eveliina matilda - Banneri

Toivotin eilen hyvät joulut kahdelle turvavöihin köytetylle lapselle. Sitten pussattiin, vilkutettiin. Kävelin kotiin ja vähän itkin vieressä kävelevälle ystävälle. Kävin kotonani vain sen verran kääntymässä, että sain pakattua laukkuuni vaatteet ja systeemit seuraavalle kolmelle päivälle. Ovi kiinni ja äkkiä pois täältä, kuului päässäni.

Rappukäytävässä törmäsin naapurintätiin, jonka kanssa olen kynnysmatto -kysymyksen suhteen ollut napit vastakkain. Täytyy nyt vähän avata aihetta; Täti oli eräänä päivänä kovin hämmentynyt siitä kuinka olen yhtäkkiä ”laskenut kerroksemme tasoa” lätkäisemällä oveni eteen rispaantuneen ja kamalan kynnysmaton. Kerroin maton olleen samanlaisena paikoillaan jo silloin kesällä kun ekaa kertaa tulin kämppää katsomaan. Täti kuitenkin tiesi paremmin ja vaati minua poistamaan maton, vaikka hänellä itsellään on 20cm päässä minun matostani täsmälleen samanlainen matto oman ovensa edessä. Täti ei kuulemma pääse omaan asuntoonsa minun mattoni yli, eikä kerrostalossa saa edes pitää mattoa. Päätin etten poista mattoani ellei täti tee niin myös, mistä seurasikin pidemmällä aikavälillä kiukuttelua ja nimittelyä. Lopulta ystäväni Mirella uhkasi polttaa naapurin kynnysmaton roviolla taloyhtiön sisäpihalla. Seuraavana päivänä täti pysäytti minut kaupungilla ja kehui kuinka hieno kynnysmatto mulla nykyään on kun on niin uusi ja ehjä. En ollut tehnyt matolle yhtään mitään.

Tämä selkkaus on nyt kuitenkin taakse jäänyttä elämää. Nyt rappukäytävässä hymyiltiin ja toivotettiin hyvät joulut toisillemme. Kerroin siinä small talkin lomassa viettäväni joulun Liedossa, poissa kaupungista. Täti sitten hymyssäsuin oletti lasteni ja mieheni minua jo odottelevan Liedossa. ”Joo, näin juuri. Täytyy tästä lähteä, etteivät joudu odottelemaan” vastasin ja jatkoin rappujen kipittämistä varoen, ettei Alkon kassi kilahtele… Kumma juttu, että vaikka sotakirves on haudattu, täti onnistuu silti iskemään minua kipeästi suoraan sydämeen. Se hiton muija.

Vietin viimeyön siskoni luona. Se oli jossain miesystävällään. Nyt vietän joulua vain darra seuranani. Makaan sängyssä eilinen paita ylläni ja kuuntelen räystäälle tippuvia vesipisaroita. Kummaa, miten yksi ero voi muutaa kaiken.

Kommentit (15)

Tarkoitit varmaan perfektionistina? ?

En oikein ymmärrä tätä, hehkutat usein miten läheiset välit sinulla ja perheelläsi on mutta sitten et kumminkaan vietä joulua perheesi kanssa, miksi ihmeessä?

Mulle tuli kans mieleen, että muistisairas varmaan se naapurin täti. Yritä olla ymmärtäväinen, jos vaan mitenkään pystyt. Oma äitini on muistisairas ja pitkää pinnaa on saanut kasvattaa.

Ensimmäistä kertaa kommentoin ja haluan kiittää. Erosin syksyllä lasteni isästä ja olen saanut blogistasi tärkeää vertaistukea sekä loistavan esimerkin siitä, kuinka lapset asetetaan etusijalle ja asiat hoidetaan aikuismaisesti.

Kirjoitusvirheet on mun suurin heikkous! Aina joku jaksaa siitä mäkättää varsinkin YHDYSSANA POLIISIT. 😀 No ihan sama. Aina ei voi olla täydellinen.

On kumma jos joku jaksaa valittaa kirjotusvirheistä.. Niin ja onpas ärsyttävä naapuri sulla, tosiaan ei varmaan käy ihan täysillä käytöksestä päätellen. Mutta pakko kysyä, miks et viettänyt joulua vanhempiesi luona tai jossain sukulaisilla? 🙂 Vai halusitko olla yksin ja viettää joulun noin ankeasti miltä sait sen ainakin kuulostamaan. Hyvää tulevaa uutta vuotta sinulle!

Mulla sama tilanne tää joulu meni ilman lastani mutta onneksi ens joulu saan tyttäreni kanssa viettää ? mulla on muuten samanlainen tilanne kun sulla eli erosta vähä yli vuosi ja joulu ilman lasta ja ex miestä pisti olon surulliseks… Mieheni petti mua enemmän kun kerran ja sitä en pysty anteeksi antamaan mutta katkera ajoittain olen kun hän rikkoi meidän perheen.. ja pakko myöntää olen saanut voimaa sun blogista ja on helpottavaa että en ole ainoa joka joutui sopeutumaan siihen että perhe ei ole enää ehjä ja lasta joutuu nähdä vähemmän. Huh onpa ollu rankka vuosi mutta kyllä tää tästä ! Hyviä pyhiä teille ja uuttavuotta ? ollaan vahvoja naisia ?

Piristävää, kun kerrankin joku kirjoittaa rehellisesti joulusta. 🙂 Raivostuttaa ainainen tekopirteys. Ja vaikka olen itsekin hirvittävä pilkunnussija, niin olihan tuo loppu ihana 😀 hörähtelin yksinäni kotona. Halusin vain kommentoida tähän jotain positiivista, kun valtaosa kommenteista oli kirjaimellisesti perseestä 😀 Hyvää joulua!

Eikö se ole rehellistä, jos oikeasti tykkää joulusta ja on iloinen jouluna? Miksi valittaminen tai negatiivisuus on tässä maassa aina sitä rehellisyyttä?

Täti ei kuulosta päästään ihan terveeltä. Alzheimer kenties?

siis missä vietit joulua, et ilmeisesti vanhemmillasi?

Rutto just tuon takia en pysty edes fbtä päivittää tai edes äkkipikaisesti purkautuu tunnelmista. Sedän vaimo rupiaa korjaan mitä pilkkuja yms on jäänyt pois. Vois vähempään kiinnostaa. Huoh sano nauttivansa ku saa oman perheen whatsapissa nussia pilkkua jne?

Olipas positiivinen postaus kiinnostavaa luettavaa..not

Näin perfektionistinä pistää helposti silmään kaikki pienetkin kirjoitusvirheet ja täytyy myöntää, että on mukava lukea blogia, jossa kirjoitusasu on kunnossa. Ei, se ei tee sinun blogistasi yhtään sen huonompaa, enkä aio jättää lukematta tästäkään eteenpäin. Kannattaisi ehkä enemmänkin ottaa onkeensa jos joku huomauttaa kirjoitusvirheestä ja muistaa se seuraavalla kerralla, kuin vetää siitä herne palkoineen nokkaansa 🙂
Toivottavasi ei kuulostanut mitenkään ilkeältä, mutta elämässä pärjää paremmin ja vähemmällä harmistuksella, kun päästää asioita toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Ei kuulosta ilkeältä, olen samaa mieltä. Itse otin aiheen lähinnä huvittuneena vastaan ja halusinkin siitä tässä postauksessa kirjoittaa vitsinä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X