eveliina matilda - Banneri

Me startattiin uusi viikko tapaamalla mun ystävää Mereä sekä hänen lapsia Stellaa ja Felixiä. Pohdittiin puistoilua ja Ranta Kertussa lounastamista, mutta me kaksi, kylmää talvi-ilmaa kammoavaa äitiä, päädyimmekin lasten kanssa kirjastoon.

Turun kirjastossa on oma lastenpuoli, josta löytyy tosi kiva, kirjojen ympäröimä leikkialue.

Lattiasta sekä hyllyistä löytyy lasin takaa useita hienoja maisema- ja leluasetelmia, joita lasten on kiva pysähtyä ihmettelemään.

pb141057-orf

Mere pelasi lasten kanssa pelejä ja luimme myös muutaman kirjan, vaikkakin lasten keskittymiskyky oli kovin lyhyt.

Yhtään kirjaa ei tarttunut matkaan, koska en omista kirjastokorttia, enkä halua sellaista edes hankkia, sillä tiedän jo nyt että kirjasto muistaisi minua tasaisin väliajoin myöhästymismaksuilla… Minä ostan mielummin kirjat lapsille tai sitten me käydään kirjastossa lukemassa kun se kerran on tuossa muutaman sadan metrin päässä.

Kirjaston jälkeen menimme Fontanan buffaan lounastamaan. Ruoka oli ihan jees, vaikkakin bataattisosekeitto oli kylmää. Onneksi jälkkäriksi oli kahta erilaista kakkua!

En oikeastaan enää juurikaan kokkaile kotona, koska;

a) Mun keittiö on maailman pienin

b) siellä ei ole edes tiskikonetta

c) Tässä sadan metrin säteellä  löytyy ainakin viisi hyvää ravintolaa ja kymmenen metrin säteellä on kaksi hyvää ruokapaikkaa

Ennen mulle oli tärkeää että päivällinen oli pöydässä kello viisi, kun mies tuli töistä kotiin. Seuraavana päivänä syötiin usein lounaaksi lasten kanssa edellisen päivällisen jämät. Nyt en oikeastaan muista koska olisin viimeksi oikeasti tehnyt ruokaa. Tai no viime viikolla tein fetasalaattia ja valmistaikina-joulutorttuja. Adeliina katseli touhujani ja kannusti että ”sä oot tosi hyvä kokki!” 

Jos ulkona voi syödä terveellisesti ja vähemmällä vaivalla, niin mua ei haittaa panostaa vähän enemmän rahaa syömiseen. Välillä me haetaan tuosta viereisen rakennuksen ammattikoulusta ihan sikahalpaa opiskelijoiden tekemää kotiruokaa ja pakko tunnustaa että myös mun äiti välillä kokkailee meille safkaa. Ei siksi etten itse osaisi, vaan siksi että se tykkää tehdä ruokaa ja auttaa.

Olipa mukavaa viettää taas aikaa Meren ja lasten kanssa! Meidän lapsista on jo niin kivasti leikkiseuraa toisilleen.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille muillekin!

Kommentit (8)

Tampereella ainakin voi laittaa niin että saa sähköpostiin muistutuksen muutamaa päivää ennen eräpäivää, mulle se on pelastus kun muuten en koskaan muistaisi 😀 Ja sitten lainat voi myös uusia netissä jos ei halua/ehdi/jaksa mennä juuri silloin palauttamaan 😀

Miten teillä on varaa ostaa kirjat kaupasta ja syödä ulkona jatkuvasti?

Espoossa lasten kirjojen myöhästymisestä ei ainakaan peritä maksua. Helpotus, koska ne on meillä aina myöhässä kun tuntuvat aina hautautuvan lastenhuoneen nurkkiin.? ja ruoan laitto – i feel you! En tykkää siitä yhtään. ? Itsekin just kipaisin meille valmiit annokset mukaan, koska ruoan laittaminen työharjoittelupäivän jälkeen ei nappaa.

Todella ihana tuo sinun paita! Oletko mistä löytänyt? 🙂

Meinasin myös kysyä et ootko lopettanut vegaanisen ruokavalion?

Oletko vielä vegaani ja miten hyvin fontanan buffassa oli vegaaniruokia?

Fontanassa on ainakin viikoittain vaihtuva vegaaniannos (14e) 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X