eveliina matilda - Banneri

Päätösten teon vaikeus

Asuntoesittelyissä tai autokaupoilla minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia lyödä kättä päälle ja kauppoja lukkoon. Tällaisten isojen asioiden äärellä luotan siihen, että kyllä elämä kantaa ja riskejä on otettava. Koen itseni melko rohkeaksi, sekä mietteliään sijasta enemminkin toimivaksi ihmiseksi.

Hieman pienempien päätösten tekeminen onkin minulle sitten todella vaikeaa. Saatan kaupassa sahata karkkihyllyä edestakaisin aivan tolkuttoman kauan, kun en osaa päättää minkä suklaapatukan ostan. Olen usein tällaisissa tilanteissa jättänyt tuotteen kokonaan ostamatta, kuin joutunut tekemään valinnan. Dubain reissulla yritin ostaa käsilaukkua, mutta kun en valtavan tarjonnan äärellä pystynyt tekemään päätöstä, ystäväni hoputti minua ja mulle tuli itku. Laukku jäi kauppaan. Kotoa lähtiessä mun on usein kaikkein vaikeinta valita kengät. Jos olen lähdössä liikenteeseen autolla, otan aina vähintään kaksi kenkäparia mukaani, jotta voin lykätä päätöksen tekoa myöhemmäksi tai vaihtaa kengät jos päätös alkaa myöhemmin kaduttaa. Hiljattain olen laajentanut kenkäongelman myös takkeihin ja mun Fiestan takapenkiltä löytyy tälläkin hetkellä kolme eri takkia. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Ruokailuryhmä puutalossa

Asunnon oston jälkeen on pitänyt tehdä paljon päätöksiä

Sähkö – ja vakuutusyhtiö oli helppo valita ja suurimpien remonttilinjojen päättäminen kävi melko näppärästi. Nyt sisustamisen tultua ajankohtaiseksi, päätösten teko on taas osoittautunut vaikeaksi. Huonekaluliikkeitä kierrellessäni oloni on ollut yhtä kamala kuin kaupan karkkihyllyllä. Turun seudulla olevissa kivijalkamyymälöissä jäin myös usein ilman palvelua ja olen aina jokseenkin ahdistunut tarjonnan tutkimisesta yksin. Niinpä löysin tieni verkkokauppoihin ja ihastuin etenkin Veken verkkokauppaan.

Asuntoni alakerrassa sijaitsee keittiö/olkkari/mun makkari. Maalasin tosiaan kaikki alakerran seinät ja lattian valkoiseksi. Väriä aion tuoda tekstiileillä, mutta huonekalujen kanssa halusin pysytellä mahdollisimman neutraaleissa värissä. Etsin miellyttäviä keittiön tuoleja melko pitkään. Tarjolla oli paljon löytämäni tyylisiä tuoleja, joissa oli puun väriset tai metalliset jalat. Minä halusin tuoleihin ehdottomasti mustat tai valkoiset jalat, sillä ikkunoista löytyi jo yhtä puunväriä, enkä halua missään nimessä kahta erilaista puunväriä vierekkäin. Nämä Veke.fi:stä löytämäni tuolit sopivat asuntoon mielestäni erinomaisesti, sillä ne mukailevat keittiötason värejä; mustia ovia ja valkoista tasoa.

Sen lisäksi, että tuolit ovat kauniit, ne ovat erinomaiset istua. Kuppipenkki on aavistuksen joustava selälle ja keinonahalla vuorattu istuin on pehmeä sekä helppo pyyhkiä puhtaaksi. Normaalisti 69 euroa maksava tuoli on nyt tarjouksessa 49 eurolla.

Keittiön pyöreä pöytä

Pöydäksi harkitsin ensin lasista pöytää, jotta pöytä veisi tilasta mahdollisimman vähän valoa ja tilantuntua. Totesin sitten kuitenkin, että en taidakaan haluta pöydänlevyksi läpinäkyvää materiaalia, vaan jalat on kiva pitää pöydän alla piilossa. Halusin pienehköön tilaan ehdottomasti pyöreän pöydän, sillä kulmikkaat tuntuvat vievän enemmän tilaa, etenkin kun tuossa ihan ruokapöydän vieressä on kulku yläkertaan vieviin portaisiin. Pöydän tilasin Stemman verkkokaupasta ja noudin heidän myymälästään Raisiosta. Halkaisijaltaan pöytä on metrin ja hintaa sillä oli 200 euroa.

Onnistuin käyttämään keittiön ruokailuryhmään tosi vähän rahaa, mutta sain kuitenkin juuri sellaiset kalusteet kuin halusin. Olen tyytyväinen ja uskon, että tuo ikkunan edessä sijaitseva ruokapöytä on sellainen kodin keskipiste, jossa mun tulee syöty, seurusteltu vieraiden kanssa, meikattu ja tehty töitä läppärillä.

Kommentit (8)

Siis ihana!! ?❤?? lisää kuvia vaan asunnosta sitä mukaa mitä valmistuu! Ja keskeneräisestäkin saa ehdottomasti laittaa kuvaa!

Kaunis pöytäryhmä, varsinkin tuolissa on kiva muotoilu 🙂 ? ompa kiva kun pääset sisustamaan uutta kotia 🙂

Mistä matto on ostettu? Mitä materiaalia se on?

Eiks sun pitäny maalata noi ikkunankarmit??

Maalasin ikkunoiden reunalistat. Nuo ruskeat saa jäädä ruskeiksi!

Aivan ihana! Vaikuttaa että nyt olet löytänyt todella sen sisäisen rauhasi ja se näkyy myös kodikkaassa kodissasi.

Yllättävän pieni pöytäryhmä! Kaunis kyllä. Itsellä aina tarvetta isolle pöydälle, koska tykkään kutsua väkeä kylään.

Totta, että pöytä on pieni ja pippurinen. Mutta oikein sopiva Evelle ja lapsille arjessa. Jos keittiöön ei isompi pöytä mahdu niin minkäs teet. Tärkeintä että arki on toimivaa ja kuitenkin tilaa työskennellä keittiössä. Ja meillä ainekin vieraiden kanssa vietetään aikaa eniten olohuoneessa ja siellä myös tarvittaessa syödään ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X