Eveliina Matilda - Hero Header

Tärkeä tietoturvallisuus (sis. arvonnan)

Yläasteen etiikan tunnilla piti kirjoittaa paperille kolme elämän tärkeintä arvoa ja ympyröidä niistä se itselle kaikkein tärkein arvo. Minä ympyröin sanan turvallisuudentunne.

Tätä ympyröityä sanaa tarkastellessani ymmärsin, että minun on elämässäni kuljettava tätä minulle kaikkein tärkeintä arvoa kohti.  Yläasteen jälkeen lähdin opiskelemaan turvallisuusvalvojan perustutkintoa. Turvallisuusvalvojan ammattia opiskellessani minulle valkeni että turvallisuus käsittää alleen lukemattoman määrän eri asioita, jotka yhdessä luovat meille turvattomuuden- tai turvallisuudentunteen. Riskejä ja uhkia löytyy monista eri sektoreista. Yhtenä tärkeänä sektorina tietoturvallisuus, minkä huolehtimisen tukena olen käyttänyt F-securea.

Meidän jokaisen on pidettävä huoli omasta tietoturvallisuudestamme. Pankkikortilla maksaessani en huutele tunnuslukuani ääneen. Kotona pidän järjestyksessä ja piilossa kaikki tärkeät henkilötietojani koskevat paperit. Tietokoneeni on täynnä minulle tärkeää ja henkilökohtaista tietoa, minkä luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden haluan olevan vain omissa käsissäni. Siispä kodin ulkopuolella läppärin kanssa kulkiessani, en päästä sitä silmistäni. Fyysisen suojaamisen lisäksi tietokoneen suhteen erittäin tärkeää on huolehtia tietokoneen sisäisestä turvallisuudesta. Haittaohjelmia ja viruksia vastaan olen suojannut tietokoneeni F-securen virustorjuntaohjelmalla.

Minulla on tietokoneessani TOTAL-tietoturva, joka käsittää alleen SAFE – sekä FREEDOME -ohjelmat.

SAFE suojaa nettisurffailuni. Se tunnistaa että nettisivu jolle olen siirtymässä on luotettava ja turvallinen. SAFE kattaa suojauksen kaikille laitteille, eli siihen voi yhdistää vaikkapa älypuhelimen. SAFEn avulla pystyy myös esimerkiksi rajoittamaan sitä lasten paljon puhuttua ruutuaikaa vaikkapa tabletilla.

FREEDOMEN avulla voin luoda salatun yhteyden, eli esimerkiksi avoimia wifi -verkkoja käyttäessäni voin huolehtia ettei kukaan ulkopuolinen pääse yhteyteen väliin varastamaan tietojani. FREEDOME myös mahdollistaa toisten maiden nettinäkymän, eli pääsen näkemään sivuja, joita en välttämättä kotimaassani näe. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi edullisinta hotellia tai lentoa varatessa. Ei enää ”sisältö ei ole näytettävissä maassasi” -tekstejä!

F-securen virustorjuntaohjelman suojaan on muuten näppärä liittää myös muitakin medialaitteita, kuten vaikkapa puhelin ja tabletti.

Ai vitsi miten hyvä fiilis kun koneen näytölle ei jatkuvasti pomppaile ”päivitä virustorjuntaohjelmasi” -laatikko!

F-Securella on nyt ilmainen kokeilujakso, 3 laitetta, 30 päivää, eikä se edellytä tuotteen ostamista. Tai voit voittaa vuoden ilmaisen tietoturvan tästä! Saan nimittäin arpoa yhdelle onnekkaalle Totalin viidelle laitteelle vuoden ajaksi (arvo 99,99 e). Kommentoi alle, miten sinä pidät huolta tietoturvallisuudesta? Aikaa osallistua on 29.11. asti, jätä myös yhteystietosi, ne näkyvät vain minulle.

Yhteistyössä F-secure

Kommentit

59 kommenttia
Avatar

Joku ilmainen, en muista.

Avatar

Tyytyväinen F-securen käyttäjä olen ollut nyt muutaman vuoden. Vähän tuppaa vanhaa konetta hidastamaan, mutta pieni hidastelu ei haittaa, kunhan ei tule niitä samperin viruksia jne., eikä tarvitse juurikaan huolehtia asiasta. En ole niitä ihmisiä, jotka jaksaisivat kikkailla ilmaisohjelmilla tai muutenkaan paneutua asiaan yhtään sen enempää kuin tarvis 😀

Avatar

Terve järki on parasta tietoturvallisuutta

Avatar

En erityisemmin pidä kyllä millä tavallaan huolta. Ainoastaam, etten levittele henkilökohtaisia asioita netissä 🙂

Avatar

Vältän niitä kaikkein epäilyttävimpiä sivustoja parhaani mukaan 🙂

Avatar

MInulla ei ole virusturvaa ollenkaan läppärissäni. Yritän pitää huolen tietoturvallisuudestani, niin etten mene oudoille nettisivuille ja en avaa outoja sähköpostiviestejä.

Avatar

Virustorjuntaa tarvittais kiperästi! Entiset on vanhentuneet ja vuoden oon aikonu uutta hommailla.

Avatar

Pidän huolta tietoturvastani erittäin huonosti. Tietokoneella on ilmainen avast tietoturvaohjelma ja puhelimella ja tabletilla ei mitään. Olen monesti ajatellut asiaa ja varsinkin, kun puhelimella tulee usein käytettyä yleisiä wifi yhteyksiä, sekä tehtyä paljon henkilökohtaisia asioita (kuten pankkipalvelut). En kuitenkaan ole saanut asian suhteen vielä mitään aikaiseksi ja osa syynä varmastikkin on hinta joka tietoturvaohjelmissa on, sekä tiedon puute siitä, että mitä, mitän ja millä tulisi suojautua.

Avatar

Oon tosi huono näissä tietoturva-asioissa, huolehdin niistä pyytämällä aina veljeltä apua. Se sitten kattoo koneen tilan, päivittelee asioita ja tekee tarkistuksia. 😀

Avatar

Omassa tietokoneessa ei ole tällä hetkellä virusturvaa ollenkaan enkä uskalla sillä surffailla missään. Useamman kuukauden olen aikonut tehdä asialle jotain, mutta aina se on vain jäänyt. Kipeästi siis olen virusturvaa vailla 🙂 Puhelimessa ja tabletissa virusturvat kuitenkin ovat kunnossa. Muuten pidän tietoturvastani huolta siten, etten huutele henkilökohtaisia tietojani missään ja päivitän sähköpostin ja muiden tärkeiden palveluiden salasanoja aika ajoin.

Avatar

Minulla on joku ilmainen viruksentorjuntaohjelma, jonka päivitän aina kun on tarve.

Avatar

Macin oma palomuuri on ollut nyt käytössä, aikaisemmin Norton. Kyllä tulisi tarpreseen tämä!

Avatar

Välttelen ns huijaussivustoja, mutta muuten tietokoneeni ja puhelimeni tietoturvaa minulla ei ole.. Sellaisen olen ajatellut hankkivani, mutta tässä elämäntilanteessa ne maksavat liikaa (kuitenkin tietysti vähemmän kuin opiskelijan viimeisten rahojen ryövääminen salasanan paljastumisen avulla..).

Avatar

En pidä oikein mitenkään huolta

Avatar

Ainoalla oikealla eli F-securella, mutta köyhällä ei varaa uusia kun loppusuoralla tilaus

Avatar

F-secure löytyy sekä myös multa tietokoneesta, että puhelimesta.

Avatar

Olen näissä asioissa ihan tumpelo, tällä hetkellä käytössä jokin ilmainen virusturva jonka pikkuveli latasi. Jos onni potkisi, päivittäisin oman koneeni virusturvan ja lisäksi lahjoisin virusturvalla isääni jolle juuri ostettiin synttärilahjaksi tabletti. Tiedän nimittäin että jos minä olen tumpelo niin kyllä viisikymppinen iaä on vielä paljon tumpelompi…

Avatar

Melko huonosti. Annan miehen hoitaa kaikki nää jutut. Toki käytän omaa järkeä enkä mene minnekkään epäilyttäville sivuille yms.

Avatar

en pidä erityisemmin huolta. nytkin onkoneessa joku tietoturvaohjelmisto mikä tuli koneen mukana…

Avatar

Auts…pakko myöntää etten tiedä yhtään, ei meillä kai mitään ole. Tuttua on kyllä toi tietokoneen näytölle kokoajan ilmestyvä ikkuna, jotenkin sitä aina vaan siirtää eteenpäin tai painaa ruksia. En ymmärrä noista mitään ja kun tuo asia ei ole niin fyysinen niin sit se asia vaan on yksinkertaisesti jääny taka-alalle, kenties odottelemaan sitä huonoa tuuria kun kerran sit jotain tulee. :/

Avatar

Ilmaisohjelma käytössä. Hyvin ainakin tähän päivään asti pelannu 😀 Kohta varmaan kosahtaa, joten koputan puuta!

Avatar

Mulla taitaa just nyt olla turvallisuus koneella aika huonolla tolalla. Aiempi ohjelma loppui enkä ole sitä muistanut uusia. Olisipa siis mukavaa voittaa, tarpeeseen tulisi! 🙂

Avatar

avast on nyt..ei oikein minun hallinassa nämä..liikkeessä asennus olisi maksanu 60 euroa,en raskinut laitattaa

Avatar

Ei epäilyttäviä sivuja, kaikki tärkeät henk.kohtaset tiedot visusti piilossa muiden silmiltä 🙂

Avatar

En mene epäilyttäville sivuille, mutta puhelimesta puuttuu virusturva, tietokoneessakin on ilmaisversio. Olisi kiva saada kokeilla kunnon turvaa!

Avatar

F-secure on koneella.

Avatar

Ilmaisohjelma käytössä ja virukset pysyneet poissa. Kuitenkin voisin tota f secureakin koittaa, opiskelijabudjettiin vaan ollut liian suuri hankinta, olevinaan, koska kyllähän tähän pitäis panostaa. Lisäks toi freedome on ihan huippu ulkomailla ollessa,ihan jo sen takia vois hankkia 😀

Avatar

Tilannut vuosittaisen turvan tietoturvafirmalta.

Avatar

Läppäriini tuli virus ja säikähdin niin, että turvauduin tuohon F-securen 30pv ilmaiseen kokeilujaksoon. Se loppui tässä muutama päivä sitten, enkä vielä ole mitään tilalle hommannut rahapulan vuoksi, joten tämä arvonta tuli loistavaan aikaan!

Avatar

Ilmaisella virustorjuntaohjelmalla.

Avatar

Nykyään en mitenkään muuten kuin maalaisjärkeä käyttämällä netissä surffatessa.

Avatar

Meillä on juuri tuo tilanne, että avast hyppää joka kerta kun tietokoneen avaa muistuttamaan asiasta, mutta koskaan ri muka ole aikaa sitä päivittää 🙂

Avatar

Maalaisjärjellä pääsee pitkälle ja käytössä on myös puhelimessa ja tabletilla joku ilmainen virustorjunta 🙂

Avatar

Mies asensi mulle jonkun virustorjuntaohjelman. Ja toki ihan järkeä käytän mitä availen vaikka koneella yms. 🙂

Avatar

Maalaisjärki surffatessa

Avatar

Puhelimessani on avira

Avatar

Pidän päivitykset ajantasalla ja surffaan harkitusti.

Avatar

Mukana! Maailman paras ohjelma, ollut muutama vuosi käytössä

Avatar

Norton ja tervettä maalaisjärkeä käyjän puolelta.

Avatar

Minulla on juuri loppumassa oleva freedomin ja f-securen kokeilupaketti. Tuntuvat hyvältä ratkaisulta. F-securelle tiedoksi, että olisi hyvä jos voisi maksaa kksittain verkkopankin kautta myös. Tuo 99 e kerralla ei välttämättä onnistu työttömältä.

Avatar

Mä en itse tajua noista asioista mitään, joten luotan mieheni asiantuntemukseen.

Avatar

F-Seucureen luottaen mennään ja tietenkin harkituilla sivuilla liikkuen.

Avatar

Käytän omaa harkintaa surffaillessani. En mene epäilyttäville sivustoille, enkä lataa mitä tahansa.

Avatar

No diid mulls on tuollainen ilmainen virustorjunta. Taitaa olla aika kevyt eikä mitenkään erityisen tehokas?

Avatar

Minulla on Linus -järjestelmä käytössä ja se huolehtii tietoturvasta. Ei siis tarvita erillistä tietoturvaohjelmaa.

Avatar

päivitän uudet versiot ja en avaa epäilyttäviä linkkejä.

Avatar

Olen käyttänyt F-Securen Safea+Freedomea / niiden edeltäjiä jo 6-7vuoden ajan, enkä aio vaihtaa. Löytyvät myös puhelimesta.

Avatar

Minulla on käytössä ilmainen viruksentorjuntaohjelma tällä hetkellä.

Avatar

Vältän epäilyttäviä nettisivuja. Tietokoneellani on Aviran ilmainen tietoturva.

Avatar

F-Secure on käytössä kotona kaikissa laitteissa ja samoin töissä tietokoneessa.

Avatar

ilmaisversiolla..

Avatar

Minulla on koneen oma virustorjunta ja palomuuri. Olen kuvitellut niiden riittävän?
Vaan enpä tiedä, koska jatkuvasti näytölle ilmestyy tarjouksia virus- yms torjunnasta. Eläkeläisenä en pysty maksamaan mistään ylimääräisestä.

Avatar

Ilmaisversiolla.

Avatar

Minulla on käytössä ilmainen viruksentorjuntaohjelma.

Avatar

Päivitän jatkuvasti ohjelani uusimpiin versioihin, F-securekin on tuttu sen alkuajoista asti, kun uusi vesio tuli levykkeellä postin kautta yliopistolle. Oi niitä aikoja!

Avatar

F-secure on aina ollut käytössäni.

Avatar

Aina olen huolehtinut turvallisuudesta ja ollut tyytyväinen Elisan tietoturvaan, se taitaa olla F-securen.

Avatar

Meillä ei ole tällä hetkellä tietokonetta niin ei ole tietoturva käytössä, mutta suunnitelmissa laittaa tietokone niin ois sit tietoturvalle käyttöä.

Avatar

Mietin pari kertaa mitä linkkiä klikkaan ennenkuin teen sen. Esim. sähköpostissa. Koneellamme on internetistä ladattu tietoturvaohjelma, mutta pikkulikkana meillä oli aina F-Secure. :D! Se on kyllä paras! Ehkä hinnasta kiinni, ettei sitä ole nykyään omalla koneella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä