Eveliina Matilda - Hero Header

Olen järkevä, mutta en missään nimessä ylisuojeleva vanhempi

Minulle on sattunut lukuisia kertoja, etten julkisella paikalla ihan metrilleen tiedä, missä pikkumuruni menevät. En ole koskaan kahlinnut lapsiani kiinni rattaisiin, vaan molemmat ovat heti jalat alleen saatuaan, päässeet taapertamaan omia polkujaan. Vielä koskaan kumpikaan lapsista ei kuitenkaan ole totaalisesti hävinnyt, enkä minä ehtinyt huolestumaan.

Kaupassa on ihan ok, että lapset tutkivat leluosastoa samalla kun minä olen muutaman hyllyrivin kauempana. Isovanhempien luona lapset kulkevat näköetäisyydellä olevaan puistoon keskenään ja kotona he ulkoilevat sisäpihallamme kuuloetäisyydelläni. Marraskuussa viisi vuotta täyttävä Adeliina on asioinut lähikaupassamme niin, että minä odotan kaupan ulkopuolella, enkä usko että menee kovin pitkää tovia siihenkään, että hän kulkee kyseiseen kauppaan aivan itsenäisesti.

olen alusta asti luottanut lasteni älykkyyteen sekä johonkin sellaiseen alkukantaiseen, vaaroja välttelevään vaistoon

Joku ihmetteli joskus miksi kolmikerroksisessa talossamme ei ollut ainuttakaan turvaporttia, vaikka siellä asui vauva ja taapero. Muistan myös saaneeni blogin kautta ihmettelyä siitä, kuinka lapseni ovat jo yksivuotiaina nukkuneet laidattomissa sängyissä ja ruokailleet normaaleissa tuoleissa. En tiedä miksi, mutta minulle ei ole koskaan tullut mieleenkään asentaa porttia, ostaa kävelykypärää, hihnallista taaperoreppua tai vangita liikkumaan oppinutta lasta pinnasänkyyn. Edellä mainituista huolimatta, pahin loukkaantuminen, mitä Alexille on tapahtunut on ollut polvilleen kaatuminen tasaisella maalla. Adeliinan kohdalla taas hänen kummisetä on pari kertaa vahingossa hassutellessaan heittänyt Adeliinan päin kattoa ja ovenkarmia.

Tietysti meillä käytetään pyöräilykypärää, veneessä pelastusliivejä sekä autossa laadukkaita ja oikeanlaisia turvavälineitä. Kuitenkin sellaisten äärimmäisyyksiin vietyjen turvatoimien sijasta, olen alusta asti luottanut lasteni älykkyyteen sekä johonkin sellaiseen alkukantaiseen, vaaroja välttelevään vaistoon. Meillä se on toiminut, hyvin vilkkaan poikanikin tapauksessa. Minusta oikeastaan tuntuu siltä, että mitä tiukemmin lapsista pitää kiinni, sitä hanakammin he yrittävät irtautua ja syöksyä kohti vaaroja. Kun annan lapsilleni heidän ikätasoilleen sopivaa luottamusta, heidän päällimmäinen ajatuksensa on suoriutua mallikkaasti ja saada loistaa.

yhteystietorannerengas

Näppärä turvatoimenpide vanhemmille, jotka eivät kyttää lastaan silmiään räpäyttämättä

Kolhut on pitkälti paikattavissa ja murtumat kipsattavissa, mutta lapsen katoaminen on minulle ehkä sellainen pahin, helposti tapahtuva onnettomuus. Antaessani lapsilleni jatkuvasti yhä enemmän ja enemmän liekaa, riski tahattomaankin katoamiseen, eli eksymiseen kasvaa. Etenkin nyt kun suuntaamme syksyllä ulkomaille, jossa vieraassa ympäristössä puhutaan vierasta kieltä, ei varmasti ole liioittelua varustaa pikkulapsi vanhempien puhelinnumerolla. Hankimme tällaiset samanlaiset kaikille lähisukumme lapsille. Valitettavasti en tiedä, saako Suomesta vastaavanlaisia rannerenkaita, mutta ehkä joku teistä osaa kertoa? Me hankimme nämä saksalaisen tutun kautta, joka tilasi rannekkeet ja postitti meille Suomeen. Meidän käyttämä firma kun ei toimita suoraan Suomeen, joutunette näkemään näiden eteen hieman vaivaa. Silti minä todellakin suosittelen näitä tyylikkäitä ja vedenkestäviä silikonirenkaita kaiverruksineen, sen vaatteisiin kiinnitettävän lappusen tilalle!


ProiD bracelet

Toivon, että nämä rannerenkaat jäisivät lapsillemme pysyvään käyttöön myös täällä kotipuolessa. Minä kun en ole lapsiani hysteerisesti paimentava vanhempi, niin nämä rannekkeet ovat meille aivan mahtava juttu!

Kommentit

7 kommenttia
Eveliina

😀

Avatar

Onpa hienot rannekkeet, nuohan käyvät 7han korusta! SPR myy kertakäyttöisiä inforannekkeita, jotka ovat samantapaisia kuin huvipuistojen rannekkeet. Niihin voi vedenkestävällä kynällä merkitä haluamansa tiedot. Tosin ne ei ole yhtä tyylikkäitä kuin nämä, mutta ajavat asiansa.

Avatar

Ei järkevää, vaan välinpitämätöntä.

Avatar

Ompa hyvä idea. Hienot rannekkeet. Pitääkin tutkia löytyykö Suomesta vastaavia. Mies lähdössä syksyllä 6 v lapsemme kanssa kaksin reissuun ja ranneke olisi siellä tarpeen.

Avatar

Kuulosti pahalta tuo kattoa ja ovenkarmia päin heittäminen..
Kuinka siinä oikein kävi?

Avatar

Ompa hyvä keksintö. Hienon näköinen ranneke.Harmi ettei Suomesta taida vastaavia saada.Mies ja lapsi lähtevät syksyllä kahdestaan reissuun, tuollainen ranneke olisi hyvä olla mukana.

Avatar

Miten annat ladtasi heittää päin oven karmeja? Hui kamalaa! Aikamoinen vahinko.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä