eveliina matilda - Banneri

Illat hujahtavat ohi todella vauhdikkaasti silloin, kun lasten on vuoro viettää arkisin aikaa luonani

Työpäiväni päättyy juuri kaikkein ruuhkaisimpana aikana ja reittini työpaikalta päiväkotiin kulkee keskustan läpi, juuri sitä tietä pitkin, mitä ilmeisesti kaikki muutkin haluavat kulkea. Olemme siis kotona yleensä viiden paikkeilla. Jos minä hoidan yksin lasten päiväkotiin kuskaamisen, heidän hoitopäivänsä venyvät pakostakin kymmeneen tuntiin. Aamulla hoidossa ollaan seiskalta ja iltapäivällä haetaan viideltä. Todella pitkä päivä kolme- ja neljävuotialle, mutta onneksi tällaisia tilanteita on hyvin harvoin, sillä vanhempani ja siskoni pystyvät kuljettamaan lapsia usein mun hoitovuorolla. Aina kun äitini pääsee töistä ennen minua, hän lyhentää lasten päivää hakemalla nämä hoidosta. Silloin minulla ja lapsilla on iltaisin enemmän yhteistä aikaa, kun mun ei tarvitse ajaa ruuhkaisaa reittiä päiväkotiin, vaan pääsen töistä suoraan vanhempieni luokse, jossa lapset jo odottelevat minua. Myös siskoni hakee lapsia usein ennen päivälepoaikaa ja välillä pystymme pitämään lapsilla myös kokonaisia vapaapäiviä hoidosta.

Norwichinterrieri

Tällä kertaa minä olin päiväkodilla puoli viideltä. Lapset ulkoilivat puistossa ja lähtivät iloisesti matkaani. Me suunnattiin suoraan päiväkodilta mummin ja ukkin luo, eli mukkilaan! Mukkilan eteisessä meidät tervetulleiksi toivottivat koirat Aune, Fido, Yoda sekä kuvassa esiintyvä Oliivi. Siskoni Allu oli raahannut koko ryhmä Haun mukaansa, sillä hän oli saapunut vanhemmillemme myymään heidän vanhan pesukoneen uuden tieltä. Minä ilmestyin paikalle juuri oikeaan aikaan, sillä Allu ei todellakaan olisi yksinään pärjännyt kahden ostajan sekä neljän koiran kanssa, joista jokainen oli vakuuttunut siitä, että ostajat aikoivat ostamisen sijaan varastaa kyseisen kodinkoneen. Viimeistään tinkimistilanne olisi koitunut Allun kohtaloksi ilman apuani, sillä kun ostaja heitti oman tarjouksensa ilmoille, niin vastatarjouksen esittämisen sijaan Allun naaman väri muuttui punaiseksi ja hän näytti menettävän puhekykynsä. Minä mietin nopeasti, että mitä huutokauppakeisari tekisi tilanteessa ja ehdotin tiukasti, että pistetään riita puoliksi, niin kannetaan pesukone pakun kyytiin. Niinhän me sitten kannettiin ja ryhmä Haun epäilyistä huolimatta saatiin myös hyvät hillot taskuihin.

kasvissosekeitto

Äitini oli ennakoivasti tehnyt tämän päivän ruuan valmiiksi, joten keittiössä seisoskelun sijaan päästiin suoraan ruokapöytään. Alex nautti kasvisosekeittonsa siemenillä maustettuna.

pikkukakkonen

lastenohjelmat

Safkan jälkeen tietysti Pikkukakkonen pyörimään, jonka jälkeen kello olikin jo kuusi ja mummi saapui töistä kotiin.

Mummin saapumisen paikkeilla kyläilemään eksyi myös toinen siskoni, jolle Adeliina piirsi tämän ihastuttavan ukkelin, ”jolla on pitkät hiukset ja täitä”. Sepä kiva, sanoi täti ja kiitteli piirrustuksesta. Me ollaan onneksi selvitty ilman tuota maanvaivaa ja toivon että niitä näkyy jatkossakin vain piirrustuksissa.

Adeliinan ja etenkin Alexin suureksi iloksi, ukki saapui ennen lasten nukkumaanmenoaikaa työmatkalta. Ukki piirtelee aina Alexille kaikkea mitä Alex keksii pyytää.

Syötiin siinä piirtelyn lomassa vielä kevyt iltapala, ennen kuin lähdettiin iltatoimien pariin. Seuraavana aamuna on taas oltava jalkeilla jo ennen kuutta, joten nukkumaanmeno ei oikein voi venyä kovin paljoa puoli kahdeksaa myöhäisemmäksi.

Lasten nukkumaanmenon jälkeen avaan läppärin ja koitan keksiä teille tänne taas uutta matskua!

Ei näissä arki-illoissa oikein tämän kummempaa lasten kanssa ehdi. Tähän kun vielä tunkee kaupassa käymisen, synttärit tai jonkun muun aktiviteetin, niin on edettävä lähes minuuttiaikataululla, kelloa vilkuillen. Tällä hetkellä tuntuu, etteivät lapset pitkän päiväkotipäivän päätteeksi kaipaa vauhdikkaita harrastuksia, vaan vain rentoutumista ja rauhaa. Meidän yhteinen aikammekin jää melko vähälle, kun nämä pienetkin arki-iltojen tunnit jakaantuvat puoliksi isän kodin kanssa. Tänään lapset lähtevät isän kanssa reissuun ja me nähdään seuraavaksi vasta yli viikon päästä, jolloin otamme yhteisestä ajasta kaiken ilo irti!

Kommentit (2)

Olipa ihana postaus 🙂 Tykkään lukea eniten juuri tällaisia, normiarjesta kertovia juttuja. Nauroin tuolle Adelinan piirustus jutulle, lasten piirrustuksissa on aina hauskoja juttuja 😀

Ihana norppa! ❤ Meillä on kaksi norwichia myös!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X