eveliina matilda - Banneri

Niin hetkinen, mitä se lasten leikki oikeastaan on? Ainakin meillä se on täynnä ääntä, iloa, liikettä, itkua, potkua, sotkua…

Kuvaaminen jo itsessään on välillä haastavaa ja sitten kun kohteena on elävä malli (siis hyvin eloisa pieni malli) onnistuneiden kuvien saaminen on toisinaan haastavaa. Kameran kanssa täytyy olla nopea, sillä spontaanit tilanteet menevät helposti ohi. Pientä paikallaanoloa ja poseerausta vaativien kuvien ottaminen on omien kokemuksieni mukaan lähes mahdotonta kahden lapsen kanssa. Kamerassa saattaa vielä näyttää siltä, että kyllähän muistikortille varmasti tallentui jokunen hyväkin otos. Kuitenkin tietokoneella kuvia tarkastellessa, niistä 100 kuvasta löytyy ehkä kaksi käyttökelpoista. Mulla on tästä syystä jäänyt ihan vain jokunen postaus postaamatta… Nyt päätin postata jokatapauksessa, sillä tältähän se oikeasti näyttää!

Mulla ei ole antaa mitään vedenpitäiviä ohjeita siihen miten lapsikuvista saa onnistuneita. Jos sellaisia olisi, tämänkin postuksen kuvat näyttäisivät varsin erilaisilta. Tässä nyt kuitenkin pari ajatusta mitkä ainakin meillä helpottavat kuvaustilannetta:

  1. Varaa kuvaamiseen reilusti aikaa. Kun tilanne on kiireetön pieni säätäminen ei käy hermoille. Kun ilmapiiri on kepeä, ilo näkyy myös kuvissa.
  2. Pähkinöitä! Tai muuta siistiä je helppoa syötävää voi aina ujuttaa lapsen kouraan. Tällä tavalla lapsi ehkä pysyy hetken aloillaan ja saattaa jopa näyttää iloiselta.
  3. Poseeraamisen ja pönötyksen sijaan parhaita kuvia tulee spontaaneissa tilanteissa. – Kunhan vain pidät kameran jatkuvasti käyttövalmiina kaulalla, sillä tilanteet menevät ohi yhtä nopeasti kuin alkavatkin.

Onko teillä heittää lisää vinkkejä jakoon?

Kommentit (4)

Mistä tytön kengät?ihanat 🙂 ihania kaikki.

Ihania aitoja kuvia! 😀 Tuotahan se on tuon ikäisten kanssa. Olet pukenut lapset tosi kivasti ja voit hitsi miten mahtavat nuo Aden hiukset on!! <3

Hauskoja tilannekuvia! 😀 Joo täälläkin on vähän haasteellista joskus tuo vuosikkaan kuvaaminen eikä keskittyminen kestä kovin kauaa. Siinä säädät kameran asetukset niin malli ei ole enää ihan samalla paikalla. Ja jos pistän miehen kameran taakse ja olen itse taaperon kans kuvissa, sylissä aletaan heti kiemurtelemaan ja kuvista tulee vähintäänkin koomisia. No, ompahan haastetta! 😀

Ite mietin että pitää hankkia/tehdä vaikka hiuspompulasta semmone olio siihen kameran linssin ympärille, en osaa selittää paremmin. Päiväkotikuvauksissa kuvaajalla oli sammakko linssin ympärillä kyllä lapsukaiset tuijottivat kameraan 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X