eveliina matilda - Banneri

Lapset aloittivat pari viikkoa sitten Turun avoimiinpäivähoitopalveluihin kuuluvassa puistotoiminnassa. Tulostin kaupungin sivuilta lomakkeen, millä puistopaikkaa haetaan ja lähdimme lähimpään leikkipuistoon tutustumaan. Puistotäti kertoi heillä olevan tilaa uusille lapsille, joten jo seuraavana päivänä vein täytetyt hakulomakkeet sekä lapset puistoilemaan.

ADELIINAN HAALARI/POMP DE LUX  ADELIINAN PIPO/NOSH ALEXIN HAALARI&PIPO/REIMA

 

Aluksi leikimme puistossa hetken yhdessä, minkä jälkeen selitin lapsille että he jäävät sinne tätien kanssa ja minä lähden pois, mutta palaan pian takaisin. Sanottiin heipat, vilkutettiin ja lähdin vartiksi istuskelemaan pois lasten näköpiiristä. Takaisin lasten luo tultuani meininki vaikutti siltä kuin kumpikaan lapsi ei olisi edes huomannut poissaoloani. Seuraavana päivänä  puistoiluaikaa pidennettiin puoleen tuntiin ja melko pian lapset ulkoilivat puistotätien valvonnassa jo tunnin verran ilman minua.

Fiilikset puistoilusta ovat tosi positiiviset. Tädit ovat oikein mukavan oloisia ja ympäristö puistovälineineen ja leluineen on mukava. Alex lähinnä käppäilee ympäri puistoa, leikkii hiekkaleluilla, keinuu ja seuraa isosiskon puuhia. Adeliina työntää lastenvaunuja, hoitaa nukkea ja leikkii leikkikeittiöllä, mieluusti yksin tai sitten Alexin kanssa, kuten hän minulle tänään ilmoitti.

Kerran päivässä puistossa on myös jokin yhteinen tuokio, kuten pientä askartelua, jumppaa tai satuhetki. Mukaan puistoon pakkaan lapsille pienen repun josta löytyy kuivaa vaihtohanskaa, lämmintä vaatetta sekä juomapullo. Eväitä puistossa ei syödä, mutta kuulemma kaikkea juotavaa kuten smoothieta voi ottaa pulloon sekä talvella vaikka lämmintä mehua termosmukiin.

Kun olen vienyt lapset ulkoilemaan, käppäilen johonkin parin sadan metrin säteellä olevista kahviloista. Etsin rauhallisen pöydän, avaan läppärini ja juon ison kupin kahvia. Kivaa kun heti aamupäivästä saan hieman aikaa päivittää kalenteriani, vastailla sähköposteihin tai luonnostella blogijuttuja (sekä juoda sen kahvin kuumana). Kaikki näppärästi samalla kun lapset ulkoilevat jonkun muun valvonnassa. Eikä puistoilun hintakaan ole päätä huimaava (~25€/lapsi/kk) kun miettii että saan reilun tunnin lisää työaikaa jokaiselle arkipäivälle.

Tämän kokemuksen perusteella suosittelen leikkipuistotoimintaan tutustumista muillekin. Tähän mennessä ongelmia on pari kertaa tuottanut vain kotiin lähteminen, koska Adeliinan mielestä on ollut kurjaa jättää kiva leikki kesken. Adeliina jaksaisi varmaan puistoilla paljon pidempäänkin, mutta toistaiseksi olen Alexin takia pitänyt ulkoilukerrat hieman lyhyempinä.

Kommentit (1)

Kiva että lähti puistoilu hyvin käyntiin! Voin uskoa että oma aika tulee aina tarpeeseen ja just hyvä tehdä esim. töitä. Ihana että teidän lapset pääsi heti menoon mukaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X