eveliina matilda - Banneri

Pitkästä aikaa kuvia minun ja lasten yhteisestä viikonlopusta!

Viikonloppumme ei alkanut kovin vahvasti suorittaen, sillä juuri sillä sekunnilla kun seisoimme kotioven ulkopuolella, muistin unohtaneeni avaimeni sisälle. Avainnipusta löytyi tietysti myös auton avain, joten omalla autolla huristelun sijaan kuljimme siskoni ja vanhempieni autolla.

Lauantaina pohdittiin siskojen whats app -ryhmässä päivän ohjelmaa. Päätettiin aloittaa päivä yhteisellä lounaalla. Yritettiin löytää kivaa lounaspaikkaa keskustasta, mutta kaikki puolilta päivin auki olevat paikat tuntuivat olevan täyteen bookattuja. Päädyimme pienen jahkailun päätteeksi keksustan kauppahalliin syömään. Lapset halusivat hamppariateriat ja minä söin uuniperunan. Oikein onnistunut ruokavalinta, vaikka hieman rauhattomana ympäristönä kauppahalli ei ole suosikki ruokailupaikkani.

Lounaan jälkeen lapset söivät MBakeryn vitriinistä vielä pienet makeat jälkkärit, mutta koska meidän aikuistenkin teki vielä mieli makeaa, lähdimme Citymarkettiin ostamaan aineksia jälkiruokaan. Niin ja ostoslistalta löytyi myös ystäväkirja Adeliinalle.

Ruokakaupasta suuntasimme mummin ja ukkin luo, koska meillä ei tosiaan ollut niitä kotiavaimia. Olisimme kyllä varmasti joka tapauksessa päätyneet vanhempieni luo… Tällä kertaa alibillemme ei ollut käyttöä, sillä vanhempani olivat kai äitini jalkapallopelissä.

Teimme siskojeni kanssa jälkkärin ja sen hyytymistä odotellessamme, kokosimme lasten tulevalle serkulle vaunuja.

Rattaiden pahvilaatikosta riitti lapsille hauskaa pitkäksi aikaa.

Siskoni teki kyllä loistavan valinnan vaunujen suhteen! Bugaboon buffalot on ominaisuuksiltaan täydelliset ja ulkonäöltään todella tyylikkäät. Oli hassua nähdä Alex testaamassa rattaita, sillä kun poika yksivuotiaana oppi kävelemään, hänet sai enää hyvin satunnaisesti matkarattaiden kyytiin. Tyyppi on saanut kulkea oman mielensä mukaan eli yleensä juosten.

Bugaboo-talkoiden jälkeen nautimme jälkiruokana pähkinöitä ja vaahtokarkkeja sisältävää, ihanaa rocky roadia sekä kaakaota. Nämä saivat tällä kertaa toimia lasten lauantaikarkkeina. Meillä lauantai on viikon herkkupäivä.

Jäimme mummin ja ukkin luo yöksi, koska kämppikseni oli reissussa, eikä meillä siksi edelleenkään ollut niitä kotiavaimia…

Sunnuntaina yllätimme mummin ja ukkin kömpimällä alakerran vierashuoneesta ylös, mukavasti kello seitsemän. Aamiaisen jälkeen lähdimme mummin ja siskoni kanssa kaupoille. Fiilistelimme parilla kirpparilla, mutta emme tehneet kovin mittavia löytöjä. Kirpparikierroksen jälkeen jatkoimme Adeliinan ystäväkirjan metsästämistä, sillä perjantainen kauppareissumme ei ollut tuottanut sen suhteen tulosta. Ystäväkirjan lisäksi kaupoilta mukaamme tarttui lapsille Reiman kesäkengät, jotka lapset saavat laittaa jalkaansa ensi viikon laivareissulla. Siskoni ja äitini lähtevät Adeliinan, Alexin sekä kolmen muun lapsen kanssa risteilylle tiistaina. Löysimme Adelle myös uudet farkut reissulle sekä Alexille luistimet.

Venytimme lounasta syömällä kaupan kahviossa välipalat ja kahvit.

 

En tiedä kuinka monta kauppaa kiersimme, että tämä aarre löytyi. Täytimme Adeliinan omat sivut yhdessä ja Ade halusi antaa sen hyvälle ystävälleen, eli tädilleen täytettäväksi. Seuraavaksi kirja lähtenee päiväkotikavereiden luo kiertoon.

Kauppareissulta päädyimme takaisin mummin ja ukkin luo, jonne myös lasten serkut saapuivat kyläilemään. Alex pääsi heti testaamaan luistimiaan, kun ukki kolasi ja harjasi uima-altaasta luistelukentän!

Alexin Mittz -talvihanskat on saatu Kiddexiltä

Altaassa mahtui hyvin luistelemaan neljä lasta sekä yksi mummi. Serkkujen isä lätki kiekkoa, siskoni piteli lapsia pystyssä ja minä keskityin ikuistamaan ihanan hetken.

Luistelun päätteeksi söimme illalliseksi ukkin metsästämää kaurista. Jälkiruuaksi lapset tekivät siskoni ohjeistuksessa kaurakeksejä. Keksien ja teen jälkeen kello olikin jo sunnuntai-illan puolella ja meidän tuli aika lähteä kotiin.

Olipa taas mukavaa vaihtelua viettää viikonloppu lasten kanssa tehden ja touhuillen.

Kommentit (7)

Pakko sanoa, että kirjoitetaan ukin, ei ukkin! Esim ukin auto (oikein), ukkin auto (väärin).

Oletko luopunut vegaanisuudesta? Jos näin on, niin haluatko kertoa syitä miksi jäi kokeiluksi?
Mukavan oloinen viikonloppu. ?

Ihana viikonloppu teillä ollut ?

Tässä on myös tyylieroja murteesta riippuen, toki kieliopillisesti on oikein sanoa ukin ja papan. Mutta kyllä meillä puhutaan, että pappan auto, pappan kanssa yms. 🙂

Jep! Mä oon tuota pyöritellyt näppäimistölläni ja päätynyt kirjoittamaan silleen kun puhutaan

Pappa taipuu ruotsinkielisyyteen viittaavana sanana myös muotoon ”pappan auto, pappan luokse jne.”, mutta sana ukki ei taivu edes oikeaoppisesti puhekielessä muotoon ”ukkin auto, ukkin luokse.”

Ei puhekielessä ole mitään ”oikeaoppisuuksia”. Kyllä mun korvaan ”ukkin” kuulostaa ihan kelpo turulta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X