eveliina matilda - Banneri

Typötyhjä, viileä ja keskeneräinen asunto ei tarjoa lapsille viihdykettä kovin pitkäksi aikaa. Minä en kuitenkaan lapsellisinakaan päivinä ole pitänyt taukoa remontoinnilta, vaan me ollaan koko porukka menty päiväkoti- ja työpäivän päätteeksi uudelle asunnolle pyörimään.

Kun yläkerran maalaaminen oli kaikkein hektisimmillään, lapset pitivät mun työskentelyn aikana leiriä alakerrassa. Otimme tämänhetkiseltä asunnoltamme mukaan hieman viihdykettä. Lapset saivat pakata koriin itselleen mieluisia leluja. Minä pakkasin mukaan vielä pyyhkeen, tabletin ja eväät. Remppailta oli lapsille jännittävä piknik-retki ja mulle tämä mahdollisti muutaman arvokkaan työtunnin lattian parissa. Näissä kuvissa muuten hieman pilkistää tuota tummaa laminaattia, mikä asunnosta löytyi, ennen kuin maalasin sen valkoiseksi. 

Toki remppailu ei lasten kanssa ole ihan niin autuasta kuin yksinään radiota kuunnellen. Sain vähän väliä laskea maalitelan kädestä ja mennä vaihtamaan tablettiin ohjelmaa, avaamaan ovea, pukemaan nukelle sukkaa, avaamaan pistaasipähkinää ja etsimään pillimehun pilliä… On kuitenkin ollut hauskaa ottaa lapset mukaan projektiin. Ollaan suunniteltu yhdessä ja pohdittu miltä lopputulos sitten näyttää.  Molemmat lapset ovat olleet kovin kiinnostuneita uudesta asunnosta ja Adeliinan suuri toive oli päästä maalaamaan sitä. Lattian pariin en uskaltanut päästää häntä pensselin kanssa, mutta löydämme asunnosta varmasti jotain muuta maalattavaa hänelle.

Lasten piknik työmaalla

Koska pääsemme muuttamaan?

Minä lähden perjantaina Helsinkiin blogigaalaan, joten remppailu jää hetkeksi jäihin. Viikonloppureissuni ajoittuu kuitenkin lattiamaalin kuivumisen kannalta todella hyvään saumaan, sillä jos viettäisin viikonlopun Turussa, en varmasti malttaisi pysyä poissa asunnolta.

Ensi viikolla taas vietän aikaa lasten kanssa, joten asunto edistyy varmaan rauhallisempaan tahtiin. Ihan kaikkea en aio saada valmiiksi ennen muuttoa, mutta kunhan rappusten kaide, lattiat ja keittiö ovat valmiit, niin me kannetaan huonekalut ja tavarat sisään. Eteiseen ja kylpyhuoneeseen keskityn sitten vasta lähempänä kesää. Eteisessä olisi tarkoitus tapetoida seinät ja asentaa lattialle ja portaisiin kuramatto, sekä tehdä seinille jonkinlaisia kenkä- ja vaatesäilytysratkaisuja. Vaikka sellaista pientä hommaa on vielä paljon jäljellä, niin uskon muuton olevan ajankohtainen jo parin viikon kuluttua!

Kommentit (3)

Nyt kun muutat pois sieltä kaveripojan luota, niin ois kiva kuulla sun kokemuksia siitä asumismuodosta. Miten arki sujui, miten lapset ja kaverisi ottivat uuden erilaisen arjen vastaan, oliko hänestä apua tai seuraa? Millaista on muuttaa pois sieltä ja miltä uusi tulevaisuus uudessa kodissa näyttää 🙂

Mitä enemmän malttaa tehdä valmiiksi ennen muuttoa, niin sen parempi. Mutta yleensähän se menee niin, että uuteen haluaa päästä jo äkkiä sisään…
Hienolta näyttää ??

Mä kirjoitan! Kiitos ideasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X