eveliina matilda - Banneri

1. Portsa on kaunis

Portsa Turku

Portsa on henkeäsalpaavan kaunis. Mukulakivin päällystettyjä teitä reunustavat satavuotiaat puutalot, joiden lomasta voi pienen portin läpi kävellä vihreälle sisäpihalle.  Yhteiselle pihalle, josta kaikki asukkaat ovat vallanneet itselleen pienen siivun ja rakentaneet paikan auringonottoa, grillausta ja oleskelua varten. Sisäänkäynnit näyttävät kilpailevan kaunein kukkaloisto -palkinnosta ja pihat ovat viimeisen päälle hoidettuja. Mihin tahansa katsoo, näky on kaunis!

Kolmisen metrin korkeudessa olevista ikkunoistani pursuaa kesä sisälle. Kukkakimput voi jättää kauppaan.

2. Portsa on käytännöllinen

Portsa

Sisäpihamme suojasta löytyy pieni lasten leikkipaikka, johon uskallan jättää neljä- ja kolmevuotiaan leikkimään keskenään kuuloetäisyydelleni. Usein lapset pinkaisevat ulos keinumaan tai hiekkalaatikolle leikkimään, kun minä vielä pakkaan tavaroita ja etsin avaimia. On mukavaa, ettei pihalla tarvitse pelätä autotietä, mutta auton saa kuitenkin parkkiin aivan asuntomme edustalle. Minulla ei ole omaa parkkipaikkaa, eikä ainakaan meidän taloyhtiöstä minun tietääkseni vuokrapaikkoja edes löydy. Olen kuitenkin aina löytänyt parkkipaikan kotikadultamme. Kaupungin maksulliset parkkipaikat loppuvat onneksi juuri ennen Portsan kaupunginosaa, joten pysäköiminen on täällä huomattavasti huolettomampaa kuin mitä se oli ydinkeskustassa asuessani.

Sisäpihojen leikkipaikkojen lisäksi täältä löytyy suuri päiväkodin piha, jossa voi leikkiä päiväkodin ollessa kiinni sekä aivan huikea leikkipuisto, josta löytyy lapsille kahluuallas. Leikkipaikkojen lisäksi Portsan sydämestä, eli aivan kotini vierestä vierestä löytyy kaikki tärkeimmät palvelut. Ilmaista kahvia tarjoava K-kauppa on siunattu pitkillä aukioloajoilla. Kaupan vieressä on R-kioski ja vastapuolella katua leipomo, jonka varhainen aukeaminen mahdollistaa tuoreet leivät aamiaispöytään tai mukaan työpaikalle. Kehnona keittiöihmisenä aion hyödyntää leipomon tuotteita myös vieraiden kestitsemisessä.

Niin ja kaikki tämä sijaitsee aivan ydinkeskustan kupeessa, viiden minuutin kävelymatkan päässä Turun jokirannasta.

3. Portsa on yhteisöllinen

Teillä, pihoilla ja puistoissa liikkuessa tuntuu, kuin kaupungin kireys olisi kaikonnut ja maiseman lisäksi myös tunnelma muuttunut maalaismaiseksi. Varmasti myös kesä ja lämpö näyttelevät osaansa, mutta täällä ihmiset tuntuvat iloisemmilta. Vastaantulijat tervehtivät ja jäävät kevyin perustein juttusille.  Puistossa yksi aikuinen voi antaa kaikille, tuntemattomillekin keinujille vauhtia ja pitää hetken silmällä minunkin lastani. Sisäpihamme lapseton mies lukee yhteisessä puutarhassa Aku Ankkaa toisen naapurin pojalle ja kolmas naapuri kantaa tälle kahvikupin käteen.

Portsa

Tämän hetken minkä olen täällä asunut, olen ollut haltioitunut. Voin lämpimästi suositella Turun Port Arthuria asuinpaikaksi kaikille, jotka haluavat asua kylässä kaupungin sisällä.

Kommentit (3)

Jo kaupunginosan nimi on jo ihanan kuuloinen, pitääpä tulla käveleskelemään Port Arthurin kaduille seuraavalla vierailulla!

Myös Martin puutalokortteleista löytyy vastaavaa tunnelmaa. Joki on siinä ihan kivenheiton päässä ja sisäpihoilla oma rauhansa, vaikka elämä kuhisee ihan siinä portin takana.

Martti on myös aivan ihana! Kävin siellä joskus katsomassa yhtä asuntoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X