eveliina matilda - Banneri

Minuun ei ole iskenyt alkuvuoden terveysbuumia, mutta viime viikkoisen työterveystarkastuksen jälkeen heräsin kiinnittämään hieman huomiota elintapoihini. En ole koskaan aiemmin ollut kehonkoostumusmittauksessa, mutta nyt minulle tarjoutui mahdollisuus ottaa hieman tarkemmin selvää, mitä kaikkea nahkani sisältä löytyykään.

kehonkoostumusanalyysi

Lihasköyhä 17-vuotias

Mittailun jälkeen laite tulosti mun kehoni koostumusanalyysin, jota ammattilainen sitten analysoi mulle. Olin tyytyväinen siitä, että minulta ei löytynyt lainkaan sisäelinten ympäriltä sitä haitallista rasvaa, mikä altistaa diabeteekseen, kohonneseen verenpaineeseen ja muihin sairauksiin. Tuota vatsan rasvaahan voi olla vaikka rasvaprosentti olisi muuten alhainen. Painoindeksi oli myös sopiva ja kehon kokonaisvesimassa tasapainossa. Yllätyin positiivisesti myös fyysisestä 17 vuoden iästäni! Se mikä analyysistä sitten pisti silmään, oli laihat lihakset tai kuten se tarkka terkkaritäti totesi; lihasköyhyys. Hah! Mun tarttis nyt sitten kyykätä ja kuntoilla muutama viikko ja mennä sitten mittailemaan saavutuksia.

kehonkoostumusmittaus

Kuvittelen välillä eläväni super epäterveellistä elämää, koska tykkään herkuista ja alkoholista, enkä harrasta säännöllisesti hikiliikuntaa. Innostuin kehonkoostumusmittauksen myötä tarkastelemaan syömisiäni ja päätin kuvata yhden päivän ajan kaikki safkat, ennen kuin ne päätyvät suuhuni!  Päivän päätteeksi tulin siihen tulokseen, että kyllä, olen ehkä lihasköyhä, mutta syömisten suhteen en ole täysin rappiolla kuitenkaan. Syön herkkuja ja juon viiniä, mutta loppujen lopuksi melko pieniä määriä. En ole sokerikoukussa, eikä mulla ole tarvetta napostella pitkin päivää.

Yhden lauantaipäivän menu:

turkkilainen jogurtti

aamupala

Arkisin syön aamiaiseksi autossa näkkileipää tai omenan. Nyt viikonloppuna söin kello 9 hieman tavallista tukevammin: kreikkalaista jogurttia, banaania, mustikoita ja hunajaa. Niin ja tietysti mustaa kahvia.

lounas kanasalaatti

Puoliltapäivin söin lounaaksi lautasellisen eilispäiväistä kana-pastasalaattia sekä vettä ja pienen leivän juustolla.

tee välipala

13.30 kupillinen teetä ja mandariini.

illallinen

Joskus 21 maissa vetelin salaatin kyljessä vähän pekonia, kanaa, vuohenjuustoa, kanamunaa ja perunaa.

kuohuviini

Illallisen kyljessä kumosin myös lasillisen punaviiniä ja lasillisen kuohuviiniä.

Tämä oli tosiaan siitä poikkeuksellinen päivä, että se sijoittui viikonloppuun. Arkisin syön kyllä melko samassa rytmissä, mutta erilaisia ruokia. Aamupala on yksitoikkoinen ja juon paljon enemmän kahvia. Arkisin syön lounas-salaatin kyljessä myös aina jälkiruuan. Muilta osin tämä oli minulle aika tyypillinen päivä ruokailujen osalta. Joinakin päivinä syön herkkuja, mutta tällä kertaa ei koko päivänä tehnyt mitään mieli, kuten ei aina tee. En syö ravintosisällöltään aina kovin ravinteikasta ruokaa, mutta oon tyytyväinen siitä, että pystyn pitämään ruokailukerrat  hampaiden happohyökkäyksen kannalta maltillisissa määrissä.

Nyt yritän tässä arjen vauhdissa kiinnittää hieman enemmän huomiota lihaskunnon ylläpitämiseen, mutta mitään kuntokuuria en aio aloittaa. Tärkeintä taitaa olla se, että itsellä on fyysisesti hyvä olo ja mullahan on!

Mukavaa ja terveellistä alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit (7)

Heips! Näin pt:nä pakko kommentoida, että kyllä se sisäelinten ympärillä oleva rasva nostaa myös rasvaprosenttia.

Olis kyllä todella mielenkiintosta päästä itekki tuollaseen tutkimukseen muttei sitä ikinä raaski..

Oot vissiin jättäny vegaanisen ruokavalion koska pekoniakin..?

Meillä apteekissa maksaa 5e tai 10e, edullinen kuitenkin. Myös kuntosaliohjaajat tekee ja oisiko vielä ollut TK:ssa kansanterveyshoitajilla. Oisiko teillä jossain tällaisessa mahdollista? Ja hei, Eveliina on käynyt työterveyshuollossa, onko sellainen väylä käytettävissä?

Ilmeisesti et ole vegaani enään?

Hei, en ole enää ollut hetkeen!

Saako kysyä syytä miksi et? 🙂

Eveliinahan nimenomaan tarkoitti, että sisäelinten ympärillä voi olla rasvaa vaikka rasvaprosentti muuten olisikin alhainen???

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X