusattuja lapsia pitäisi kohdella samanarvoisesti, kaikkia ihmisiä pitäisi. kiusattujen lasten pitäisi ensisijaisesti saada tukea ja apua, eikä polkupyöriä ”koska se yks Valtteriki sai ku se oli telkus”. Valtterin pyörä ei ole muilta pois eikä hän saanut sitä ihonvärinsä takia, vaan koska puhui herttaisesti ja ikäänsä viisaammin tv:ssä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X