eveliina matilda - Banneri

Taannoin yhdessä Facebookin keskusteluryhmässä, eräs vanhempi vinkkasi meille muille ryhmäläisille, kuinka edullisia ja kivan näköisiä nukenrattaita Prisman alessa on myynnissä. Taapero ihastui ja äiti olisi niin mielellään ostanut sellaiset kotiin, mutta rattaat oli pakko jättää kauppaan, koska heillä on poikalapsi.

En ole äärimmäisen sukupuolineutraali kasvattaja. Lapsieni nimet viittaavat vahvasti heidän edustamaansa sukupuoleen, enkä koe tarpeelliseksi peitellä sitä mitä lapseni fyysisiltä sukupuoliltaan ovat. Tuen lapsiani olemaan ylpeästi sitä mitä ovat, mutta jos he joskus kokevat olevansa jotain muuta, niin sitten tuetaan siihen suuntaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tässä kieltoja, lakeja ja sääntöjä täynnä olevassa maailmassa, on hulluutta rajoittaa jälkikasvuaan sillä, että jalkovälin tilanne määräisi mitä sopii leikkiä ja mitä ei.

Te poikalasten vanhemmat, jotka jätätte nukenrattaat kauppaan: Eikö teidän lasten isät koskaan työnnä lapsiaan rattaissa? Onko vain äidin oikeus työntää lasta rattaissa ja vain tyttölasten oikeus leikkiä nukenrattailla? Lapsuudessa harjoitellaan taitoja, joita aikuisena tarvitaan ja koska taaperoikäinen ihminen imee pesusienen tavoin ympäröivän asenneilmapiirin itseensä, on enemmän kuin tervettä opettaa että isienkin on ihan OK osallistua kotileikkiin.

 

Kommentit (8)

Meillä poika on vasta 3kk, mutta olen nyt jo penkonut hänelle huoneeseen odottamaan vanhat nuken rattaani, nukkeni ja hänen isänsä lapsuuden nuken sängyn. Meillä on onneksi molemmat sitä mieltä, että lapsi saa leikkiä mitä haluaa, emmekä halua häntä ohjeistaa tyttöjen tai poikien rooliin, sukupuolestaan huolimatta. Meidän pojalla on pojan nimi ja vaatteet ovat kaikkea sinisestä punaiseen, onhan hänen isälläänkin niin en ymmärrä miksi pitäisi kieltää?
Olen aiheesta paljon lukenut ja aina ihmetellyt, että miksi tytöt saavat leikkiä autoilla, remuta ja olla kuralammikossa, mutta pojat eivät saa leikkiä kotia ja käyttää frozen mekkoja, jos ne ovat mieleisiä. Tekeehän nykyajan isät kotona ruokaa, jäävät isyysvapaalle ja ovat arjessa mukana tasapuolisina vanhempina. Jotenkin välillä tuntuu, että asioista tehdään tahallaan kauhean hankalaa. Miten se on keneltäkään pois jos pojallani on kynsilakkaa tai tyttäreni olisi isänsä kanssa tallissa rassaamassa mopoja, ei mitenkään! Lapsuus on oppimista ja suvaitsevuuden aikakausi, jota pitäisi käyttää hyväksi näyttämällä maailmaa monimuotoisena, ei kieltämällä ja häpeilemällä.

Täälläkin 1v3kk poika, joka rakastaa lykätä isosiskon nuken rattaita. Sisko ajelee mopolla ja välillä vaihdetaan❤️

Tosiaan ala rajoittaa leikkejä. On meillä poika hoitanu vauvaa ja työnnelly rattaita,kulkenu mun hameessa ja kaupasta valitsi itselleen juomalasit teemalla prinsessa. Silti näkyy nyt 9v olevan varsin poikamainen tyyppi, ei kuitenkaan niin tiukasti rajaa tyttöjen ja poikien touhuja kun ei ole siihen kasvatettu. Olen itsekin leikkinyt autoleikkejä yms poikien leikeiksi miellettyä. Ei se nukke rattaineen lasta homoksi tee.

Meidän pojilla on ollut nukenrattaat. Ja leikkimökki. Nukkejakin.
Vaikka palomiehet ja junat heitä eniten kiinnosti.
Kun pikkusisko tuli taloon, menivät ”tyttöjen” ja ”poikienleikit” luonnollisesti enemmän vielä sekaisin.

Meidän 4 ja 2 vee pojat rakastaa jokapäiväisiä pehmolelujen imetys- ja pyllynpesuleikkejä 🙂

Harvoin kommentoin, mutta nyt on pakko sanoa, että hieno postaus. Yleensä asiasta keskustellessa on joko kaikki aivan sukupuolineutraalia tai sitten täysin päinvastoin. Mahtavaa, että on terve välimalli. Hieno juttu!

Poika leikkii minun vanhalla vauvanukella, vaihtaa vaippaa ja vaatetta.
Eilen halusi että kynnet pitää lakata koska äidilläkin on! Tuumasta toimeen ja poika sai ihanat kynnet, joista oli ylpeä!
Tuntui pahalta, kun eräs tyttöjen äiti vain nauroi asialle.
Miksei poika saa lakata kynsiä, jos asia kerran kiinnostaa? Kuka määrää, että se on vain tyttöjen juttu?!

Nukenrattaat ei kiinnosta, kylässä kylläkin. Niitä sitten työnnellään ja hyssytellään, että vauva nukkuu, pitää olla hiljaa. Kyllä tytöt tulee repimään vaunut kädestä, ettei saa poika työnnellä. Miksi opetetaan tätä? Miksei poika saa työntää rattaita kerta haluaa? Hanakasti pitää puolensa, että haluaa työntää.

Hirveän paljon vanhemmat rajoittaa lasta, ”ei osteta, koska se on tyttöjen/poikien lelu”. Miksi ei voisi ostaa? Kuka ne loppujen lopuksi määrää mitkä on tyttöjen ja poikien lelut?

On kamalan väärin, että tytöt saa leikkiä poikien leluilla ja se on sööttiä ja ihanaa! Mutta jos poika leikkii tyttöjen leluilla, heti mietitään onko terve/normaali/ei kai siitä tule vain homo!
Miksei anneta lasten leikkiä niillä leluilla mitkä tuntuu hyvälle lapsesta itsestään? Miksi tukahduttaa lapsen mielikuvitusta ja intoa eri asioihin? Miksei anna lapsen valita niitä leluja mitä haluaa?

Ps. Siulla on ihana blogi, aito ja rehellinen <3
Kaikkea ihanaa elämäsi varrelle! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X