eveliina matilda - Banneri

Meillä on lasten kanssa tää loppuviikko sujunut tosi mukavasti. Keskiviikkona lapset puistoilivat ja kotiutuivat puistotoiminnasta tekemiensä äitienpäivälahjojen kanssa. Ihanat pienet paketit odottavat olkkarin hyllyllä vielä huomiseen asti. Lasten valmistamat äitienpäiväkortit ovat niitä harvoja materiaalisia muistoja, mitkä päätyvät roskiksen sijasta jemmaan! Alex ei ole niin kovin innostunut askartelusta, mutta Adeliina on tuonut puistosta paljon kivoja askarteluita.

Torstaina päivällä Allu soitteli ja kyseli, että mitä me lasten kanssa puuhaillaan. Allu noukki meidät kyytiinsä ja ajeltiin kauppaan ostamaan lounasta. Mansikat, mustikat ja cittaripatongit eväinä päädyttiin MLL:n perhekahvilaan. Taivaalta satava räntä ei haitannut lainkaan kun syötiin, kahviteltiin ja leikittiin siellä muiden äitien ja lasten joukossa. Perhekahvilassa oli lauluhetki ja Adeliinalla tosi kivat muumitaloleikit erään ohjaajan kanssa. Täytyy jatkossakin huonolla kelillä hyödyntää perhekahvilaa.

Perjantaina aamu sujui kotona siivotessa, koska mikään ei ole kivempaa kuin aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa! Heittelin taas ihan huoletta laatikoihin ja kaappeihin kertynyttä ylimääräistä kamaa roskiin. En voi sietää ajatusta, että asunnossani on jotain turhaa mitä en tarvitse. Saan koukuttavan ihanan fiiliksen asioiden järjestelystä. Oli vielä pakko hakea kaupasta kimpullinen suosikki kukkiani neilikoita, koristamaan puhdasta kotia.

Lasten päikkäriaikaan ystäväni Emppu eksyi Hesburgerin safkat mukanaan luoksemme. Parantelimme hänen opiskelijabileiden aiheuttamaa kehnoa oloaan juustohamppareilla (jotka itse nautin ilman pihviä. Super hyviä niinkin!). Löhöilimme pari tuntia sängyllä syöden ja vanhoja, teiniaikaisia valokuvia naureskellen.  Kyllä niitä kuvia katsellessa tuli olo, että luojan kiitos se aika on kaikki takana päin! Voitteko uskoa, että mulla on muutama vuosi takaperin ollut pikimusta tukka ja puolipäätä kaljuksi ajeltuna…

Illalla mentiin Empun ja lasten kanssa meidän vanhemmille hengailemaan. Äiti kysyi lapsia jäämään yökylään, enkä pistänyt yhtään vastaan, että pääsen lähtemään yksinäni siistiin kämppään, jossa mua odotteli irtokarkkipussi ja Netflix. Netflixin sijaan sain kuitenkin seuraa ystävästäni V:stä ja me käytiin mukavalla iltakävelyllä Aurajoen rannalla. Käväistiin myös lähikapakassa yksillä ja koska molemmat olimme hyvien yöunien tarpeessa, ne yhdet todella jäivät yksiin.

Tänään lauantaina päivä sujui mummin ja ukkin luona, mihin meidän lisäksi kokoontuivat siskoni Anni, Allu ja Emppu lapsineen. Tätini ja hänen tytär saapuivat myös kyläilemään. Lapset kävivät siskojeni kanssa Liedon keskustassa jäätelöllä ja motoristikirkossa, niin moottoripyöräfani Alex pääsi näkemään pyöriä ihan lähietäisyydeltä. Minä kirjoittelin porukoilla blogia ja jännitin sivusilmällä Suomen jääkiekkopeliä.

Huomenna vietämme äitienpäivää isovanhempieni luona. Menemme puoliltapäivin sinne ulkoilemaan ja vahvistamaan talkoojoukkoja. Tiedossa on hiekan levittämistä lammen rannalle sekä ruokaa ja herkkuja.

Ensiviikkoni onkin sitten hieman jännittävämpi, sillä lähden pienelle reissulle Roomaan! Ystäväni varasi meille kuluneella viikolla lennot sekä hotellin aivan kaupungin ytimestä. Kierrämme pari päivää tehokkaasti nähtävyyksiä ja nautimme (ainakin näillä näkymin) Rooman helteisestä säästä. Kaikki reissuvinkit kyseisessä kaupungissa vierailleilta ovat tervetulleita. Pakkaan kameran mukaan ja koitan muistaa käyttää sitä ahkerasti!

Ensiviikon tiistaina lapsilla on puistossa myös valokuvaus. Adeliinasta ja Alexista ei tällä kertaa oteta yksilökuvia, mutta odotan ryhmäkuvan näkemistä innolla. Etenkin, kun minä en ole täällä pukemassa ja pynttäämässä lapsia kuviin, vaan siskoni hoitaa lapset puistoon puolestani. Yritin kertoa mitä ipanoille pitäisi saada päälle, mutta itse lapseton Anni taisi tippua kärryiltä jo välikausilenkkareiden kohdalla.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Kommentit (7)

Vatikaanissa olevaan Pietarin kirkkoon kannattaa mennä! Etenkin sen katolle, siellä ihan huippuhienot näkymät 🙂 myös colosseum ja tuo aiemmin mainittu suihkulähde(olikohan se joku fontana di trevi tai jotain sinnepäin) kannattaa käydä katsomassa 🙂

Ihme ettei vanhrmpas oo sulle viel oo sulle omakotitaloa ostanu. Helppoa rlämöä muiden rahoilla…ja turha kieltää koska ei muuten pystyis matkustelee jne. Nouse itsesäälistä ylös vihdoin…ei ihme et exäs jätti sut. Mee töihin ja käyttäydy kun aikuinen.

Ja mitä sitten vaikka ostaisivat tai maksaisivat? Onko se sinulta pois? 🙂

Saa blogin (joka näyttää kiinnostavan suakin) pitämisestä palkkaa. Loput ei oikeastaan edes kuulu meille muille.

Mä suosittelisin, että menisitte syömään vähän sivummalle keskustasta. Kysykää vaikka missä paikalliset syö. Mä koin, että ruuan laatuun ei joka paikassa panosteta, koska riittää, että loputtomasta turistivirrasta saavat osansa päivittäin sisään. Ovilla on näitä ”sisäänheittäjiä”, välillä vähän rassaavaa. Keskustan yleisimmät nähtävyydet jaksaa ihan kävelemällä, myös vatikaanin, aika lyhyet mittasuhteet. Gladiaattorit ym itsensä kanssa kuvauttavat ovat välillä päällekäyviä, vaativat välillä 20e turistin itsensä ottamasta kuvasta. Taustalla on mafian ylläpitämää systeemiä. Erittäin kaunis kaupunki, kuin ulkoilmamuseo, mutta keskusta tuntui pyörivän turismin ympärillä (krääsäkojut jne.) Ihanaa lomaa!

Roomassa ei tosiaan tähän aikaan vuodesta ole vielä pahimpia ruuhkia joten tärkeimpiin nähtävyyksiinkin voi päästä ilman satojen metrien jonoja.Jos Vatikaani,Colosseum ym. historialliset nähtävyydet kiinnostaa niin suosittelen vähän zekkaan etukäteen mitä haluutte nähdä.Vatikaanista esim.ehdottomasti kannattaa ostaa valmis opastettu kierros ,muuten siellä seisoo kyllä sormi suussa ja aika menee ihmetellessä minne pitäis mennä ja miten lippusysteemit toimii.Päivässä siellä ei tosiaan ehdi nähdä kuin pienen osan.Katsokaa vähän netistä etukäteen mikä teitä kiinnostaa. Julkinen liikenne toimii hyvin ( jos ei oo yllättäviä lakkoja,sulkuja ym.mitä Italiassa nyt on jatkuvasti). Roomassa on niin valtavasti nähtävää ja koettavaa että pari päivää on ihan pintaraapaisu.Ollaan käyty ties kuin monta kertaa ja aina vaan löytyy uutta.Helteellä järkyttävä paikka – en enää ikinä lähde heinä- elokuussa sinne niihin ruuhkiin. Huippukivaa reissua!

Hei!
Rooma on kyllä aivan ihana paikka. Kannattaa tosiaanki kiertää kaikki nähtävyydet mihin pääsee. 🙂
Mut kannattaa myös muistaa et Rooma on täynnä varkaita jne. Ja pitää huoli mm. siitä kamerasta ettei pääse hukkumaan.
Olin itse Roomassa vuonna 2014 ja sillon siel oli näihin aikoihin kuitenki tosi rauhallista ja esimerkiksi Colosseumissa vietettiin koko päivä ja mikähän se toivomuskaivo/suihkulähteen nimi oli, joka kans oli kyllä tosi kaunis paikka…:)
Ihanaa reissua! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X