eveliina matilda - Banneri

Sydän äärirajoilla

Juhlimme itsenäisyyspäivää serkkujen, tätien, vanhempien, isovanhempien, lasten, siskojen ja veljien kanssa. Paitsi että minä en juhlinut, mä vaan istuin juhlijoiden joukossa. Ei ole hetkeen ollut juhlafiilis, eikä ollut oikein itsenäisyyspäivänäkään. Onnellisena ilo ilahduttaa, mutta onnettoman oloa se ei paranna.

Niin, istuin siinä sohvalla katsellen, välillä nyökytellen ja yrittäen kuunnellen ympärilläni olevia. Yhtäkkiä huomasin joutuvani pinnistelemään kuullakseni muuta, kuin pääni sisältä kuuluvaa suhinaa. Pian en pystynyt myöskään nyökyttelemään tai puhumaan. Yritin huutaa, etten tunne enää päätäni, mutta mielessäni kirkkaina olevat sanat, tulivat ulos suustani pelkkänä möngerryksenä. Vaikka hätäni oli tässä kohdassa jo huomattu, yritin viittoa apua käsilläni.  Käteni olivat kuitenkin yhtä tunnottomat kuin pääni. Ajattelin halvautuneeni, mutta pian puutuneisuus laski pois kehostani ja kohtauksesta jäi jäljelle enää vain kasvojen nykiminen.

Joku kertoi lapsille, että kaikki on hyvin, mutta pian ikkunasta voi nähdä piipaa-auton.

Alkava MS-tauti, aivoinfarkti, stressi sekä verenkierron estyminen päähän tuntuivat hölmöiltä. Kuten koko ambulanssissa tutkiminen, mutta kun toinen ensihoitaja sanoi, ettei sydämeni lyö normaalisti, se ei tuntunut lainkaan hölmöltä. Kai nyt kun se on ihan palasina.

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Voisitko vähän vastata kysymyksiin!?

Avatar

Sulla luultavasti särkyneen sydämen syndrooma? Milloin sulla ms tauti on puhjennut? Tsemppiä! ?

Avatar

Kamalaa, kai sinut tutkittiin kunnolla ja selvitettiin, mistä on kyse. Tsemppiä!!!

Avatar

Hui, onneksi olet kunnossa! Mikä se siis oli? Miten sinua hoidettiin?

Avatar

Voi sinua. Aika paljon on nyt kuormassa kannettavaa ?. Toivon että pääset murheista eteenpäin ja pystyt taas näkemään kaiken hyvän ympärilläsi. Saisitko apua ammatti-ihmisiltä? Hyvää ja rauhaisaa Joulun aikaa .

Avatar

Hui kamala! Tsemppiä!

Avatar

Voi kuinka inhottavaa ja pelottavaa! Kuinka nyt voit? Voisiko olla kovan stressin tekemä häiriö tai paniikkihäiriökohtaus? Olet ollut niin lujilla viime aikoina. Pidä huoli, että sinut tutkitaan kunnolla.

Avatar

En sinua tunne, olen lukenut blogiasi alusta saakka, sain tytön melkein samaan aikaan kuin sinä omasi joten blogisi osui ja upposi. Vaikka elämäntilanteemme ovat nyt aivan erilaiset, luen kirjoituksia edelleen. Vaikutat niin kypsältä ja vahvalta. Kirjoitat ihanasti, raadollisen aidosti. Valtavasti voimia sinulle,pidä itsestäsi huolta. Vaikka vaikeat kokemukset yrittävät sinua kovettaa, älä koveta sydäntäsi. Olet antanut itsestäs niin lämminsydämisen kuvan, pidä se! Rauhallista ja ihanaa joulunaikaa sinulle ja lapsillesi, kaikesta huolimatta! ♥️

Avatar

Sait uuden kohtauksen töissä perjantaina. Mikä sinua vaivaa?
Toivottavasti tulet kuntoon.

Avatar

No huh, pelottavaa !

Avatar

Tästä saa ihan sen kuvan kun sulla olis ms-tauti ja muut luottelemasi sairaudet vaikka todellisuudessa niitä ilmeisesti vain epäiltiin? Selviskö mitään syytä?

Avatar

Itse ajattelin kanssa ihan samaa! Myös aika jännä ,että tuollein ambulanssissa ”uskaltavat veikkailla” et mikä mahtaa olla, vai epäilikö lääkäri näitä sairaalassa? Toivottavasti ei ole mitään vakavaa ja saat itsesi kuntoon! Toivottavasti julkaiset jotain pian, minä ainakin odotan täällä kuumeisesti.

Avatar

Minulle tuollaisten oireiden syy jäi toistaiseksi pimentoon, mutta kohtauksia en ole saanut sen jälkeen kun käytin yhdistelmäehkäisyn. Minun kohdallani lääkäri epäilee, että kyseessä oli jonkinlainen suomissa kulkenut hyytymä mikä liuottui sitten itsestään. Sain tuollaisen kohtauksen pari vuotta sitten kaksi kertaa kahden kuukauden sisällä. Puutumiset oli kovin erikoisia: esimerkiksi sormet puutuivat järjestelmällisesti vuoroperään..

Tosiaan epäselväksi jäi sinun kohtauksen syy vai onko kyseessä kaikki luettelemasi?

Tuo on kyllä varmasti ollut pelottava kokemus. Paljon tsemppiä haastavassa elämänvaiheessa ♡

Avatar

Huonossa kunnossa oleva psyyke sairastuttaa myös fyysisesti. Muistathan hoitaa psyykettäsi myös ammattilaisten käsissä, sillä sen kanssa ei ole leikkimistä vaikka kuinka kypsästi pystyisit ajattelemaan.

Avatar

Taitaa olla huomionhakua. Jos ei niin miksi kirjoitella blogiin tälläist?!

Avatar

Näyttäisi tuossa filmin pätkässä ihan sinustakykardialta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä