eveliina matilda - Banneri

Viimepäivinä googlehakuhistoriani on täyttynyt lauseilla: Kuinka paljon tapettia/maalia tarvitaan…?, Mikä on soodapesu/tartuntamaali?, Kuinka hirsiseinä otetaan esille?, Miten pistorasia irroitetaan seinästä?, Voiko pistorasian ruuvata irti? Kyllä, saatte nauraa!

työkaluja

Kokosin isin autotallista pienen remppaajan starter packin ja pistin hihat heilumaan

Raahasin työkalut asunnolle, katselin ympärilleni ja aloin toteuttaa visiotani. Hitaasti mutta varmasti, oikeat terät löytyivät porakoneeseen ja ruuvit alkoivat liikkua haluamaani suuntaan. Pienin palasin purin keittiötä uuden, avaran ja ihastuttavan keittiön tieltä. Tuntui vähän hullulta lähteä sotkemaan oikeasti ihan kelpoa keittiötä. Pari tuntia aloituksen jälkeen tasot olivat täynnä ruuveja, purua ja pölyä. Keittiön lattia oli täyttynyt epämääräisen näköisistä puukappaleista; kaapinovista, hyllystä ja kaappien rungoista. Seinällä roikkui sähköjohtoja, mutta ei enää ainuttakaan tilantuntua vähentävää, synkkää kaappia!

Huomasin siinä vasara kädessä heiluessani, että nälkä kasvaa syödessä.

Aluksi mun piti vain kaivaa esille yksi hirsiseinä, sekä maalata lattiat. Ostotilanteen jälkeen lista täyttyi ainakin kymmenellä pikkujutulla ja sittemmin myös sellaisilla pikkujutuilla, kuten uusilla kylpyhuoneen kalusteilla, seinien maalaamisella sekä kokonaisen huoneen tapetoinnilla. Otin tänään asunnosta mittoja ja kävin kaupoilla katselemassa kylppäriin uutta sisältöä sekä tapetteja, mutta en vielä onnistunut löytämään etsimääni. En halua tyytyä mihinkään mikä on ihan OK, vaan haluaisin löytää tapetin, mistä tykkään niin kovin, että mun on pakko saada se. Vinkkejä kivoista tapeteista ja niiden ostopaikoista otetaan vastaan! Aion tapetoida (toistaiseksi, vain) eteisen seinät, sillä eteinen on tällä hetkellä todella kolkko ja valkoinen. Olisi ihanaa saapua kotiin aina sillä tavalla, että heti eteisessä tulisi lämmin ja tervetullut olo.

puuhella

Mitä seuraavaksi?

Huomista varten pakkasin autoni kyytiin taas muutaman uuden tuttavuuden, kuten sorkkaraudan ja puukkosahan. En vielä tiedä mihin tarvitsen puukkosahaa, mutta se näytti tehokkaalta ja kivalta.  Nyt kun keittiön kaapit on purettu, aion sorkkaraudan avulla kurkata, mitä sieltä keittiön seinän levyjen takaa löytyy. Purin jääkaapin kotelointeineen pois tieltä, jotta voin turvallisesti tuhota jääkaapin taakse jäävää aluetta. Sitten jos seinä ei näytä hyvältä, niin mulla ei ole reikää ihan keskellä seinää, vaan jonkin näköinen paikkaus ehkä vielä onnistuu, ilman että koko seinää täytyy levyttää uudestaan. Voihan se toki olla, että jääkaapin takaa vastassa on kivan näköinen hirsi, mutta muualta sitten löytyy joku vanha laudoin paikattu ovenpaikka tai muu vastaava ei niin kiva ylläri. Mutta oon valmis tekemään päätöksiä ja ottamaan riskejä.

Huomenna aion työpäivän jälkeen mennä ostamaan maalaustarvikkeita ja maalia lattiaa varten. Suunnittelin että saisin yhdessä illassa imuroitu, pesty ja maalattu tartuntamaalilla yläkerran lattian. Loppuviikosta vedän siihen sitten pari kerrosta varsinaista maalia päälle ja jos lopputulos miellyttää, teen saman käsittelyn myös alakerran lattialle. Tosin alhaalla nyt ensimmäisenä olisi tarkoitus hoitaa kaikki muu ennen lattiaa, joten sen kanssa ei vielä tarvitse kiirehtiä.

Haaveilin muuttavani uuteen osoitteeseen kuluvan kuukauden aikana, mutta ystäväni totesi tähän, että juhannus jo aika pitkällä ennen ku mä muutan, koska puran sitä ilman mitään päämäärää. Nauroin mielikuvalle remonttitaidottomasta itsestäni, leka kädessä riehumassa asunnossa, mutta eihän se nyt ihan noinkaan ole. Loppujen lopuksi tää on melko pieni työmaa ja googlettelun lisäksi mä opin koko ajan uutta, ihan vain tekemällä! Niin ja iskä tulee loppuviikosta matkoilta valvomaan tekemisiäni, joten en usko että olen siihen mennessä ehtinyt tuhoamaan koko kämppää.

Kommentit (14)

Vinkkinä et ehjänä puretuista keittiön kaapistoista vois saada ihan rahaakin myymällä ne esim. torissa…

Eveliina sulla on ihan mahtava asenne remontin suhteen! Juurikin toi että ei etene ”mä en osaa” – asenteella, vaan että ”mä opin” – asenteella. Ja sitä tietysti kannattaa toteuttaa muillakin elämän osa-alueilla. Keep up the good spirit 🙂

Oi kiitti! Vähän nuo fiilikset varmaan tulee aaltoilemaan, mutta ainakin nyt on tosi yritteliäs olo!

Mulla ei jostain syystä nyt yhtäkkiä näy mitkään sun kuvat, en saa kommentteja auki enkä pystynyt kommentoimaankaan muualle kun tähän nyt mikä näkyi valmiina ja ainoana kommenttina…

Hmm.. Outo juttu, kiitos tiedosta! Koitan selvitellä ongelmaa.

Paljon neliöitä nykyisessä asunnossasi on? ?

tapettitehdas.fi

Pihlgren & Ritola, laaja valikoima ihania vanhaan taloon sopivia tapetteja, joita voi nettisivuilla selata esimerkiksi aikakauden tai värityksen perusteella. Haaveilen itse siitä, että vielä joskus mulla on vanha omistusasunto jonka saan tapetoida näillä.

Kiitos vinkistä! Menenkin heti tutustumaan.

Suosittelen Turun maalitukkua Itäharjulla, loistava ja asiantunteva palvelu, paljon sai hyviä vinkkejä matkaan! Lisäksi tilattiin myös hieman erilaista tapettia meidän puutalon seiniä koristamaan, koska en halunnut mitään k-raudan metritavaraa mitä löytyy joka kodista 😀

Kiitos vinkistä, kuulostaa oikein mahtavalta! Itäharju onkin tässä ihan kivenheiton päässä.

Joo komppaan Maalitukkua! Sinne mennessä vain se ongelma, että suht selväkin alkuperäisvisio menee ihan uusiksi kun siellä on niin paljon kaikkea 😀

Voih, mulle käy varmaan juuri noin! Kiitos varoituksesta!

Moi! Kiitos vinkistä. Näin itsekin ajattelin, mutta loppujenlopuksi keittiöstä jäi vain kaksi kaappia, joista toinen oli hieman vaurioitunut, joten en lähtenyt enää myymään niitä eteenpäin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X