eveliina matilda - Banneri

Meidän lapset ovat nämä hellepäivät asuneet vedessä. Isänsä kanssa he ovat käyneet vesipuistossa ja mun kanssa he ovat polskineet mummin ja ukkin altaassa. Heti ekana aamulla Ade ja Alex aloittavat kysymään, että koska joku aikuinen voi tulla altaalle valvomaan. Välillä lapset nousevat kuivalle maalle syömään ja sitten illalla yhdeksän paikkeilla aloitamme houkuttelemaan lapsia ylös altaasta. Eipä siis ihme, että meidän neljävuotias oppi ihan yhtäkkiä, itsestään uimaan!

Meidän vauvauintimme jäivät aikoinaan lasten korvatulehdusten takia vain pariin hassuun kertaan. Sen jälkeen lapset ovat käyneet satunnaisesti Turun Caribiassa uimassa ja muutaman kerran kesässä pulahtaneet mukkilan altaaseen ja mökillä mereen. Nyt tänä kesänä Ade ja Alex serkkuineen, ovat innostuneet uimisesta aivan toden teolla. He uivat todella rohkeasti keskenään altaassa, jossa jalat eivät ylety pohjaan. Uimataidottomilla oli alkukesästä yllä aina kellukeet sekä rengas, mutta kun meno muuttui pikkuhiljaa ketterämmäksi, riitti uimataidottomilla joko pelkkä rengas tai pelkät kellukkeet apuna. Adeliina alkoi yks kaks hyppiä altaaseen ja totuttuaan siihen, että pää meni veden alle, hän oppi sukeltamaan. Maanantaina Adeliinan serkkupoika lähti uimaan altaassa ilman apuvälineitä ja tiistaina Ade näytti meille aikuisille, että kyllä hänkin osaa! Adeliina ui hienosti monta metriä aikuiselta toiselle aikuiselle. Eilen äitini lähetti minulle töihin viestin, että Ade sukelsi ja ui itse pitkän matkan.

Olen niin ylpeä ja iloinen tyttäreni uudesta taidosta! En osannut arvata, että uimaan oppiminen voisi käydä näin helposti. Meillä oli suunnitelmana ilmoittaa Adeliina syksyksi uimakouluun, jos oppi sattuisi tarttumaan häneen sieltä. Jos vain satumme saamaan Adelle uimakoulupaikan, niin on hienoa, että hän pääsee treenaamaan oikeaa uintitekniikkaa niin, että hän pysyy jo itse pinnalla, eikä vierasta vettä elementtinä lainkaan. On myös ihan huippua mennä syyskuussa sinne Kreikkaan niin, että suurin osa lapsista osaa jo uida. Aikuisten valvonta tuntuu olevan nyt entistä tärkeämpää, mutta luulen että lapset saavat hotellin altaista nyt enemmän irti. Alexanderilla ei ole vielä ollut kiirettä päästä uimarenkaastaan eroon, mutta uskon hänenkin oppivan uimaan heti, kun hän on siihen itse valmis ja hänelle annetaan mahdollisuus harjoitella.

Puutaloasunnossani on todella lämmin, mutta helteet eivät ole vaivanneet lainkaan, sillä päivät ovat kuluneet pitkälti veden äärellä sekä vanhempieni viileäksi jäähdytetyssä talossa kyläillen. Meillä on ollut isolla porukalla todella kivoja allaspäiviä. Ollaan pelattu biljardia ja lentopalloa sekä syöty pizzaa ja isäni grillaamaa, Atrian lihakaupan sisäfilettä. Tiistaina meitä oli samaa aikaa altaassa jopa seitsemän aikuista ja viisi lasta! Aktiivisuusrannekkeeni mittaili omaksi uintisaldokseni kaksi tuntia yhdelle päivälle. Oikein muuta liikuntaa täällä ei pystykään tekemään…

Kahden kuukauden ikäinen Maxmilian ei vielä tiedäkkään mitä kaikkia seikkailuja hänellä on serkkujensa kanssa edessä. Sunnuntaina vietämme pojan nimijuhlaa ihanassa Ruissalossa! Mun täytyykin tänään suunnitella omat ja lasten juhlavaatteet sekä hakea lahja tulevalle kummipojalleni.

Kahden päivän lomani päättyi eilen, mutta töihin paluu ei tuntunut lainkaan pahalta, sillä mun työpaikalla on todella kylmä. Minä itseasiassa istun työpisteelläni patterin vieressä lämmittelemässä, koska muuten sormet ja varpaat ovat ihan jäässä. Koittakaa tekin selviytyä näistä helteistä!

Kommentit (6)

Mitä nuo marjat on? Kirsikoita? Näyttää ihan samoilta kuin meidän pihapuussa, mutta kun ei ole meidän istuttama niin ei olla uskallettu syödä, jos ovatkin myrkyllisiä:)

Meillä tyttö on ollut mukana useammalla paikalllisen (Tutku) uimaseuran uintikurssilla. Oman tasoisessa ryhmässä voi keväisin ja syksyisin käydä uimakoulussa kerran viikossa ja kesäisin on erilaisia intensiivikursseja (viikon verran joka päivä tms). Kiva ja hyödyllinen harrastus.

Virallisesihan uimataito on kai 250 metriä, mutta onhan tuo hieno alku!
Uimataito pysyy yllä (ja kehittyy entisestään) vain treenaamalla, joten lämpimästi suosittelen ottamaan tavaksi uimahallireissun kerran viikossa läpi talven.

Minä en itse viihdy uimahalleissa, mutta lapset pääsevät onneksi isovanhempien kanssa. Niin ja mahdollisesti sitten uimakoulun mukana. 🙂

Onko kummipoikasi nimi Maximilian? ?

Joo, tai oikeastaan Maxmilian, eli yksi i välistä pois 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X