Eveliina Matilda - Hero Header

Joulu ilman lapsiani

Rohkea Alex kävi moikkaamassa joulupukkia kauppatorilla

En ole mitenkään erityisen ”juhlapyhäihminen”. On mukavaa viettää aikaa sukulaisten kanssa ja syödä hyvin, mutta meidän suvussa edellä mainittua on tapana harrastaa lähes minkä tahansa kissanristiäisen johdosta. Äitini teki tänäkin vuonna lapsille kivan joulukalenterin, mutta muilla tavoin joulun odotus ei ole ottanut kovin suurta roolia elämässämme. Hiljattain ostoskeskuksessa sekä torilla törmäsimme pukkiin ja tänään poikkesimme Paraisilla joulumarkkinoilla, mutta muilla tavoin en varmaan lasten kanssa joulua juhlista. Jouluviikonlopunkin lapset viettävät isänsä kanssa. 

Noah, Adeliina, Alex ja Ava kävivät mummin ja ukin kanssa ihailemassa Stockmannin jouluisaa näyteikkunaa

Omat aattosuunnitelmani ovat vielä auki ja varmistuvat varmaan vasta sitten aattona… Noh, eipähän ainakaan ole minkään näköistä stressiä mistään kun ei ole mitään mitä täytyisi tehdä. Joululahjojakin ostan todennäköisesti tasan kaksi; kummitytölleni Avalle, sekä eräälle sukulaiselleni, jonka nimi osui kohdalleni tämän vuoden yllärilahja -arvonnasta. Lapsille tuskin hankin väkisin mitään mitä he eivät tarvitse. Tiedän että he saavat reilusti paketteja sukulaisilta ja kummeilta. Joulusiivouskaan ei täällä kaksiossani ole sen kummoisempi kun mitä normaalit siivousrutiinini jokaisena muunakin jouluttomana viikkona.

Mulle sopii oikein hyvin tällainen letkeä joulu ilman stressiä!

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Itselleni on joulussa hauskinta ollut jouluvalmistelut, silloin kun lapset olivat pieniä. Pipareiden ja torttujen leipominen, koristeiden laitto, askartelu. Eihän joulu ole vain se aatto, vaan vähän pidempi jakso 🙂 Etkös sinä askarrellut jossain vaiheessa lorupusseja ym, varmaan osaisit askarrella jouluksikin lasten kanssa. Ei se tieysti kaikkia kiinnosta eikä ole missään nimessä pakollista 😀

Avatar

Eikö sinun pitäisi muistaa vaikka lasten kanssa yhdessä tekemällä joku pieni muisto kummeille tai sukulaisille jotka heitäkin muistavat?
Ainakin minä tykkään tehdä lasten kanssa yhdessä muistoja meille tärkeille ihmisille.

Avatar

Saitpa kuulostamaan joulun ankealta ja tylsältä. ?

Avatar

Meilläkin isot lapset vain joka toinen joulu. Tämä tarkoittaa sitä että joka toinen joulu juhlimme joulua aatonaattona ja jouluaattona (kun lapset kotona) ja joka toinen vuosi joulupäivän iltana ja tapaninpäivänä (kun lapset aiemmat päivät toisessa kodissa). Eli joulua juhlitaan aina, mutta ajankohta vaihtelee kokoonpanon mukaan.
Meilläkään ei tule ikinä joulusiivousta! Ihan turhaa lisätyötä, kun muutenkin touhua.
Joulukalenterit on, käydään laulamassa Kauneimmat joululaulut kirkossa, koristellaan koti, syödään jouluruuat.
Muista nauttia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä