eveliina matilda - Banneri

Me oltiin tänään aamupäivällä Hope -seurakunnan äiti-lapsipiirissä. Käytiin siellä keväällä muutaman kerran Meren kanssa ja tykkäsin paikasta kovin. Äiti-lapsipiirissä keskustellaan ohjatusti, ollaan toisillemme vertaistukena lapsiarjen suhteen, kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Lapset saavat leikkiä ohjaajien kanssa niin että äidit pääsevät virittäytymään päivän teeman mukaiseen keskusteluun. Ohjaaja siunaa kokoontumisemme ja ottaa vastaan mahdollisia rukousaiheita. Keskustelu pyörii yleensä ihan arkipäivän asioiden ympärillä, mutta yhteys yläkertaan on kuitenkin avoinna. Mielestäni sopivassa suhteessa siis kaikkea.

Äiti-lapsipiiri kokoontuu kerran viikossa aina pari tuntia kerrallaan ja ajateltiin nyt jatkaa siellä käymistä. Sen lisäksi koen että etenkin Adeliinan on mukava päästä leikkimään enemmänkin ikäistensä seurassa, joten ollaan käyty ahkeraan myös avoimessa päiväkodissa, jossa siis lapset saavat leikkiä ja puuhastella vapaassa aikataulussa oman vanhemman kanssa. Avoinpäiväkoti on huippu paikka tavata muita vanhempia ja lapsia, mutta koska päiväkoti kokoontuu aina sisätiloissa, meidän ulkoilut jäävät melko vähälle.

Tänään käytiin tutustumassa lähipuistomme avoimeen puistotoimintaan. Puistotoiminta on kotihoidossa oleville lapsille tarkoitettu leikkipaikka, johon vanhempi voi jättää lapsen jokaisena arkipäivänä aina muutamaksi tunniksi leikkimään, koulutettujen ohjaajien valvontaan. Puistotoiminta kuuluu kaupungin avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin ja siksi sitä voi käyttää oman aikataulunsa mukaisesti kiinteää kuukausimaksua vastaan. Puistoon ei ole alaikärajaa, vaan kaikki kävelytaitoiset lapset ovat tervetulleita ulkoilemaan. Tämä on meille tosi kiva ratkaisu, sillä näin lapset saavat kaipaamaansa leikkiseuraa ja päivän ulkoilun, samalla kun minä voin hoitaa muita asioita, kuten käydä kaupassa tai kirjoittaa blogia.

Meidän lähipuistossa oli onneksi tilaa uusille lapsille ja todella mukava ohjaaja, joten ajattelin heti huomenna ilmoittaa lapset mukaan toimintaan. Minua ei oikeastaan yhtään jännitä jättää lapsia puistoon, sillä nämä ovat niin reippaita, eivätkä tänäänkään tutustumiskäynnillämme kaivanneet minua lainkaan, vaan leikkivät innoissaan lasten ja ohjaajien kanssa.

Kommentit (8)

Kyllä turussa on ikärajana 1,5v puostotoimintaan.:) ainakin puistoissa joihin mä oon ollu yhteydessä

Minusta tuo puistotäti juttu on ihan mahtava! Antaa mahdollisuuden kotiäidillekin käydä vaikkapa ruokakaupassa/pankissa/lääkärissä tai ihan vain päiväunilla, ilman lasta/lapsia! Työskentelen itse lastenhoitajana ja puistossa, jossa hoitolasten kanssa käymme on tämä ”puistotädit”-toiminta. Tässä kyseisessä puistossa, meno on ollut niin hullun myllyä, etten ikinä uskaltaisi lapsia sinne jättää.. Useasti saa pitää huolen myös näistä puistotätien hoidokeista. Hyvä että teidän puistossa on edes tuo ”kävelevä” -minimi ikänä, sillä tässä kyseisessä puistossa on noin 2-5 alle vuoden ikäistä, jotka istua kököttävät hiekkalaatikolla johon lopuksi nukahtavat..
Hieman huonoa kokemusta löytyy, mutta silti toivon ettei jokapaikassa ole samanlaista ja aion itsekin tutustua myöhemmin tähän (myös mukavaan) vaihtoehtoon!

Oletko uskonnollinen? :O

Olisko siinä vai jotain pahaa vai miks toi hämmästyny hymiö? 😀

Ei kirkon järjestämä kerho uskonnolliseksi tee 😉

Eikös tuossa puistotoiminnassa ollut ikärajana 1,5v? Näin ainakin meidän lähipuistossa 🙂 meillä esikoinen tykkää ja kuopuskin varmaan menee sit kun parin kuukauden päästä ton 1,5v täyttää!

Meidän puistossa ei ole ikärajaa. Suotavaa on kuitenkin että lapsi osaa itse kävellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X