eveliina matilda - Banneri

Kävimme viime sunnuntaina Adeliinan ja Alexin kanssa lasten pikkujouluissa ystäväni Annukan luona. Glögikakun, pipareiden ja joulutorttujen lisäksi pääsin tuoksuttelemaan myös Annukan parin kuukauden ikäistä Enna vauvaa. Ystäväni taiteilema glögijuustokakku oli todella herkullinen, mutta päällimmäisenä kyläilystä jäi mieleeni pikku Enna. Alex muuttui kertaheitolla isoksi pojaksi kun ihailin pientä vastasyntynyttä käsivarsillani. Miten pieni, kaunis, rauhallinen ja lämmin nyytti!

…niin, tai ainakin nyt sen vartin sylittelyn verran vauva tuntuu täydelliseltä. Kun pikkuinen sitten alkoi ilmoittamaan nälästään, oli huojentavaa ojentaa hänet takaisin äidilleen. On täysin eri asia hoitaa omaa vauvaa kuin jonkin aikaa pidellä toisen lasta. Muistan kun omat lapseni olivat pikkuvauvoja ja päivän kohokohta oli kun joku kaveri tuli kylään ja viihdytti lasta sen aikaa, että sain tyhjentää tiskikoneen kahdella kädellä. Alexin pikkuvauva-aikana opin muun muassa höyläämään juustoa yhdellä kädellä, käymään vessassa vauva kantoliinassa, pesemään hampaani niin hiljaa ettei samaa aikaa tissiä syövä tyyppi häiriinny ja vaihda vihdoin saavutettua hyvää imuotetta huonoon. Huhhuh!

Enna oli ihana ja haluaisin tavata hänet taas mahdollisimman pian uudestaan. Silti olen iloinen että omat lapseni eivät enää ole minussa kiinni 24/7. Tietenkin Adeliina ja Alexander ovat vielä vuosia tiukasti kiinni turvallisessa aikuisessa kellon ympäri, mutta uskallan sanoa että ihanaa, ettei minun tarvitse jatkuvasti olla se aikuinen. Voihan se olla että vielä joskus juuston yhdellä kädellä höyläämis -taitoni tulee taas tarpeeseen, mutta nyt nautin kyllä tästä nykyhetkestä kovin. Lapset ovat usein isällään ja joskus he viettävät aikaansa tätiensä tai isovanhempiensa kanssa. Tämän oman aikani olen näin joulun alla käyttänyt pikkujoulujen juhlintaan, ihan vain lepäämiseen ja tietysti ystäviini.

Teitä joille ei ole niin helppoa ottaa jälkikasvusta sitä omaa aikaa, suosittelen tutustumaan tässäkin postauksessa mainitsemaani Sitly.fi -palveluun. Tämän nettisivun kautta on helppo etsiä omalta lähialueelta lastenvahtia. Vielä helpompaa lastenhoitoavun etsiminen on palvelun Premium-jäsenyydellä ja minä saankin arpoa jollekin teistä tämän 84 euron arvoisen, 12kk Premium-jäsenyyden. Jos kaipaat lapsille hoitoapua vaikkapa aikuisten pikkujoulujen, joulusiivouksen tai lahjojen shoppailureissun ajaksi, niin kannattaa ilmoittaa kommenttikenttään arvonnassa mukana olosta!

Toteutettu yhdessä babysitter.fi:n kanssa

Kommentit (37)

Mukana! Olisipa ihana päästä kaksin miehen kanssa vaikka syömään. Neljä reipasta pientä poikalasta ja olematon tukiverkko takaavat sen, ettei kahden keskistä aikaa juuri ole.

Mukana! On jo pitkään pitänyt etsiä lastenhoitoapua, kun ilman tukiverkkoja ollaan. Pitääpä tutustua tähän palveluun!

Osallistun, jos joku tänne perälappiin onnistuu luotettavan lapsenvahdin löytämään 😉

Todellakin mukana 🙂 Ehkä joskus sais oman miehen kans aikaa ihan kahdestaan 😀

Ehdottomasti mukana! Tulisi kyllä niin tarpeeseen. 🙂

Ehdottomasti mukana! Kaikki tämä remontin keskellä asuminen, miehen pitkät työpäivät, oma työ lastenhoidon ohella ja esikoisen uhmaikä ovat saaneet kyllä tämän äidin aikalailla jaksamisen alarajoille. Kun on kaksi vilkasta poikaa ja täytyisi olla silmät selässäkin, niin olisi ihanaa joskus päästä vaikka vain hetkeksi tekemään omia juttuja aivan yksin ilman, että joutuu pelkäämään jomman kumman pään halkeavan tai muuta vastaavaa.

Mukana arvonnassa. Lastenhoitaja tulisi tarpeeseen mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä. Yhtään sukulaista ei asu samassa kaupungissa. Lapset 7v 5v ja 10kk.

Mukana! ? Meillä ei ole lähipiirissä ketään halukasta hoitajaa tytöllemme, joten tulisi tarpeeseen etenkin näin joulun alla.

Mieheni on töissä pitkään ja olen yksin ilman tukiverkkoa 1v7kk vanhan lapseni kanssa. Oisi mukava päästä johonkin yksin joskus….

Mukana arvonnassa, tulisi kyllä tarpeeseen! 🙂

Mukana! Mies töissä aamusta iltaan ja ite kotona vajaa 2v:n ja kohta 7kk:n ikästen lasten kanssa. 🙂

Ehdottomasti mukana! Meillä on 2.5v ja 4kk ikäset tytöt ja nytkun minulla todettiin synnytyksen jälkeinen masennus niin kaikki apu lastenhoidossa tulee tarpeeseen

Heips,
Mukana!
Ihanaa joulunodotusta teille:)

Mulla ei oo lapsia, eli en tartte hoitpalvelua, mutta pakko sanoa, että hihittelin pari minuuttia itekseni näille lasten ilmeille täällä 😀 Varsinkin Alex ekassa kuvassa, hän on ihan, että ”bitch please.”

Kunpa arpa onni osuisi, ehdottomasti mukana! Meillä ei juurikaan ole tukiverkostoa josta löytyisi lastenvahteja kahdelle pienelle villille ppojalle.

Ehdottomasti mukana! Kotoa löytyy 2 v villi poitsu, kaksi isoa koiraa jotka tarvitsevat lenkkiseuraa ja pieni masuasukki tulossa piakkoin, ylimääräiset kädet olisivat enemmän kun tervetulleita 🙂

Mukana! Kaipaisin luotettavaa hoitajaa, jotta joskus olisi omaakin aikaa.

Mukana ja hoitoavulle olisi kova tarve, vaikka omat lapset maailmassa parasta onkin. Miehelläni on sairaus, joka tekee minusta pitkiksi ajoiksi yksinhuoltajan, ja tukiverkkokin on melko pieni. Olisi tosi hienoa saada joskus pieni hengähdyshetki 🙂

Mukana ehdottomasti, yh-äippänä harvoin on omaa aikaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X