eveliina matilda - Banneri

11 582 euroa ja 40 senttiä…

…olen maksanut vuokraa tästä inhoamastani asunnosta. Jokaisen kuun toisena päivänä, meinaan saada sydänkohtauksen, kun tilini saldo pienenee ihan tolkuttomasti. Tuntuu todella vastenmieliseltä tehdä se pieni klikkaus, mikä saa rahani siirtymään jonkun toisen, tuntemattoman pussiin.

Kalliin vuokran (sekä vesi- ja sähkömaksun!) lisäksi nykyisen asuntoni huono puoli on sen ympäristö. Sijainti on kivasti ydinkeskustassa, mutta viime aikoina keskusta-asumisesta on ilmennyt enemmän huonoja kuin hyviä puolia. Talon ympärillä on pelkkää asfalttia, enkä edes tiedä missä on lähin elävä kasvi. Ehkäpä parin sadan metrin päässä, mistä löytyy lähin ojankaistale. Vaikka asun kolmannessa kerroksessa, asuntoni ikkunoista ei näy ainuttakaan eloperäistä asiaa (ellei vastapäisen talon ikkunoista näkyviä naapureita lasketa). Pelkkää mustaa asfalttia sekä meluisa nelikaistatie, jossa on juuri sopivasti mun kämpän kohdalla liikennevalot sekä jyrkkä mäki. Etenkin öisin vituttaa ihmiset jotka eivät osaa käyttää kytkintä mäkilähdössä…

Nyt kun syksyn myötä ilmaisen parkkipaikan metsästämisestä on taas tullut sotatanner ja vuokrasopimuksen vaatima vuoden asuinpakko on täynnä, mulla ei ole enää ainuttakaan syytä jäädä tänne. Viimeisen naulan arkkuun löi konkkaan mennyt, rakas lähikauppani. En halua asioida fengshuiltaan huonossa K-marketissa, missä kaikki muutkin tuntuvat käyvän. Ennen olin niin onnellinen, kun sain asioida Valintatalossa rauhallisesti yksinäni, ainoana asiakkaana. On kovin surullista, etten hiljaisuudesta nauttiessani ymmärtänyt, että juuri se ajoi paikan konkurssiin.

Kuten olen viimeisen vuoden ajan tasaisin väliajoin jaksanut teitä muistuttaa; elämässäni mua eniten ärsyttää nykyinen asuinkuvioni. Nyt on aika tehdä asiaan muutos ja kuinka ollakaan, sain ystäväni kanssa asian tiimoilta ihan huippuhyvältä kuulostavan idean! Tai muiden korvaan tilanne kuulostaa varmaankin hyvin mielenkiintoiselta, mutta lyhykäisyydessään; ystäväni tyttöystävä on muuttamassa ulkomaille ja tämän tyttöystävän asunto kaipaa uutta asukkia. Minä ja ystäväni molemmat kaipaamme edullisempaa asumista ja hieman vähemmän ahdistavammat vuokranmaksupäivät meille mahdollistaisi kämppäkavereina asuminen!

Tuplasti pienempien asumiskulujen lisäksi pääsisin kerrostalosta pois rauhallisemmalle alueelle, tosi lähelle pitkäaikaisinta ystävääni Emppua ja saisin oman parkkipaikan ihan kodin vierestä. Parasta kaikessa olisi kuitenkin ehkä se, ettei tarvitsisi asua ihan ypöyksin ja ahdistua hiljaisuudesta, kun lapset ovat lähteneet ja ulkona kummittelee pimeä talvi. Niin ja tähän tutun vuokraamaan asuntoon ei tarvitsisi sitoutua, vaan pois voisin muuttaa ihan koska vain, jos vaikka yhteiselosta ei tulisikaan mitään.

Kämppäkaveriasuminen on vielä täysin suunnitteluvaiheessa, mutta tällä hetkellä olen asiasta innoissani. Meidän täytyy ystäväni ja hänen tyttöystävänsä kanssa istahtaa alas ja listata hullun suunnitelmamme hyvät sekä huonot puolet. Tilanteessa on vielä pari muuttujaa, mutta olen sitä mieltä, että elämässä pitää kokeilla kaikkea kiinnostavaa. Milloin muulloinkaan kuin nyt minulle tulisi tilaisuus asua mukavan kaverin kanssa saman katon alla?

Kommentit (15)

Olisit voinut vaivautua vastaamaan Pauliinan viestiin. Hänellä ollut pahoja vastoinkäymisiä ja lähettää sulle ystävällisen viestin ja halauksia. En itse ole hän, mutta symppaan kirjoittajaa.

Ihanaa ennakkoluulottomuutta ja avoimuutta. itse olen myös pyöritelly kommuun/kimppakämppäi ajatusta mielessäni,mutta kaksi koiraa lisäksi hankaloittavat tilannetta.

En ymmärrä miksi lapset tulisi kasvattaa siihen,että on isä ja äiti=ydinperhe,jos se on jo kerran rikki. Lapset voi opettaa sosiaalisiksi, ymmärtäväisiksi ja huomaavaisiksi ympäristössä,jossa on muitakin,kuin perheeseen kuuluvia ihmisiä.

Muutenkin ihailen avointa,sekä kypsää tyyliäsi kirjoittaa asioista! Ihmiset on niin juurtuneita ympäristön luomiin odotuksiin ja toimintatapoihin,joita ”normaalin” ihmisen pitää noudattaa, ellei halua tulla leimatuksi.

Kävi miten kävi! Tsemppiä. Ja muista, jos mikään ei muutu niin mikään ei muutu!

Mitenkähän tämä lapseton(?) kaveripoika jaksaisi lapsiperhe-elämän vaatimuksia? Oi joi. En kestäisi toisten lapsia asumassa kotonani, hulluksi tulisin. Toki sinulle ja lapsille olisi kivaa, mutta olisiko nuorelle miehelle? Olisiko aika alkaa rakentaa ihan omaa pesää itsellesi ja lapsillesi, sellaista jossa viihdytte, eikä muuttaa toisten nurkkiin?

Mistä päättelet että hän on lapseton? Tai nuori?
Juuri sellaista ympäristöä tässä yritetäänkin etsiä ja rakentaa, missä me viihdymme.

Hei!
En niin tarkkaan tiedä kummankaan teistä tilannetta mutta vinkkinä tämä: jos saatte kelan tukia kannattaa tarkistaa miten muutto vaikuttaa niihin. Kela voi katsoa teidät avopuolisoiksi (eli yhteinen talous yhteiset rahat).

Tuohan kuulostaa tosi hyvältä ratkaisulta!

Moikka!
Musta sun suunnitelma kuulostaa hyvältä ratkasulta. Fiksuna aikuisena osaat varmasti ratkaista asian, suuntaan tai toiseen, kun kaikki plussat ja miinukset on listattu. Oikeastaan tulin vaan lähinnä muistuttamaan, että älä anna ulkopuolisten vaikuttaa omiin fiiliksiin muuton suhteen. Tää on huippu juttu, jos susta itestä siltä tuntuu.

Mukavaa syksyä 🙂

Ihana tyttöystävä jos antaa ”vieraan” naisen muuttaa poikaystävänsä kanssa 🙂 mä en antais 😀

Sinä et ilmeisesti luottaisi poikaystävääsi etkä kaveriisi 😀 ooukei. Ehkä se suhde ei ole silloin muutenkaan tarkoitettu kestämään.

”…vielä peri muuttujaa”
– tyttö ja poika?

En muuttaisi varatun miespuolisen kanssa saman katon alle, enkä lasten kanssa muutoinkaan kimppakämppään.

Toivottavasti sun ei sitten tarvitse

Moikka Eveliina!

Kuule sinun tarinasi kuullostaa täysin samalta kuin itseni . Paitsi ettei mulla ole lapsia. Sain neljännen keskenmenononi tässä kuussa. Syytän jo kamalaa stressiä sekä liian korkeaa vuokraa tästä/vuokranantajani välinpitämättömyyttä ( hän asuu Ranskassa ja siksi ei pysty täällä Suomessa hoitelemaan käytännön asioita… ) että näin. Olen tähän asuntoon joutunut hankkimaan ja maksamaan itse kiinteitä kalusteita. Jotka muuttaessani vien tietenkin mukanani. En muuten olisi näin tehnyt , mutta oli pakko esim. jääkaappi saada. Vuokranantajaa kun en saanut kiinni. Sen tytär vastasi että tämä lomalla 5 viikkoa etelässä. Eikä vastaa puheluihin ym.. Ylipäätään tän asunnon. uunissa ei ollut edes uunipeltiä kun muutettiin tähän.. Hella oli ikivanha ym..
Miten kun hänellä (vuokranantajani) on Suomessa useita asuntoja eri puolilla Suomea niin sehän on liiketoimintaa hänelle Suomessa?! Vastatkaa te tietävämmät.??
Koska hän tienaa sillä. Vuokrasopimuksessa oli kohta että vesi kaikkineen kuisi ehkä vuokralaiselle. Ok. No NYT NEUVO KAIKILLE: ” jos vesimittari ei ole asuinhuoneiston sisällä vedestä kuuluu vain tietty yhdessä v-antajan kanssa sovittu määrä vuokralaiselle”.
Eli olkaa tarkkoja. Mä otin yhteyttä kuluttajasuoja lakiin ja sen neuvojiin kun aloin saamaan 500€:n vuokran lisäksi 400-500€:n sähkölaskun joka toinen kuukausi. Vuokranantaja joutuu lopulta maksamaan veden , koska olin oikeassa ettei täällä asunnossa vesimittareita ole ja JOPA KAKSI HUOLTOMIESTÄ TULI TÄNNE LUKEMAAN NE VESIMITTAREINA.
Ne kysyi missä ne on niin sanoin että tosta kaapista edellinen luki. Huoltomies totesi että no ei nämä ole ne.
Eli sähkösulakekaapinkin kun vielä katsoivat ettei siellä ne olisi … Miettikää mitä jo ajattelin.. Miten tyhmiä jotkin näissä ammateissa olevat voi oikeasti olla. Ja lähinnä sitä ajattelin myös että vuokranantajani on saanut satojen siis monien satojen edestä niitä vesimaksuja mitkä hänen olisi pitänyt kokoajan maksaa vain itse .
Laskin että noin 1370€ hän saanut vedestä turhaa rahaa joka ei hänelle olisi kuulunut..

Sitten soitin vuokralaisen kuluttajasuoja neuvontaan. Tässä asunnossa ollut ennen liiketoiminoa joten tätä laskutetaan liikehuoneistona. Mulle tämä on vuokrattu asuinhuoneistoksi .
tunnista .
Ok. Sellaista toimintaa en täällä Kouvolassa ,ja muuallakaan ole harjoittanut. Eli mulle tuli jopa mieleen kun niit ukkoja kävi täällä tarkistamassa millon mitäkin , että naapurit kohta kuvittelee että esim. huoraan täällä. Tämä on rumasti sanottu , mutta se mieleeni tuli. Olen nuori nainen ja täällä ramppaa milloin mitäkin ukkoa…

Mutta nyt minulla yhden kuukauden vuokra rästissä . En murehdi. Muutenkin surua ollut tarpeeksi..
Tiedätkö Eveliina löytyisikö Turusta mistä kiva vuokra-asunto?
Pyrin sinne keväällä oikeustiedettä opiskelemaan . Jos tiedät niin vinkkejä voi laittaa mun mailiin : peltola.pauline@gmail.com

Asun nykyään kahdestään mopsini kanssa tässä asunnossa. <3
Olen päässyt surusta yli (pahin vaihe) Uutta raskautta toivon. Mutta kun ei koskaan voi todellakaan tietää mitä tämä elämä tuo. Mulle on tapahtunut vaikka mitä pahaa. Löysin blogisi sattumalta .

Mitta toivon että tästä mitä kirjoitin on apua muillekin.
Lämmin halaus sulle ja terkkuja sinun lapsillesi <3

Ystävällisin terkuin
Paulina

Anna mennä vaan jos ystäväsi ymmärtää millaista elämä on lasten kanssa.

Jep! Annetaan mennä jos muut asiat kolahtaa kohdilleen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X